Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:24, 01 wrz 2015

Do góry
AlKa napisał(a)
Ogród piękny, dyskusje o nicieniach pouczające.
Chyba i u mnie te paskudne opuchlaki sie zadomowiły, a sądziłamże tylko pędraki majowych mam w ilości ogromnej... eh
Mam pytanie jaka trawa rośnie przed kulkami z trzmieliny ?

To carex morrowi variegata nie mylic z ice dance, bo rosnie w kepach i nie puszcza rozłogów jak Ice dance
Trochę różności 11:09, 01 wrz 2015

Do góry
Cześć
Interesują mnie
turzyca ice dance
kocimiętka
żurawkę pomarańczową marlamade
żurawkę z serii artystów , taką mazaną żółto-zieloną-czerwona

Co Cię interesuje w zamian?
Lawendowy zawrót głowy 14:17, 31 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Pewnie
Barona mam, ice dance mam, kulki wykombinuję, reszty nie widzę...
Inspirujesz mnie. Tylko połączyć.

Iwka ice, 7 buksikow, 4 red barony, w cholere stipy i nic wiecej nie ma foty stare z roznych stron
Lawendowy zawrót głowy 14:03, 31 sie 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

) a co chcesz do czerwonego ogrodu? hhihi fajny folder masz zreszta nie jeden

Pewnie
Barona mam, ice dance mam, kulki wykombinuję, reszty nie widzę...
Inspirujesz mnie. Tylko połączyć.
Lawendowy zawrót głowy 12:56, 31 sie 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

Jola jakimi trawkami/turzycami podsadziłas tą krawedż rabty z kulkami ? a jeszcze we wczesniejszych zdjęciach masz buksy podsadzone tak bezposrednio trawkami, na żwirkowej rabacie...co to za trawy/turzyce ?
Czy masz szmate pod żwirkiem ?

Na fotce przed buksikami ice dance na zwirowej evergoldy . Nie nie mam nigdzie szmaty ))

Miło dzieki bardzo
Rozpoznawanie traw 10:38, 31 sie 2015

Do góry
1 Kłosówka miękka
2 Ice dance turzyca
3slabo widzę na telefonie może to carex Alba, może jakaś kostrzewa ?
4 carex Bronzita albo Bronze Form albo podobna
5 na Tel powiedziała bym ze slaba rozplenica rubrum ale tez jest carex bergrena podobny wiec nie rozpoznam
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:31, 31 sie 2015

Do góry
Kawa napisał(a)
dzień dobry
Iwonka piękne trawki ice dance cudna może moja w przyszłym roku będzie taka?

z kręgosłupem nie ma żartów wiem coś o tym w slad za nim wszystko się sypie więc trzeba oszczędzać

zdróweczka

u mnie upał w cieniu 34
nie da się w słońcu siedzieć nie da się spać
ochłodzenie dopiero od środy ma być

czy ice dance przez kamyczki się przebije?

ice dance jak sie dobrze ukorzeni to w przyszłym roku bedziesz miała swoje sadzonki, tańczy po całej rabacie, ja posadziłam w kamykach przy tym bonzaju i na razie jeszcze nie widać młodych przyrostów, ale sadziłam niedawno i tam jest gruba warstwa kamyków. Wydaje mi się, że powinna dać radę sie przebić
Od nowa ... na przekór wszystkim 08:05, 31 sie 2015

Do góry
dzień dobry
Iwonka piękne trawki ice dance cudna może moja w przyszłym roku będzie taka?

z kręgosłupem nie ma żartów wiem coś o tym w slad za nim wszystko się sypie więc trzeba oszczędzać

zdróweczka

u mnie upał w cieniu 34
nie da się w słońcu siedzieć nie da się spać
ochłodzenie dopiero od środy ma być

czy ice dance przez kamyczki się przebije?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:45, 30 sie 2015

Do góry
Peppermint napisał(a)
Danusiu, chciałam zapytać czy cyklameny u Ciebie zimują? Imponująca nowa dostawa ja lubię Ice Dance, każdej wiosny dzielę, szybko przyrasta w jeden sezon i ładnie wygląda po zimie
Jestem zauroczona Twoim ogrodem niezależnie od pory roku, lubię jego konsekwencję w gatunku i kolorze roślin. Pozdrawiam

Cyklameny zimują te co są gruntowe czyli C. hederifolium - takie mam też i kwitną obecnie (sadzi się je z bulw), a te do donic to są szklarniowe domowe "fiołki alpejskie" i te dobrze znoszą niskie temp. czasem mam je już w lutym - ale nie zimują.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:28, 30 sie 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)

...kupiłam też Ice Dance - ktoś pisał o brzydkich dołach floksów ..i własnie ten ICE ma zasłaniać badyle floksów.... ciekawe czy sie sprawdzi

po zawilca muszę jutro wyruszyć ...a na jaką wysokość bedzie kwitł? co sugeruje metka?

Tak, jak najbardziej może zasłonić, wyrasta około 60 cm.

Na metce nie ma jaka wysokość, ale wysokie są bardzo, z kwiatami ponad metr.

Pomyliłam chyba nazwę - było "Lady White" a nie na odwrót, w necie nie ma takiej odmiany.
Kiedyś będzie tu ogród 11:49, 30 sie 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)

Tez czekam na wątek Toszki już ładnych parę miesięcy i nic bo to niezwykle rozsądna i mądra ogrodniczka Fajnie, że się znacie, bo na "żywo" zawsze lepiej się doradza

Renatko mam nadzieję, że się doczekamy.

Malgosik napisał(a)
to pochwal się tymi darami

Proszę bardzo.

Roślinki, które zamieszkały i mnie dzięki wielkiemu sercu Toszki. Fotki niestety nie oddają ilości ani piękna tych roślin. Szkoda, że nie sfociłam bagażnika jak wiozłam.

Stipa- oooromne łany stipy. Tu zeszłoroczna

Tegoroczne siewki dostały do towarzystwa iglaki i miniaturowe róże.

Żurawina - jakie łany jej ma Toszka, cudowna. Choć słuchy chodzą, że eMuś ususzył- ogromna strata.

Brązowa turzyca

Lilie i czosnki- część wsadziłam od razu do donic, część obsuszyłam i posadzę jesienią.

I jeszcze turzyca Ice Dance, ale nie mam fotki.

Kasya napisał(a)
a co tu zdjec nie ma ?

Już są.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:16, 29 sie 2015

Do góry
Danusiu, chciałam zapytać czy cyklameny u Ciebie zimują? Imponująca nowa dostawa ja lubię Ice Dance, każdej wiosny dzielę, szybko przyrasta w jeden sezon i ładnie wygląda po zimie
Jestem zauroczona Twoim ogrodem niezależnie od pory roku, lubię jego konsekwensję w gatunku i kolorze roślin. Pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:05, 29 sie 2015
Do góry
Carex Everest - hitem tego lata

kupiłam sobie też poczatkiem sierpnia ...kupiłam też Ice Dance - ktoś pisał o brzydkich dołach floksów ..i własnie ten ICE ma zasłanianiać badyle floksów.... ciekawe czy sie sprawdzi

po zawilca muszę jutro wyruszyć ...a na jaką wysokość bedzie kwitł? co sugeruje metka?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:46, 29 sie 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Kurcze a ja go ostatnio odstawiłam na półkę, bo Danusia go nie polecała..... Muszę jutro rano po nie pojechac.
Danusiu jak Ty dajesz radę te wszystkie donice podlewać? Ja w tym roku ograniczyłam doniczki bo z powodu skwaru musiałabym niektore dwa razy dziennie podlewac

Wszystkie te kolorowe turzyce kiepskie w zimowaniu są, to drogo to kosztuje, ale tego nie polecam? W tej chwili bardziej nie polecam Ice Dance, raczej będę z niego rezygnować bo strasznie się rozłazi. Everest jest lepszy.

Donice wczoraj podlewałam do 12 w nocy, lubię chodzenie z konewką i lanie wody. Mołabym wąż podłaczyć, ale wolę konewkę. Krany mam w różnych miejscach, ale korzystam z dwóch, w garazu i przy tarasie.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:06, 29 sie 2015

Do góry
Pomęczę Was jeszcze nad wyborem trawek

Zamiast żurawek w kulkach bukszpanowych chciałabym jakieś jasne, delikatne trawki...

Rabata po prawej stronie to Miskant Morning Light i niski carex Silver Sceptre.

Rabata po lewej stronie to Morning Light, Red Baron i Ice Dance ( zdjęcie z poczatku lipca)

Wszystkie te trawy są stojące, sterczące. W kulkach myślę aby dać coś lekkiego, zwiewnego czyli Amazon Mist albo Frosted Curls a może ptasie łapki?
AM lub FC mogłabym często wyczesywać aby nie dopuścić do wielkiego rozrośnięcia, nawet mogę dzielić co sezon

A może myśleć jeszcze nad czymś innym??

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:20, 28 sie 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Ja uwielbiam Evergoldy , ale mam posadozne rzędem i powiem ci ze to olbrzymie potwory u mnie! Teraz maja średnice minimum 60 cm. Hakone to pikus.
Zachowują sie po zimie podobnie jak ice dance, trzeba je przyciąc. W tym roku w ogole nie przycięłam po zimie bo były piekne to zaczeły brązowieć, więc przyciełam gdy zaczeły wypuszczać młode liscie
to odpada, muszę myśleć dalej
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:11, 28 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
eee chcę wymienic hakone które przypala tzn wykopać z buksów a dać coś innego

Ja uwielbiam Evergoldy , ale mam posadozne rzędem i powiem ci ze to olbrzymie potwory u mnie! Teraz maja średnice minimum 60 cm. Hakone to pikus.
Zachowują sie po zimie podobnie jak ice dance, trzeba je przyciąc. W tym roku w ogole nie przycięłam po zimie bo były piekne to zaczeły brązowieć, więc przyciełam gdy zaczeły wypuszczać młode liscie
Małymi kroczkami do celu... 14:56, 28 sie 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Super były zapakowane więc dały radę Aniu a jak ja Ci się odwdzięcze? Może jak uda mi się zrobić sadzonki z trzmieliny, ice dance,ci trochę podeślę?

Paulina spokojnie Cieszę się, że rozchodniki rosną
A tak jak już jesteśmy przy tej wysyłce, to jak reszta, przeżyła, czy dałaś sobie spokój?
Małymi kroczkami do celu... 14:55, 28 sie 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Super, że przeżyły podróż kurierem, to ponad 300 km
Bardzo mnie cieszą takie widoki. Zobaczymy co na wiosnę będę mogła Ci podesłać

Super były zapakowane więc dały radę Aniu a jak ja Ci się odwdzięcze? Może jak uda mi się zrobić sadzonki z trzmieliny, ice dance,ci trochę podeślę?
Z południa Polski - ogród Marzeny 23:26, 27 sie 2015

Do góry
Marzenko super to sobie pokombinowalas, Ml są cudne ja Ci wykupiłam ' ice dance', a Ty pewnie wszystkie Ml
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies