Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

wietrzyk 18:03, 08 wrz 2015

Urszulla napisał(a)

Natomiast dostałam od sąsiadki jakiegoś miskanta (nie znam nazwy) i ten wypuścił kwiatostany ale radość
cudne miotełki...będę go rozmnażać.

Ulka
kupiłam miskanta Silberspinne, Wygląda bardzo podobnie i też dopiero co wypuścił takie miotełki. Może to taki sam?

Śliczne masz trawki

A werbena nie rozsiewa Ci się? U mnie siewki werbeny wzchodzą w całym ogrodzie, nawet w szklarni. Najpierw przeszczepiałam je w inne miejsca, teraz już pielę A najlepsze jest to że jak próbowałam ją wychodować z nasion na parapecie to ani jedna mi nie wzeszła
boguslawa_ma... 19:36, 08 wrz 2015

Trawy piękny
Urszulla 11:10, 11 wrz 2015

wietrzyk napisał(a)

Ulka
kupiłam miskanta Silberspinne, Wygląda bardzo podobnie i też dopiero co wypuścił takie miotełki. Może to taki sam?

Śliczne masz trawki

A werbena nie rozsiewa Ci się? U mnie siewki werbeny wzchodzą w całym ogrodzie, nawet w szklarni. Najpierw przeszczepiałam je w inne miejsca, teraz już pielę A najlepsze jest to że jak próbowałam ją wychodować z nasion na parapecie to ani jedna mi nie wzeszła

To już jakiś trop z tym miskantem, dzięki

U mnie nic z siewu nie wychodzi. Jak posadziłam w kupie 3 sadzonki werbeny ze 2 lata temu to takie są do dzisiaj, przetrwały zeszloroczną zimę i wypuściły z tego co po zimie wystawało na powierzchni. Ciekawe czy w tym roku też przezimuje. Po prostu nie wyrywam jej na zimę i nic nie robię. A mam
Urszulla 11:15, 11 wrz 2015

boguslawa_madejska napisał(a)
Trawy piękny

Bogusiu, dobrze że mam te trawy i chcą rosnąć. Ale są kapryśne bo wiele mi zginęło albo źdźbła zostały. Więc czekam i daję tym źdźbłom jeszcze rok szansęPrzeciętnie bo 2 latach u wszystkich są fajne kępy, a u mnie jakoś dłużej idzie. Ale grunt że rosną Bardzo też lubię zwykłego carexa Ice Dance (albo Evergold), mam mnóstwo rozsad bo super zapełnia rabatęjest bezproblemowy, tu go widać jak zakrywa już mi małe bukszpany

mam mnóstwo pracy jeszcze na tej rabacie i nie wiem czy w tym roku dam radę coś zrobić jeszcze. Jeszcze z tyłu czeka mnie trochę pracy. Ale to co chciałam, czyli budleję i ostróżkę mam. Marzyły mi się jeszcze czosnki fioletowe te duże i te małe główkowate. A w przyszłym roku cały przód rabaty zmienię i wtedy posadzę cebule wiosenne
EPODLAS 22:53, 11 wrz 2015

U mnie trawy rosną jak szalone. Miskanty zaczynają kwitnąć, rozplenice też obficie obsypane szczoteczkami. Lubię trawy. A najważniejsze nie boją się suszy.
Urszulla 16:09, 12 wrz 2015

EPODLAS napisał(a)
U mnie trawy rosną jak szalone. Miskanty zaczynają kwitnąć, rozplenice też obficie obsypane szczoteczkami. Lubię trawy. A najważniejsze nie boją się suszy.

To lecę zobaczyć jakie masz miskanty
Milka 06:01, 13 wrz 2015

Calkiem niezle uchowaly sie trawki, sporo ich masz. Ogrod juz się zapelnia, jeszcze troche i zaczniesz ograniczac warunki masz trudne, ale jak sie rośliny przystosuja, beda mocne. Te moje rozplenice rosna szybko, ale na starcie potrzebuja duzo wilgoci, wlasnie latam z siewkami i lokuję w róznych miejscach.
Urszulla 16:42, 13 wrz 2015

Milka napisał(a)
Calkiem niezle uchowaly sie trawki, sporo ich masz. Ogrod juz się zapelnia, jeszcze troche i zaczniesz ograniczac warunki masz trudne, ale jak sie rośliny przystosuja, beda mocne. Te moje rozplenice rosna szybko, ale na starcie potrzebuja duzo wilgoci, wlasnie latam z siewkami i lokuję w róznych miejscach.

Niedawno pisałam że u mnie się nic nie sieje i właśnie wczoraj przeżyłam szok, bo w zupełnie nieoczekiwanych miejscach na dodatek totalnie budowlanych i nie do pokazania wyrosły 2 werbenywłaśnie to nie powinno dziwić bo lubią żwir i kamienie...tylko odległość ponad 5m od matkiha,ha aż pokażę

Urszulla 16:45, 13 wrz 2015

Jesienny nastrój

więc zakupiłam cebule w Ben..-ie
eliza3 19:42, 15 wrz 2015

Coraz ładniej u Ciebie, trawy i werbeny o tej porze wyglądają pięknie...
U mnie też się wysiewa sama w różnych miejscach co mnie cieszy, bo jak sama siałam do gruntu, to jakoś nie chciała mnie słuchać