Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 13:30, 12 wrz 2015

olga80 napisał(a)
Paulinko w przesyłce była jeszcze firletka smółka(te małe listki podobne do trawy) wiosną kwitnie na różowo, oraz naparstnica kwitnie na różowo , ale głowy nie dam bo miałam jeszcze białą i dokładnie nie pamiętałam, która gdzie była

Ok Olu dziękuję za informację, biegnę do ogrodu gdzieś je umieścić na rabatce
paulina_ns 13:31, 12 wrz 2015

Filemon24 napisał(a)
ja to nawet nigdy w Aldi nie byłam i nie widziałam tego sklepu nigdzie

Ja też
MirellaB 13:53, 12 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)

Mirellko Ty mi już lepiej nie mieszaj nic Ja zdaje sobie z tego bardzo dobrze sprawę,dlatego właśnie coś zimozielonego muszę tam zostawić, zostawię tego swierka na pniu, kulkę może jeszcze gdzieś tam wcisne, berberysy już w maju są ładne więc nie będzie tak źle, no i dlatego też dałam tam obwódkę z ice dance.

Ok,ok już się nie odzywam - chciałam dobrze.
horcia 14:08, 12 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)

Horcia ja się w nich zakochałam jak je zobaczyłam uwielbiam takie wymyślane tulipanki hmm...to dziwne tulipany zazwyczaj lubią słońce..dzięki za informację najwyżej dam je bardziej do cienia. Masz może gdzieś ich zdjęcie?

Ogród na glinie str 340
paulina_ns 16:19, 12 wrz 2015

MirellaB napisał(a)

Ok,ok już się nie odzywam - chciałam dobrze.

Nie dosłownie mi chodziło,żebyś się nie odzywała kurcze ja jakoś nie mam wogole koncepcji na ten kawałek masakra jakaś...
paulina_ns 16:48, 12 wrz 2015

Dziewczyny kupiłam taka trawkę co to za trawa? Czy to taka sama jak po prawej? I jeszcze jedno chce ją od razu podzielić i nie wiem czy takie małe sadzonki dać do doniczki,czy od razu do ziemi?

paula23 16:57, 12 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)
Dziewczyny kupiłam taka trawkę co to za trawa? Czy to taka sama jak po prawej? I jeszcze jedno chce ją od razu podzielić i nie wiem czy takie małe sadzonki dać do doniczki,czy od razu do ziemi?

Mi się wydaje że inne, to po prawej ma więcej pasków ma liściach a to po lewej ma biały środek i brzegi zielone ale może mi się tylko wydaje ja dawałam od razu do ziemi na tymczasową rabatę ale niektórzy widzę dają od razu na miejsce stałe.
paulina_ns 17:04, 12 wrz 2015

paula23 napisał(a)

Mi się wydaje że inne, to po prawej ma więcej pasków ma liściach a to po lewej ma biały środek i brzegi zielone ale może mi się tylko wydaje ja dawałam od razu do ziemi na tymczasową rabatę ale niektórzy widzę dają od razu na miejsce stałe.

No właśnie mi też się wydają inne ale pewności nie mam. Ja. Chciałam ja podzielić i od razu zrobić z niej obwódkę dla sosny na pniu i nie wiem czy zrobić to od razu czy takie maleństwa najpierw do doniczek.
paula23 17:57, 12 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)

No właśnie mi też się wydają inne ale pewności nie mam. Ja. Chciałam ja podzielić i od razu zrobić z niej obwódkę dla sosny na pniu i nie wiem czy zrobić to od razu czy takie maleństwa najpierw do doniczek.

Od razu bym wsadzała bo jak wsadzisz do doniczek to dopiero na wiosnę będziesz mogła bezpiecznie przesadzić. Moją turzyce podzieliłam i wszystkie ładnie się trzymają a będzie już 2gi tydzień Nawet ta w prawym dolnym rogi taka mikrusia że ledwo ją widac

Ta po lewej to moim zdaniem turzyca ptasie łapki
paulina_ns 18:32, 12 wrz 2015

paula23 napisał(a)

Od razu bym wsadzała bo jak wsadzisz do doniczek to dopiero na wiosnę będziesz mogła bezpiecznie przesadzić. Moją turzyce podzieliłam i wszystkie ładnie się trzymają a będzie już 2gi tydzień Nawet ta w prawym dolnym rogi taka mikrusia że ledwo ją widac

Ta po lewej to moim zdaniem turzyca ptasie łapki

No to tak zrobię,a one tak w pełnym słońcu podzielone mogą być?widzę,że u Ciebie schowane w cieniu. Fajnie te Twoje mikruski wyglądają fajnie by było gdyby to były ptasie łapki bardzo mi się one podobają.