Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Małymi kroczkami do celu... 17:08, 06 wrz 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Masz rację Jolu, raczej ice dance nie pełniło by tutaj swojej roli. A masz pomysł na ten kawałek? Myślałam,żeby może zrobić obwódkę z jeżówek? Z czegoś co kwitnie? Hortensje planuje powtórzyć jak najbardziej,ale na większym odcinku i prawdopodobnie będzie to w narożniku.
Ps. Jak coś w sprawie piwoni pisz

A może stipa + jeżówki?? Jeżówki są super, kwitną parę miesięcy zachwycając kolorami. Z trawami wyglądają pięknie. Miejsca też masz tam chyba sporo. Stipa - wyższa od trzmieliny a niższa od jeżówek, robiłaby za pośrednie piętro, nadając lekkości i delikatności rabacie. Hmm.. rozmarzyłam się

Chyba mnie zainspirowałaś tą trzmieliną Paula Ja mam przed jeżówkową rabatą beznadziejną obwódkę, z różnych roślin, które tam poupychałam, bo nie miałam co z nimi zrobić. Ale.. jakbym tak pojechała po całości obwódką z biało-zielonej trzmieliny, to by ją (znaczy rabatę) tak uspokoiło.. tak mi się wydaje przynajmniej Mam trochę swoich sadzonek trzmieliny, jak mi zapał nie opadnie to jutro zrobię ich wielkie ilości
Małymi kroczkami do celu... 16:43, 06 wrz 2015

Do góry
jolka napisał(a)

Nie wiem czy to dobry pomysł z tą ice dance. W sumie trzmielina pełni tą samą rolę co ice dance - obwódkowa, zimozielona, niska. Ale ja mam problem z takimi przestrzennymi aranżacjami, więc mogę się mylić.

Hortensje z trawami w tle .. śliczne Nie chcesz ich zwielokrotnić na tej rabacie?? Zobacz na to: https://www.ogrodowisko.pl/watek/5534-hortensjada?page=157 Jest czad, prawda??

Masz rację Jolu, raczej ice dance nie pełniło by tutaj swojej roli. A masz pomysł na ten kawałek? Myślałam,żeby może zrobić obwódkę z jeżówek? Z czegoś co kwitnie? Hortensje planuje powtórzyć jak najbardziej,ale na większym odcinku i prawdopodobnie będzie to w narożniku.

Ps. Jak coś w sprawie piwoni pisz
Małymi kroczkami do celu... 14:45, 06 wrz 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Dziewczyny zastanawiam się, czy nie wcisnąć za obwódkę z trzmieliny jeszcze ' ice dance' mam ich 10 szt. to akurat obsadzilabym do samych hortensji, nie będzie za ciasno? Hortensje ogrodowa,muszę przesadzić w inne miejsce,niby ma trochę cienia,ale ja przypala,no i danice też bym z tamtąd przesadziła.

Nie wiem czy to dobry pomysł z tą ice dance. W sumie trzmielina pełni tą samą rolę co ice dance - obwódkowa, zimozielona, niska. Ale ja mam problem z takimi przestrzennymi aranżacjami, więc mogę się mylić.

Hortensje z trawami w tle .. śliczne Nie chcesz ich zwielokrotnić na tej rabacie?? Zobacz na to: https://www.ogrodowisko.pl/watek/5534-hortensjada?page=157 Jest czad, prawda??

Małymi kroczkami do celu... 14:30, 06 wrz 2015

Do góry
Dziewczyny zastanawiam się, czy nie wcisnąć za obwódkę z trzmieliny jeszcze ' ice dance' mam ich 10 szt. to akurat obsadzilabym do samych hortensji, nie będzie za ciasno? Hortensje ogrodowa,muszę przesadzić w inne miejsce,niby ma trochę cienia,ale ja przypala,no i danice też bym z tamtąd przesadziła.

Moja codzienność - ogród Oli 14:11, 06 wrz 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mocno żółty nie jest znowu taki mocno żółty, ja mam wiele żółtego, on aż się prosi A bordo daj ciemne, prawie fioletowe, potem pomyślę co do tego bordo dodać jak już będzie wsadzone

Coś wykwintnego wymyślę

Danuś czyli iść w ten układ co narysowałam ?
Berberysy dodam takie jak już rosną Bagatelle

Mocno żółty jest nieopodal za żwirową elką tylko z tego ujęcia prawie niewidoczny bo Ice Dance potwory porosły wiosną do podziału Miałam w planie powtórzyć na rabacie po drugiej stronie podjazdu

Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:18, 05 wrz 2015

Do góry
Mariusz napisał(a)
Jak jesienią pięknie, niebawem wpadnę liznąć troszkę praktycznych rad, tylko proszę o cierpliwość. Kichawce też skróciłem, dzięki za podpowiedź, cenię w prostych praktycznych słowach, a nie w kopiach z pdf. Ukłony wielkie zostawiam.

