Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 18:17, 01 mar 2019

magnolia napisał(a)
liście i kępa cała jest szeroka, masywna. Jak rosły blisko werbeny, to był moment że ten rdest wydawał się za ciężki przy nich, jakby bez rytmu
Z czym on?- z niskimi krzewami, z mocnymi trawami, sam w dużej masie. Albo z czymś wiosennym, co wcześniej da efekt- irysy syberyjskie, piwonie, penstemony

Z letnich piękności: z mikołajkiem. Z liliami.

Przetkany jakąś molinią wysoką ('Heidebraut')

Z łabędzią szyją - tojeścią orszelinową.

Z krwawnicą - jak uda się zestawić kolory odmian.

Z masą floksów (mocny kontrast dla pokroju).

Pszczelarnia 18:20, 01 mar 2019

Anda napisał(a)

To świetnie, tak zrobię, dziękuję One cały czas będą w donicy. Ile karp sadzi się do donicy?

Jedną - one są żarłoczne i potrzebują miejsca. Chyba, że w wannie - to więcej. Proszę - polecam się i macham karnawałowo .
Anda 18:23, 01 mar 2019

Pszczelarnia napisał(a)

Jedną - one są żarłoczne i potrzebują miejsca. Chyba, że w wannie - to więcej. Proszę - polecam się i macham karnawałowo .

Dziękuję, posadzę po jednej Odmachuję karnawałowo, Kölle alaaf

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anabell 21:02, 01 mar 2019

Ewo! u Ciebie nie było zimowego uśpienia

ciemierniki cuchnące wymarzły mnie ubiegłej zimy.

Pierwsze dalie już wsadziłam do doniczek (przyszło pierwsze zamów)
nie chciałam przetrzymywać w paczkach.
Natalie też posadzone,
w ubiegłym roku mam notatkę 20 lutego posadziłam z przesyłki do doniczek i trzymam na oknie w piwnicy.
Doniczki dopasowuję do wielkości karpy wybieram jak najmniejsze by więcej się zmieściło
Kupione to małe sadzonki i im wcześniej to lepiej, puszczą odbicia można wyłamać i jeszcze odbicie ukorzenić.

Pozdrawiam.
frezja 21:18, 01 mar 2019

Anabell napisał(a)
Ewo! u Ciebie nie było zimowego uśpienia

ciemierniki cuchnące wymarzły mnie ubiegłej zimy.

Pierwsze dalie już wsadziłam do doniczek (przyszło pierwsze zamów)
nie chciałam przetrzymywać w paczkach.
Natalie też posadzone,
w ubiegłym roku mam notatkę 20 lutego posadziłam z przesyłki do doniczek i trzymam na oknie w piwnicy.
Doniczki dopasowuję do wielkości karpy wybieram jak najmniejsze by więcej się zmieściło
Kupione to małe sadzonki i im wcześniej to lepiej, puszczą odbicia można wyłamać i jeszcze odbicie ukorzenić.

Pozdrawiam.
Haniu,czytam o daliach,bo moje też w donicy. Gdzie teraz stoją?
Pszczelarnia 21:41, 03 mar 2019

Miłego tygodnia. Zostawiam ciekawą inspirację rdestową.

Urszulla 07:16, 05 mar 2019

Ewo, ten rdest widziałam u Aliny w Kalwarii. Nawet kawałek się mi przyplątał ale zanikł. On jest mocno ekspansywny?

Zabieram się dziś za moją rabatę, narazie wykopki
mira 10:09, 05 mar 2019

Pszczelarnia napisał(a)

Jak będą cały sezon w doniczkach, to za 2 tygodnie bym już posadziła. Nie trzeba liczyć wtedy czasu, kiedy mogą iść do gruntu. W razie mrozu łatwo schować.

Nie wiem o co chodzi z tym liczeniem czasu - proszę sprecyzuj. Zrobiłam dziś mały luk w moje dalie i są mocno wyschnięte i nie wiem co zrobię - chyba zacznę sadzić do donic. Widziałam też że mozna posadzić do skrzynki kilka ale tylko do połowy karby w ziemi - nie wiem.

Czyli ciemiernik cuchnący - ziemia wapienna - mam uzbierany przesiany popioł i zbieram się żeby ciemierniki podkarmić wszystkie.

pozdrawiam
Margerytka40 22:33, 05 mar 2019

Ewo, przychodzę z zapytaniem. Czy choiny kanadyjskie sadzone w ubiegłym roku, wysokie teraz ok 70cm, ciąć je wiosną? Chcę żywopłot taki cudny jak u Ciebie. Dasz mi instrukcję cięcia? Z wysokości też się tnie?
mikina34 14:06, 06 mar 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Miłego tygodnia. Zostawiam ciekawą inspirację rdestową.

Ładne to
Czy tło robi czarny bez?