Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Z ogródka na wsi 15:24, 03 mar 2019

Do góry
Spełnienia wszelkich planów życiowych, wszelkich marzeń ogrodowych i spotkania swojej drugiej połowy, oraz dostrzeżenia w odpowiednim momencie, że to właśnie Ona
Powodzenia Chłopaku
Torta zjadłam, który kawałek nie powiem
I kwiatucha zostawiam
Niedzielny ogród 15:23, 03 mar 2019

Do góry
Wiem, że nie należy do polecanych na Ogrodowisku, ale ja ją lubię za zwariowane przyrosty, więc pojawiła się katalpa nana (jeszcze w towarzystwie dwóch koleżanek po drugiej stronie). W kamieniach seslerie heufleriana (ledwie zauważalne) oraz lawenda.
...uDany ogród 15:22, 03 mar 2019

Do góry
Z ulicy nawet przyjemnie wygląda

Kwiaty we włosach 15:21, 03 mar 2019

Do góry
Od rana świeciło słońce.

...uDany ogród 15:21, 03 mar 2019

Do góry
Wczoraj było zimno, ale nawet dobrze bo byliśmy na urodzinach i nie było mi żal jechać I tak nie dało się nic robić w ogrodzie.
Dzisiaj leniwa, ale już znacznie cieplejsza niedziela Byliśmy przed obiadem zrobić obchód i znów poniosły mnie marzenia o obiedzie na piecu w nowym domu w ogrodzie. Jakie to byłoby wspaniałe móc wyskoczyć pomiędzy gotowaniem, praniem czy innymi zajęciami domowymi na chwilkę do ogrodu. Bardzo mi tego brakuje...

Kocham to miejsce

Miłkowo - sezon 2016-2022 15:17, 03 mar 2019

Do góry
Milka napisał(a)
Kasiek
byłam, widziałam, zazdraszczam; twój tulipanowiec kwitł, pilnuj w tym roku

Hania
Dokładnie tak Haniu, różne terminy. W tym roku zaskoczyły mnie 2 gwiaździste, szybko ruszyły, zwłaszcza na górze, gdzie więcej słońca, kolejna jeszcze dopiero się szykuje, no i inne tez w pogotowiu; ostatnio pada, a one w słońcu najpiękniejsze.
Zaganiana jestem, zmęczona, wczoraj wróciłam z pogrzebu, ciśnienie chyba do kitu, kiepsko się czułam, noc męcząca była, dziś lepiejdzięki

jako pierwsza zaczęła Wildcat Lobnerei
ogromne pąki i kwiat, zbliżony do Kamelii lub róży, o odpowiedniej porze pachnie
jest przepiękna, widać ją, choć młoda, druga w tym roku nie zakwitnie, złamało ją i od nowa idzie przewodnik, ale za rok już zakwitnie

gwiaździste czubek
pochmurno było
o różnej porze i różnymi aparatami

i kolejna w pogotowiu

Witam,
podglądam zdjęcia Wildcat, ponieważ zachwyciły mnie jej zdjęcia w internecie pokazujące pełne kwiaty zbliżone do róż. Ale czy one nie wyglądają tak tylko w pierwszej fazie kwitnienia, a potem upodabniają się do magnolii gwiaździstej?
Mój ogrodowy pamiętnik 15:14, 03 mar 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
A jeszcze wracając do tematu braku intymności w ogrodzie to właśnie tak sobie zrobiłam jak widać to na poniższym zdjęciu. Po lewej stronie gdzie tujki powsadzałam wysokie rośliny a tam na wprost gdzie powiny być wysokie bo nie ma tujek to są same małe albo wolnorosnące . Taki mistrz jestem

Podobnie jak u mnie ..nawet układ rabat taki sam wielkość też podobna..a masz zamiar posadzić z przodu coś wyższego ?
Ja w tamtym roku (na przedniej rabacie) posadziłam przy samym płocie szmaragdy ale parami i w dużych odstępach,przed nimi śliwy wiśniowe pisardi,tawuły szare i dojdą jeszcze hortensje limelight ..mam nadzieję,że chociaż troszkę mnie osłonią
Niedzielny ogród 15:12, 03 mar 2019

Do góry
Teraz czas na ogród przed domem - rok 2015
A w tyle jedno z nielicznych drzew, które ocalało - cyprysik nutkajski pendula (i nie wiem czy dobrze, bo już mi się odwidział, a nie mam serca się go pozbyć)
Mój ogrodowy pamiętnik 15:04, 03 mar 2019

Do góry
A jeszcze wracając do tematu braku intymności w ogrodzie to właśnie tak sobie zrobiłam jak widać to na poniższym zdjęciu. Po lewej stronie gdzie tujki powsadzałam wysokie rośliny a tam na wprost gdzie powiny być wysokie bo nie ma tujek to są same małe albo wolnorosnące . Taki mistrz jestem

Niedzielny ogród 14:56, 03 mar 2019

Do góry
Niedzielny ogród 14:56, 03 mar 2019

Do góry
I zdjęcia z ostatniego lata - w miejscu kilku Żurawek pojawiła się hakone, doszły bukszpany, które się kulkują i trzmieliny na pniu.
W tym roku chyba będę się żegnała z żurawkami, bo co chwilę mi jakaś wypada. Jeśli chemia nie podziała, to zaprzyjaźnię się z hostami

Niedzielny ogród 14:51, 03 mar 2019

Do góry
Hortensje posadziłam w lipcu, a we wrześniu były już wyeksportowane do ogrodu mamy, gdzie wyzdrowiały i do dziś mają się świetnie. Tymczasem we wrześniu było już tak. Dodam, że to rok 2015
Kwiaty we włosach 14:45, 03 mar 2019

Do góry
Aniu co do etykiet to dostałam od siory, jak poszukam to pokażę.
Aniu jaśmin nagietkowy nie pachnie, dzisiaj nawet wąchałam.
Daria jeszcze nic nie działam. Może być jeszcze mroźno.Podsypię kompost za tydzień.

Zrobiłam inspekcję dzisiaj.

Z ptaków tylko takie, sąsiadowe gołębie i tak wysoko na czubku świerka.

i jedyne oznaki wiosny
2 kępki krokusów

i jedyny ciemiernik

Niedzielny ogród 14:45, 03 mar 2019

Do góry
Nie pierwsza, ale jedna z pierwszych rabat w moim ogrodzie.
Hortensje kupiłam z zamiarem wysadzenia ich do donic na tarasie, co też od razu uczyniłam
Nieważne, że totalne wygwizdowie i palące słońce przez cały dzień - tak sobie zaplanowałam i uznałam, że jak będę wystarczająco podlewać i posadzę w dobrą ziemię to dadzą radę. Nie dały. Żal mi się ich zrobiło, więc przesadziłam takie badyle, w jedyne miejsce gdzie był cień.

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 14:35, 03 mar 2019

Do góry
a u mnie czosnki powylazily

marnie ale jednak kwitnie oczar

prymulka wsadzona ot tak, bo szkoda wyrzucic zbiera sie do kwitnienia

no i ciemiernik cieszy
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 14:32, 03 mar 2019

Do góry
podgladalam dzis ogrodek sasiadujacy z kosciolem

Przy drogach kwitnie leszczyna
Najlepsza tuja (Thuja) na żywopłot 14:30, 03 mar 2019

Do góry
Dzień Dobry,
mam pytanie do ekspertów, chcemy posadzić szpaler tui co 60-70 cm, przed obrzeżem jak na zdjęciu, czy przyszłościowo (za 10-15 lat) drzewko sobie poradzi ze względu, że do betonu z jednej strony będzie miało około 40 cm ( obrzeże jest wkopane na około 30-40 cm wgłąb i obetonowane) Chodzi np. o rozwój korzeni, właściwy wzrost etc, czy raczej nie sadzić tak.

Bardzo proszę o inf dziękuję.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 14:29, 03 mar 2019

Do góry
Kasiu mi sie wydaje, ze to trzeba w sobie cos zmienic i rozmawiac o tym z ludzmi. Nie wszyscy tak mysla ale ja widze ze u nas coraz wiecej ta idea ma zwolennikow. Ja np nie kupuje w zimie truskawek. (wielu innych produkotow tez nie kupuje) jak mam wybor wybieram regionalne produkty z okolicy.

Kolo naszego kosciola kwitnie wlasnie jasmin nagokwiatowy

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 14:23, 03 mar 2019

Do góry
Karnawalowo

Simpsonow juz znacie, to nasi sasiedzi

tylko kilka fotek z daleka, bo nie bylam na korowodzie

Przedogródek pod dębem 14:16, 03 mar 2019

Do góry
Radziłyście żeby skrócić czarne bzy
Jak? Ściąć w połowie? Czy 1/3 ściąć i cieńsze gałązki?

Żeby nie było i u mnie kretowiska są
Bergenie przy schodkach są niezawodne. A w rogu fotografii zapomniane żonkile.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies