Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 08:57, 03 mar 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Też wyznaję tą zasadę, zawsze najgorzej zacząć, a potem już leci siłą rozpęduAż się skończy robotę i człowiek zdziwiony, że myślał, że gorzej i trudniej będzie, a okazłao się nie tak źle jak zakładaliśmy

Racja, ale jeszcze daleko mi do mety dziś pada, mam pełno kupek nie zebranych, na razie drutuję w pieleszach
Milka 08:59, 03 mar 2019

Muszelka napisał(a)

Wstyd to kraść

Moje koleżanki w pracy na zajęciach z rękodzieła robią "cuda wianki" Uwielbiam oglądać, jak robią "coś z niczego". Przynoszę im wszystko, co mi zbywa (a muszę przyznać, że natychmiast pozbywam się każdej rzeczy, której w najbliższym czasie nie potrzebuję).

Gdy np. dostanę kwiaty z kokardką... Po bukieciku ostaje fajna kokardka, żal wyrzucić, a nie chomikuję. Więc co robię? Zanoszę dziewczynom do pracy.

I tak jest z każdą inną rzeczą. Wczoraj jadłam orzeszki pistacjowe. Jak myślisz, wyrzuciłam łupinki? Nie Jutro zaniosę dziewczynom do pracy, a one na zajęciach będą z nich robić kwiatki, mozaiki...

A jak cieszą się z oryginalnej butelki po wypitym winie!

Czekam więc na Twoje szyszkowe dzieło

Niesamowite masz te koleżanki i na bank doceniają też Twój wkład. Ja też wywalałam wszystko, a teraz zaczynam zbieractwo
nie mogę odżałować, że na początku ogrodowania spaliliśmy tralki dębowe, co za głupota, no ale to po poprzednikach i wyzbywałam się...
Gardener27 12:18, 03 mar 2019

Wiosenny ruch jak w ulu, sporo już masz ogarnięte, ogród coraz bardziej uporządkowany. Temperatury u Was zawsze wyższe więc i wiosna przychodzi szybciej.
Korzenisz dalej swoje patyki z hortensji po przycięciu czy już masz wystarczająco tych roślin ?
ElzbietaFranka 12:27, 03 mar 2019

No tak rzeczywiscie kola ze styropianu nie wpadlam na to. Moge palic dalej.
Mam sklep nie daleko ze wszystkimi artykulami z ktorych mozna cos zrobic. Wchodze podziwiam na palam sie po jakims czasie mi odchodzi wracam do realiow.

Muszelka pisze o robotkach jakie dzieci wykonuja z roznych materialow. Moja corka tez chodzila na takie zajecia do dzisiaj mam takie prace. Np makrama robotki ze sznurka do snopowiazalek.
Jeszcze na podarunki gosciom weselnym w prezencie otrzymali ptaszki ktore wykonywaly dzieci autystyczne takie male cudenka, kazdy inny.
SI_SYLWIA 15:17, 03 mar 2019

Milka napisał(a)
Kasiek
byłam, widziałam, zazdraszczam; twój tulipanowiec kwitł, pilnuj w tym roku

Hania
Dokładnie tak Haniu, różne terminy. W tym roku zaskoczyły mnie 2 gwiaździste, szybko ruszyły, zwłaszcza na górze, gdzie więcej słońca, kolejna jeszcze dopiero się szykuje, no i inne tez w pogotowiu; ostatnio pada, a one w słońcu najpiękniejsze.
Zaganiana jestem, zmęczona, wczoraj wróciłam z pogrzebu, ciśnienie chyba do kitu, kiepsko się czułam, noc męcząca była, dziś lepiejdzięki

jako pierwsza zaczęła Wildcat Lobnerei
ogromne pąki i kwiat, zbliżony do Kamelii lub róży, o odpowiedniej porze pachnie
jest przepiękna, widać ją, choć młoda, druga w tym roku nie zakwitnie, złamało ją i od nowa idzie przewodnik, ale za rok już zakwitnie

gwiaździste czubek
pochmurno było
o różnej porze i różnymi aparatami

i kolejna w pogotowiu

Witam,
podglądam zdjęcia Wildcat, ponieważ zachwyciły mnie jej zdjęcia w internecie pokazujące pełne kwiaty zbliżone do róż. Ale czy one nie wyglądają tak tylko w pierwszej fazie kwitnienia, a potem upodabniają się do magnolii gwiaździstej?
agata19762 18:07, 03 mar 2019

Od jutra ma być 15 st na plusie i deszcz. Przyroda ruszy z kopyta ☺
paradas 07:28, 04 mar 2019

Ale piękną wizytówka!
Co to za trawa w poście z 23 stycznia 2017 w Twojej Wizytówce?
Milka 08:07, 04 mar 2019

Dziękuję Damianie
Tam kilka traw, więc powtórzę foty z nazwami

ta to carex Elata aurea

ta, to hakone Albostriata

a to rozplenice Moudry
Milka 08:08, 04 mar 2019

agata19762 napisał(a)
Od jutra ma być 15 st na plusie i deszcz. Przyroda ruszy z kopyta ☺

Wczoraj nawet nie wylazłam na ogród, jakoś nie miałam chęci, robiłam na drutach, dziś coś podziałam, bo mam wolne
Milka 08:10, 04 mar 2019

SI_SYLWIA napisał(a)

Witam,
podglądam zdjęcia Wildcat, ponieważ zachwyciły mnie jej zdjęcia w internecie pokazujące pełne kwiaty zbliżone do róż. Ale czy one nie wyglądają tak tylko w pierwszej fazie kwitnienia, a potem upodabniają się do magnolii gwiaździstej?

Sylwia, 1 rok kwitnienia, były takie, jak w necie, czyli coś pomiędzy różą i piwonią, w drugim roku, pod koniec kwitnienia faktycznie się zmieniło, co mnie zaskoczyło, zobaczymy jak w tym roku, to ich 3 sezon, będę ją pokazywać, niemniej jest piękna i cudownie pachnie, płatki są dość mięsiste i kwitnie bardzo długo i deszcz nie odbiera urody kwiatom, pozdrawiam