Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiaty we włosach

Kwiaty we włosach

gosika67 21:38, 03 mar 2019

Kochani weekend zleciał szybko, znowu następny tydzień się zaczyna. U nas w tej chwili pada deszcz,życzę wszystkim dobrej nocy.

marba 21:39, 03 mar 2019

gosika67 napisał(a)

Wszystkie fotki piękne, ale ta szczególnie urocza.
Kasiolaaa 21:54, 03 mar 2019

co za ksiezyc byl cudowny to prawda weekend szybko zlecial i jak to moja mama mowi i znowu od nowa Polska ludowa
Anda 22:11, 03 mar 2019

Przedwiośnie

U nas weekend dalej trwa, aż do wtorku
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
zoja 22:55, 03 mar 2019

U Ciebie to prawdziwa wiosna! To niesprawiedliwe, ze jeden kraj a takie roznice
Dobranoc!
SlonecznyOgrod 11:40, 04 mar 2019

Gosia pieniek widziałam, ten co u mnie zdjęcie wstawiłaś, pokaż u siebie gdzie go masz, bo nie kojarzę.
Trzmieline też mam, na jesieni 2 szt przenosiłam i roślina się zestresowała bo aż purpurowa się zrobiła, oby nie padła.
ElzbietaFranka 23:00, 04 mar 2019

zoja napisał(a)
U Ciebie to prawdziwa wiosna! To niesprawiedliwe, ze jeden kraj a takie roznice
Dobranoc!

Też tak mysle, ale przyjdzie i do nas prawdziwe wiosenka. Dzisiaj 17 na plusie było. U mnie w słońcu też spore tulipany, ale lepiej niech jeszcze nie rosną bo marcu jak w garncu.

Gosiu juz ścięłam trawy trudno co będzie to będzie
Mam słomy pełna altanę. Trzeba to spalić bo sieczkarni nie mam. Próbowałam w zeszłym roku przepuścić przez rozdrabniacz ale nie szło więc palenie pozostaje. Już bym spaliła, ale u nas duży wiatr wieje i z każdej strony. W połowie marca muszę posadzić do doniczek dalie i kanny.
Dzisiaj byłam w ogrodniczym i widziałam jutro kupię kanny niskie 50 cm.
Wysadzę do doniczek.

Gosiu pozdrawiam
gosika67 19:35, 08 mar 2019

Elu kupiłam 2 paczki miniaturowych czerwonych dalii, posadzę w donice. Jeszcze nic nie obcinałam za wyjątkiem drzew owocowych.
Pogoda dziś do bani, wiało i padało , ma się ochłodzić, myślałam,że jutro coś porobię.Kanny mam,te normalne wysokie, zielone liście i czerwony kwiat, w ub.r. słabo kwitły.

Kasiu , Ewka i ten weekend szybko zleci, dłuższy u mnie zapowiada się na majówkę, aż 5 dni.

Daria lepiej uchwycę ten pieniek, miałam kiedyś tam brzozy, tj. w rogu przy wejściu do II ogrodu. Trzmielina przyjęła się.

Zoja, u nas teraz jest brzydka pogoda i nici z wiosennych robót.
paniprzyroda 22:58, 08 mar 2019

Też myślałam, że jutro coś ogarnę, a przynajmniej szklarenkę umyję, a tu nic z tego. Trudno
gosika67 15:25, 09 mar 2019

O zgrozo, u nas w tym momencie grad wali a od rana tak ładnie się zapowiadało.