Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały zakątek :D

Mój mały zakątek :D

mateuszmichn 20:39, 10 wrz 2015

JulkAd napisał(a)

Patyczki hortek na wiosnę po cięciu w każdej chwili, teraz tylko będę dzielić i wysyłać Mirce hosty i turzycę Ice Dance....jak coś chcesz to pisz czym będę mogła to siem podzielę....o mam też tojeść orszelinową

Dziękuję bardzo. Pewnie się wiosną odezwę.
mateuszmichn 19:47, 11 wrz 2015

Dzisiaj u mnie padało ale po deszczu wymieniłem grunt w nowej rabacie.
Nasypałem trochę lepszej ziemi z pola, dodałem trochę torfu i teczkę gliny. Teraz to z wyglądu ziemi wygląda już na dużo lepszej jakości
babka 21:39, 11 wrz 2015

mateuszmichn napisał(a)

Ale wypada mieć coś ciekawego na wymianę. Ja jestem też taki, że nie lubię tak za bardzo, zwłaszcza jqk kogoś nie znam

Mam tak samo. Spotkałam się też z wyraźną odmową a to już całkiem mnie zniechęciło do chodzenia po prośbie
Wolę sama obdarowywać jeśli mam czym
mateuszmichn 21:47, 11 wrz 2015

babka napisał(a)

Mam tak samo. Spotkałam się też z wyraźną odmową a to już całkiem mnie zniechęciło do chodzenia po prośbie
Wolę sama obdarowywać jeśli mam czym

Uuu jak to przeczytałem o tej odmowie to tylko możesz się domyślać co sobie pomyślałem. Pozostawię to bez komentarza.
Wiadomo wymienić się można ale trzeba mieć czym
babka 21:48, 11 wrz 2015

Widziałam u Kuby, że zainteresowałeś się rozmnażaniem wrzosów. Wystarczy gałązki po wiosennym strzyżeniu powtykać do doniczek (ja zastosowałam też ukorzeniacz) i postawić w cienistym miejscu. Wszystkie się ładnie ukorzeniają.
Ja popełniłam błąd bo postawiłam w miejscu gdzie deszcz rzadko dociera a lato było jakie było no i uschły bo zapomniałam o nich i nie podlewałam. Szkoda. Ale chociaż już wiem, ze to żadna sztuka
mateuszmichn 21:53, 11 wrz 2015

babka napisał(a)
Widziałam u Kuby, że zainteresowałeś się rozmnażaniem wrzosów. Wystarczy gałązki po wiosennym strzyżeniu powtykać do doniczek (ja zastosowałam też ukorzeniacz) i postawić w cienistym miejscu. Wszystkie się ładnie ukorzeniają.
Ja popełniłam błąd bo postawiłam w miejscu gdzie deszcz rzadko dociera a lato było jakie było no i uschły bo zapomniałam o nich i nie podlewałam. Szkoda. Ale chociaż już wiem, ze to żadna sztuka

No to fajna sprawa. Moja babcia postawiła w doniczce 2 wrzosy. Tak się rozrosły że chyba mają po 30-40cm średnicy, na zimę zadołuje je w donicach a na wiosnę przyjdę i zrobię kilka sadzonek, może malilutkie wrzosowisko się pojawi za jakiś czas
babka 21:55, 11 wrz 2015

mateuszmichn napisał(a)

Uuu jak to przeczytałem o tej odmowie to tylko możesz się domyślać co sobie pomyślałem. Pozostawię to bez komentarza.
Wiadomo wymienić się można ale trzeba mieć czym

Lepiej nie komentować... a napisałam to dlatego byś nie brał życzliwości za pewnik. Wiadomo, że przynajmniej koszty do zwrotu ale żeby od razu tak po łapach ? Nie generalizuję bo spotkałam się tez z wielką życzliwością i hojnością ale lepiej chuchać na zimne
mateuszmichn 22:09, 11 wrz 2015

Jak będę miał się czym wymienić to wtedy zagadam do kogoś. Bez niczego to mogę do sąsiadki zagadać
L00zak 22:48, 11 wrz 2015

Mateusz fajnie, że przygotowałeś rabatę, rośliny będą rosły jak na drożdżach
mateuszmichn 22:55, 11 wrz 2015

L00zak napisał(a)
Mateusz fajnie, że przygotowałeś rabatę, rośliny będą rosły jak na drożdżach

Oby oby. Najpierw trzeba posadzić miejsca nie ma dużo ale może jakoś wyjdzie