Mam Ice Dance od Ciebie, rozsadziłem kilkanaście kęp, ale jeszcze są słabo rozrośnięte. Stare kępy były nieco mniej dekoracyjne, jednak wolno pozbierały się. Dla mnie to ciekawe turzyce i rozsadzam je na skraju rabaty od strony przedszkola.

Mamy palnik na długiej lancy podłączony do butli gazowej, zupełnie bezpieczny i znacznie bardziej wydajny od tych już prezentowanych i kupowanych, a patent prosty jak budowa cepa. Zrobię zdjęcie i wstawię, bo praktyczny wymysł i godny uwagi.

Natura pięknie komponuje, to kostrzewa sina?

Mariusz to kostrzewa .. chociaż denerwuje to ją nawet lubię..

Ice Dance skubię cały czas, bo potrafi być brzydka.. ale jak poskubana to jest ładna.. na pewno nie lubi pełnego słońca.. swoją pod brzozą podlewam.. i trzyma się dzielnie..

Mariusz ja ciągle walczę z brakiem czasu.. cierpliwe czekam.. nie ma nerwówki... dbam o świerczka jak mogę.. jeszcze żyje

Dziś posadziłam darowane hortki i piwonię... ziemia kamień.. porażka.. deszczu dalej nie ma ..
Jesienne klimaty...czyli jarzebiny.. gdzieś brakuje mi foto trzeciej..

Odcienie zieleni 17:32, 05 wrz 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Śliczne!! Jakie to trawki kupiłaś?

Paulinko to są Ice dance, Gold fountain, variegata-ptasie łapki,Miskant ML
Mój nowy stary ogród 16:04, 05 wrz 2015

Do góry
zawitka napisał(a)
Dorotko wieki nie byłam u Ciebie ale nieżyłam w upał a I wyjazdy Powiedz mi co to za trawka przed berry czerwoniastą Potrzebuję takiej niskiej przed hortki ?????

Halinko przy berry , to znaczy za, mam carex ice dance, hortki opierają się ładnie i nie wykładają siętylko skubana rozłazi się
Pozdrawiam ciepło
Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:27, 05 wrz 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Małe Wojsławice z Ice Dance już nabrały wyglądu.. tylko te liście... to już jesień Klony się przebarwiają..

Jak jesienią pięknie, niebawem wpadnę liznąć troszkę praktycznych rad, tylko proszę o cierpliwość. Kichawce też skróciłem, dzięki za podpowiedź, cenię w prostych praktycznych słowach, a nie w kopiach z pdf. Ukłony wielkie zostawiam.

Mam Ice Dance od Ciebie, rozsadziłem kilkanaście kęp, ale jeszcze są słabo rozrośnięte. Stare kępy były nieco mniej dekoracyjne, jednak wolno pozbierały się. Dla mnie to ciekawe turzyce i rozsadzam je na skraju rabaty od strony przedszkola.

Mamy palnik na długiej lancy podłączony do butli gazowej, zupełnie bezpieczny i znacznie bardziej wydajny od tych już prezentowanych i kupowanych, a patent prosty jak budowa cepa. Zrobię zdjęcie i wstawię, bo praktyczny wymysł i godny uwagi.

Natura pięknie komponuje, to kostrzewa sina?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:43, 05 wrz 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Brrr zimno i sucho, czekam na deszcz. Dzisiaj jednak akcja zlania ogrodu nicieniami...
Miłej zabawy na wodzie

Chyba tylko pokibicyję innym... jestem chora A przynajmniej już mnie coś rozkłada
W ogrodzie nic nie da się robić bo sucho jak diabli.. ziemia jak kamień. Pojadę chociaż popatrzeć

Małe Wojsławice z Ice Dance już nabrały wyglądu.. tylko te liście... to już jesień Klony się przebarwiają..

Zielonym od linijki - ogród Ivony 20:58, 04 wrz 2015

Do góry
Żeby nie było że leniuchowałam oto dowód posadziliśmy z mężem około 100 sztuk szmaragdów wzdłóz plotu. Oczywiście wszystkie z własnej hodowli:

Jeśli ktoś byłby zainteresowany szmaragdami to mam jeszcze dużo i chętnie wymienię np.na trawy.

W międzyczasie przyszła przesyłka od Hogatej (dziękuje kochana) a w niej carexy i werbena.
A tutaj posadzone ice dance w tymczasowym miejscu trochę listki przyschły ale myślę że odżyją
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 09:40, 04 wrz 2015

Do góry
frezja napisał(a)

ależ im tu dobrze...nie ma jak u mamy)moje jakieś bardziej zielonkawe..

Dokładnie - nie ma jak u mamy
Choć po głębszym namyśle to to chyba nie tatarak jest a jakaś zielona trawa [ta nad hakone], z boku to pewnie ice dance. To była taka rabatka gdzie upchałam to czego nie zabrałam do siebie a co w pierwotnej wersji miało jechać ze mną Niedługo zobaczę, może podzielę.
U siebie mam tatarak ogon, który ma sporo słońca i jest bardziej żółtawy właśnie, stąd całe zamieszanie.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 19:24, 03 wrz 2015

Do góry
JulkAd napisał(a)

Gabrysiu czy możesz mi napisać jak wysoką masz tę obwódkę z bukszpanów? I co to za różyczka biała za trawą no i oczywiście jaka to trawka, ta niska i ta wyższa?, odmian jeżówek też jestem ciekawa i po ile ich sadziłaś? No i jak długą i szeroką masz tę rabatę?
Pozdrówka.....pięknie jest

Julitko, obwódka jest młoda, ma może z 20 cm.
Biała różyczka niestety NN
Trawka wyższa - rozplenica, ale bezodmianowa - nie polecam, straaaasznie późno kwitnie, jesienią wymieniam (na Hameln, albo jakieś proso).
Trawka niższa carex Ice Dance - nie polecam, straaaaasznie się rozłazi, jesienią wymieniam na carex variegata.

Jeżówki to Southern Belle, Secret Affair, Supreme Elegance ireszty nie pamiętam…

Rabata ma 2 metry na około 6 metrów.
Zielona odskocznia 14:15, 03 wrz 2015

Do góry

No super ten placyk tez myślę o takim . U mnie ostatnio cisza - czekam na deszcze i chłód. Twoje Ice Dance chyba wszystkie przetrwały a i werbenka tez pięknie odbija więc się cieszę. Pamiętam o twoim gracku wyślę Ci na wiosnę.
Moja codzienność - ogród Oli 21:58, 01 wrz 2015

Do góry
Marga napisał(a)
Witaj Olu
Masz tak pięknie, że naprawdę nie wiem jak mam ująć w słowa mój zachwyt
Każdy zakątek Twojego ogrodu, każda rabata, altana, oczko - wszystko oczarowywuje! Doczytałam, że Danusia maczała swoje utalentowane rączki przy projektowaniu, ale reszta, czyli wykonastwo to już wasza broszka Naprawdę Was podziwiam!

Olu, mam pytanko. Co to za gatunek hortensji masz w tym szpalerze pod tujami? I jak nazywa się ta jasno zielona trawka pod hortkami?
Przepraszam, bo pewnie słyszysz to pytanie po raz setny, ale masz prawie 1000 stron wątku i nie znajdę raczej sama

Pewnie, że takie pytania były ale co mi szkodzi powtórzyć
Hortensje to Polar Bear choć młode już zachwycają także polecam. Zajrzyj na Łowiecką a będziesz nimi oczarowana.
Trawa to carex morrowii Ice Dance
Dziękuję za przemiłe słowa
Pozdrawiam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:24, 01 wrz 2015

Do góry
AlKa napisał(a)
Ogród piękny, dyskusje o nicieniach pouczające.
Chyba i u mnie te paskudne opuchlaki sie zadomowiły, a sądziłamże tylko pędraki majowych mam w ilości ogromnej... eh
Mam pytanie jaka trawa rośnie przed kulkami z trzmieliny ?

To carex morrowi variegata nie mylic z ice dance, bo rosnie w kepach i nie puszcza rozłogów jak Ice dance
Trochę różności 11:09, 01 wrz 2015

Do góry
Cześć
Interesują mnie
turzyca ice dance
kocimiętka
żurawkę pomarańczową marlamade
żurawkę z serii artystów , taką mazaną żółto-zieloną-czerwona

Co Cię interesuje w zamian?
Lawendowy zawrót głowy 14:17, 31 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Pewnie
Barona mam, ice dance mam, kulki wykombinuję, reszty nie widzę...
Inspirujesz mnie. Tylko połączyć.

Iwka ice, 7 buksikow, 4 red barony, w cholere stipy i nic wiecej nie ma foty stare z roznych stron
Lawendowy zawrót głowy 14:03, 31 sie 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

) a co chcesz do czerwonego ogrodu? hhihi fajny folder masz zreszta nie jeden

Pewnie
Barona mam, ice dance mam, kulki wykombinuję, reszty nie widzę...
Inspirujesz mnie. Tylko połączyć.
Lawendowy zawrót głowy 12:56, 31 sie 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

Jola jakimi trawkami/turzycami podsadziłas tą krawedż rabty z kulkami ? a jeszcze we wczesniejszych zdjęciach masz buksy podsadzone tak bezposrednio trawkami, na żwirkowej rabacie...co to za trawy/turzyce ?
Czy masz szmate pod żwirkiem ?

Na fotce przed buksikami ice dance na zwirowej evergoldy . Nie nie mam nigdzie szmaty ))

Miło dzieki bardzo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies