Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudny teren - dużo pracy!

Trudny teren - dużo pracy!

KasiaW76 10:03, 09 wrz 2015

Agatek napisał(a)
Kasia :* dasz radę
u mnie nie dziki, ale sarny kiedyś zjadły w zimę wszystko co posadziłam
nie było nic do ratowania, ech tak już czasami bywa
ale głowa do góry :*

Wiem, że będzie dobrze, a dziki stwierdziły, że pewne rośliny nie pasują tam gdzie są wiec zrobię im SIUPS na nowe miejsca
KasiaW76 10:07, 09 wrz 2015

Enya73 napisał(a)
Kasia, w pierwszej chwili jak przeczytałam, to pomyślałam, że pomyliłam wątki. Jakie dziki... , centrum miasta w wielkiej aglomeracji, przecież Ty masz szczelny betonowy płot...,no ale fakt, teren przylega do lasku i działki teściów i tam znalazły przejście do Twojego ogrodu. Podobnie jest u moich klientów w Piotrowicach. Ten sam problem co roku.
Kochana, wiem, że się martwisz. Jednak po pierwsze, nie wpadaj w panikę, to wszystko na pewno da się uratować, chociaż może już teraz nie będzie efektownie prezentować się na rabacie. Na szczęście zbliża się jesień i generalnie i tak większość bylin i traw kończy wkrótce wegetację.
Jeśli chcesz, dzisiaj mam przerwę techniczną i mogę po pracy podjechać do Ciebie, zobaczyć jak wygląda sytuacja . Wprawdzie jedziemy jeszcze po drodze na zakupy, ale potem jeszcze przed zmrokiem na pewno zdążymy.

Musicie jednak dobrze zabezpieczyć teren i poinformować straż miejską o takim problemie, powinni się tym zainteresować.

Daj znać, czy chcesz żebym podjechała? Trzymaj się , głowa do góry

Anitko spokojnie, wpadniesz na drugi tydzień (bo przecież jesteśmy umówione) wiec bedzie okazja abyś zobaczyła, które rośliny ewentualnie przesadzić, podzielić etc, a poki co tak sobie myślę, że niektóre wsadze w doniczki zamiast do ziemi i poczekam do twojego przyjazdu Już część zdołowałam roślin wiec one niech siedzą w ziemi, a reszta tak jak wyżej napisalam. Mam nadzieje, ze pora roku i niska temperatura oraz słaby wzrost roślinek pozwolą na ich odbudowę wiosną.
KasiaW76 10:08, 09 wrz 2015

Nie wiem czy mój teren jest pechowy ale z pewnością kiedyś i tak to będzie ładny ogród
Wiem jedno, że Ja jestem szczęścia mając wsparcie w wielu tutaj wspaniałych kobietach ogrodniczkach z Enya73 na czele
Enya73 11:01, 09 wrz 2015

Możesz liczyć na moją bezinteresowną pomoc No, dobrego ciacha u Ciebie nigdy nie odmówię
Efffa 11:21, 09 wrz 2015

Enya73 napisał(a)
Możesz liczyć na moją bezinteresowną pomoc No, dobrego ciacha u Ciebie nigdy nie odmówię

Zachciało mi sie tak reklamowanego ciasta przez Anitkę...Anitko, ty piszesz u Kasi ze Twoi klienci tez mają taki prolem, czy Ty też projektujesz ogrody?
KasiaW76 11:35, 09 wrz 2015

Ewelina moje ciasta są proste, szybkie i najnormalniejsz w świecie. Zapraszam wiec jak tylko masz ochotę mnie odwiedzić i się ze mną spotkac

Kolejne ciacho w planach to STYROPIAN EWY Wachowicz przepis, dość popularny i prosty No chyba, że coś innego... u mnie np lubią 3Bit-a. Niewątpliwie jednak najlepiej schodzi zwykły jabłekcznik na kruszonym cieście
KasiaW76 11:37, 09 wrz 2015

Anitko wiem, że Ty kobieta z dobrym sercem i pewnie sama dobrze wiesz, że ta dobroć do Ciebie zawsze wróci
Twoja osoba i postawa pozwoliły nie tylko mi ale w szczególności Olkowi mojemu uwierzyć, że są jeszcze życzliwe i najnormalniejsze osoby w tym kraju.

KONIEC REKLAMY hihihi
KasiaW76 11:50, 09 wrz 2015

Porobiłam troszkę porzadku na grzadkach i musiałam podzielić jedna zurawke bo okazało się, że dziki jednak ja porozrywały tak więc mam Ciutkę powiększona rabatę i Ice Dance zyskało dwie nowe koleżanki

Bergenie czekają w doniczkach na nowe stanowisko
Enya73 11:50, 09 wrz 2015

Droga Ewelino Chciałabym podkreślić, żeby było jasne: tutaj na forum jestem absolutnie prywatnie od ponad 3 lat i jeśli komuś z forum w jakiś sposób pomagam, jak to jest w przypadku Kasi, to robię to bezinteresownie, jako Anita, a nie jakaś tam firma x, bo taką mam potrzebę

KasiaW76 11:56, 09 wrz 2015

Anitko, a może takie pytania powinny Ci dać kiedyś do myślenia i może powinnaś zająć się projektowaniem ? Masz dar, talent i jest to Twoja pasja. Wiesz w życiu bywa różnie Pewnie wiele osób skorzystałoby z Twojej wiedzy i umiejętności bo jak się okazuje mało jest projektantów ogrodów na Śląsku, Naszym Śląsku....