Basiu bardzo ci dziękuję za takie cieple słowa.Rozpływam się.
Tak, to to technika decoupage, której ciągle jeszcze się uczę
Powojniki też bardzo lubię Etoile Violette jeden z ładniejszych clemkow jak dla mnie .
O tak plany są na zmiany w ogrodzie.Ale ile nam się uda zrobić. zobaczymy.
Fundusze mamn znikome.Ale powolutku soc się będzie robić.
O tak już do tego co mamy w ogrodzie potrzeba dużo czasu aby to utrzymać w należytym porządku i ladzie.
pozdrawiam cieplutko.
Zastanawiam się nad moim rodkiem, chyba go przesadzę na nową rabatę.
A w jego miejsce dam jakąś hortkę.
A o można dać między rododendrony ??Mam dwa.I chyba je obok siebie posadzę.Czy między nimi dać coś ?? a z przodu wrzosy np. ?
W niedzielę poszliśmy na spacer, pogoda sprzyjała, w okolicy pełno jest zagajników brzozowych samosiejek, z daleka patrzyłam na jeden z nich i coś mi w nim nie grało, podeszliśmy bliżej i co się okazało?
z bliska widać wyraźniej
Wszystkie gałązki do wys. ok 3m obcięte przy pniu zostały same łyse pnie z kilkoma gałązkami na czubku. Wygląda to tragicznie, eM mi podpowiedział, że to pewnie pościnali Ci co robią miotły z brzozy i sprzedają na rynku. No ja rozumiem, ktoś chce zarobić ale takim kosztem? Smutne to...
Halinko, czosnek może długo siedzieć w jednym miejscu, zrobi się większa kępka, ale jak to u czosnków, przybywa cebul, i trzeba zmienić miejsce, bo ziemia się wyjaławia. Myślę, że 4 lata i czas na przeprowadzkę.
Halinka dziś czosnki na "dzień dobry" przywołała, poszukam i ja.
Karatawski
Diva fiore i bloomstar sa moim zdaniem najlepsze.Nie sa czerwone, ale mozna je przebarwic na wielokolorowe. Kwitna bardzo obficie.Nieokrywane.Masja jest czerwona i kwitla u mnie do tej pory lepiej niz Leuchtfeuer czy Alpenglühen (one mialy niewiele kwiatkow).
Madziu natura to świetna dekoratorka, uwielbiam tak przystrojony świat
Dawno nie było takich widoków i to jeszcze z błękitem na niebie i słońcem. Było cudnie!
Sylwuś a to cyprysik nutkajski?? wiesz jaka to odmiana konkretna?? na Oli jeszcze jabłuszka są, ta odmiana jabłoni przekonała mnie do siebie, ślicznie wygląda cały sezon widzisz pytasz o cięcie żywopłotu grabowo-bukowego, ja też się już zastanawiam, ale u mnie ciągle na minusie więc czekam aż się trafią już dni bez przymrozków, to ciachnę mój grabowy buźka, szadź u Ciebie piękne obrazy wymalowała
na tego Shihtzu mam chęć, tyko to też piesek a chcę suczki dwie małe.
to ze schroniska.
jest suczka ale waży 12 kg i pewnie za duża.
inne ładne znalazły domki.
coś mi przygotowali nowego w schronisku ale jeszcze nie widziałam.