Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bylinowa łąka

Bylinowa łąka

Gosialuk 23:42, 02 mar 2019

Cd
żonkile

ostrogowiec

ożanka

pigwowiec
Gosialuk 23:49, 02 mar 2019

Cd
turzyca muskedońska

złotlin

wiązówka bulwkowata

A tu dowód - wyjedzone od góry tulipany
sylwia_slomc... 23:52, 02 mar 2019

Ciekawe co za zwierzak dokonał takiego rabunku
Gosialuk 00:02, 03 mar 2019

Cd
A teraz mniej przyjemne widoki.
Tyle korytarzy i dziur - po lokatorach i to nie tylko w tym miejscu. No i jakżeby inaczej - kretówki też muszą być.

ostatnie resztki śniegu

Gosialuk 00:13, 03 mar 2019

Za to stipa ładnie teraz wygląda. Ciekawa jestem czy się u mnie rozsieje, bo miała nasiona w zeszłym roku.

Tu już trochę uprzątnięte.

Na koniec zostawiam "wiosenny bukiet"
sierotka 09:52, 03 mar 2019

Witam Gosiu niedzielnie
Piękna wiosna u Ciebie
Pozdrawiam kwiatuchowo; )
Urszulla 11:31, 03 mar 2019

U mnie stipa nie miała nasion ale liczę że coś odbije od korzenia. A w domu wysiałam 5 paczek nowej. A tu na forum niektórzy się jej pozbywają.

MalgosiaW 13:02, 03 mar 2019

Witaj, uwielbiam bazie Takie wspomnienie dzieciństwa, buszowania nad rzeką, w krzakach i na łąkach I żaden z naszych rodziców się nie martwił, że się potopimy, połamiemy, pogryzą nas bezpańskie psy, zjedzą na kleszcze...
Gosialuk 19:16, 03 mar 2019

Sylwio - Cieszę się, że trochę podziałałam. Choć jak się ogląda co wy u siebie robicie to można złapać doła, że tak mało. Spokojnie z waszą energią wyrobicie się ze wszystkim.
O szkody tulipanowe to myszy podejrzewam - jak u Ewy.
Mam nadzieję, że wiosna nie będzie galopująca w tym roku, bo plany przesadzeń mam duże.

Bogusiu - na razie to raczej przedwiośnie, ale cieszy. Ja już się nie mogłam doczekać. Za różyczki dziękuję.

Ula ja stipę też mam z siewu, a część od Gosi z ogrodu "Ogród od nasionka z widokiem na Lanckoronę" U mnie gleba dość ciężka i mokra, to nie wiem czy da radę. Podobno najlepiej się sieje na piasku i żwirze. Czy miejsce na nią masz już naszykowane?

Gosiu to prawda. Pamiętam wyprawy z dzieciństwa po pałkę wodną. A jak wracaliśmy szczęśliwi z łupami, to nikt nam bury nie dawał za chodzenie w takie miejsca. Już o wchodzeniu na drzewa nie wspomnę. Chyba szczęśliwsi byliśmy, a miłość do natury teraz z nas wychodzi. Choć kleszczy, to nie kocham wcale.
marba 20:23, 03 mar 2019

Gosialuk napisał(a)
Za to stipa ładnie teraz wygląda. Ciekawa jestem czy się u mnie rozsieje, bo miała nasiona w zeszłym roku.

U mnie stipa ładnie się rozsiała. Z jednej kępki mam teraz ze dwadzieścia siewek. Bardzo mnie to cieszy, na razie. . Ciekawe ile siewek powstanie z tych dwudziestu.