No słowo daje że nie wiem co to kwitnie na tych ostatnich fotkach..,
A takiego ładnego widoku na bajorko to jeszcze nie pokazywałaś …,
Dereni szukam i nie ma
Ja również dziękuję za gościnę i roślinne dary. Sorry za spóźnienie, od Moni nie dało się już wcześniej wyjechać.
Teraz ogród moim okiem. Dodam tylko, że byłam u Sylwii rok temu i niesamowicie szybko rosną już drzewa. Za niedługo ciężko będzie zdjęcia zrobić, już teraz niektóre 8 metrowe kolosy ledwo się mieściły w kadrze.
kolejny upalny dzień. Powinnam wziąć się za porządkowanie przy kamieniach , bo zarasta. Ale taki upał nic się nie chce.
Może wieczorem jakąś obrobię.
Ale obchód zrobiony i kilka zdjęć z lipcowego ogrodu zostawiam
Krwawnik- ten jk kobieta, jeden a wiele ma twarzy
Właśnie zamówiłam cebule lilii, są obecnie w promocji. Zamawiam w ,,cebulę kwiatowe Częstochowa, Krzysztof Adamczyk,,
Zamawiam tam od kilku lat, nigdy nie było pomyłki, ani żadnych braków. Cebule zdrowe i duże, więc jakby ktoś był zainteresowany, to polecam.
Częstuję też zaglądających jagodziankami i bezą z kremem miętowym. Mniam, pychota.
Tu tez nowe nasadzenia, musza zmeżniec i sie rozrosnac choc korci by wiecej upchac. Bedzie trudno ale poczekam, jak nie napuchnie w nastepnym sezonie doloze drobiazgu ale ze dwa cisy i cos na brzegu jeszcze wejdzie
Bellaragazza Limetta, mam nadzieje, ze pokaze wiecej za rok. Ale juz ją bardzo lubie. Ma takie koronkowe kwiatki.