Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Nowa12 15:06, 03 mar 2019

deszczowymaj napisał(a)
Porządeczki jak ta lala u mnie czosnki też już całkiem spore
Magnolia zapowiada się imponująco..aż jestem ciekawa jej pokazu

Takie porządeczki że gałązki z cięcia posprzątałam ale ścinki z traw to już nie. Może je wywieje albo się przekompostują . Ostatecznie sypnę korą .
sylwia_slomc... 15:09, 03 mar 2019

Nowa12 napisał(a)
Skąd niektórzy biorą już bratki ja się pytam? . Pytałam w moim najbliższym centrum ogrodniczym to dopiero będą po 15 marca .

Z giełdy lub marketów w Leroyu już są
deszczowymaj 15:14, 03 mar 2019

Nowa12 napisał(a)
A jeszcze wracając do tematu braku intymności w ogrodzie to właśnie tak sobie zrobiłam jak widać to na poniższym zdjęciu. Po lewej stronie gdzie tujki powsadzałam wysokie rośliny a tam na wprost gdzie powiny być wysokie bo nie ma tujek to są same małe albo wolnorosnące . Taki mistrz jestem

Podobnie jak u mnie ..nawet układ rabat taki sam wielkość też podobna..a masz zamiar posadzić z przodu coś wyższego ?
Ja w tamtym roku (na przedniej rabacie) posadziłam przy samym płocie szmaragdy ale parami i w dużych odstępach,przed nimi śliwy wiśniowe pisardi,tawuły szare i dojdą jeszcze hortensje limelight ..mam nadzieję,że chociaż troszkę mnie osłonią
Nowa12 15:23, 03 mar 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Z giełdy lub marketów w Leroyu już są

To do Leroya muszę zajrzeć. Mam blisko. Z giełdą gorzej.
Dzięki Sylwia .
basia3012 16:31, 03 mar 2019

Nowa12 napisał(a)

Nawet jak tylko chodzę po ogrodzie i medytuję co by tu jeszcze poprzestawiać to i tak mi głupio jak ktoś przechodzi. Zdjęcia to głównie z pozycji kucającego robię .

Też tak mam. Często spotykam się ze słowami, że ogródek jest już ładny i po co jeszcze tam coś robić. Moje sąsiedztwo jest bardzo miłe ale mojej pasji wiele osób nie rozumie ani nie podziela.. Czasem wstydzę się coś no ogródku robić.
Co mam np odpowiadać na słowa, że chyba ja nie potrafię odpoczywać? Smutne to dla mnie.
Ale na szczęście dla nas jest Ogrodowisko i jest Danusia.
Pozdrawiam.
Magleska 16:34, 03 mar 2019

Agata ....popracowane ,poprzycinane ....porządeczek ..

..a nasadzenia zasłaniające przed sąsiadem zawsze można dosadzić ...

.... pięknie wygląda ogród z tej perspektywy ...
Makusia 16:36, 03 mar 2019

basia3012 napisał(a)

Też tak mam. Często spotykam się ze słowami, że ogródek jest już ładny i po co jeszcze tam coś robić. Moje sąsiedztwo jest bardzo miłe ale mojej pasji wiele osób nie rozumie ani nie podziela.. Czasem wstydzę się coś no ogródku robić.
Co mam np odpowiadać na słowa, że chyba ja nie potrafię odpoczywać? Smutne to dla mnie.
Pozdrawiam.

Oj jak ja to dobrze znam....
basia3012 16:37, 03 mar 2019

Nowa12 napisał(a)

To ja w poprzednich sezonach prawie do zera a teraz eksperymentalnie zostawiłam więcej .

Agatko, a przycięcie hortensji prawie do zera to jak? Bo ja w tym roku przycięłam 5 cm od ziemi. I boję się, że zmarnowałam je na amen. Może masz zdjęcia ich?
Pozdrawiam.
Aurelllia 16:49, 03 mar 2019

Agatko nie martw się ja w tym roku też od jednej strony na patelni będę - bo podjęłam decyzję o usunięciu rzędu sosen - one juz takie łyse nic nie zasłaniały jako żywopłot, a w ich miejsce posadzę brabanty, ale zanim urosną to 3 lata na patelni, szczegolnie w okresie od jesieni do wiosny, bo przy samym płocie rośnie niby żywopłot z grabu, ale jest on od stronu północnej i marny bardzo..... jak liście zrzuci, to łyso wszystko widać, a ja jeszcze przy ruchliwej ulicy mieszkam, ludzie do przystanku przy mojej posesji chodzą - także wesoło
MalgosiaW 17:33, 03 mar 2019

basia3012 napisał(a)

Pozdrawiam.

Mi rodzina docina, własna mama I mam często wyrzuty, że zamiast dzieci bawić, czy gotować smaczniej to coś tam grzebię w ziemi. Ale dzieci to wolą się z innymi dziećmi bawić i jeść pizzę

A sąsiedzi po 7 latach już się przyzwyczaili. Mi mówią żebym do nich przyszła coś pokopać I często proszą o radę, co jest miłe i krępujące, bo ja raczej skromna jestem

P.S. Tylko w niedzielę mi głupio łopatę wyciągać, choć mam ochotę , więc latam z metrówką lub obcinam zeschnięte kwiaty róż
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies