Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 14:11, 08 wrz 2015

MirellaB napisał(a)

Paulinka to jest dobre zestawienie, bo też takie mam Pamiętaj, że rozchodniki i rozplenice bardzo późno startują, więc będzie tam pusto. Ja się zastanawiam co tam dosadzić, albo dosadzać sezonowego, żeby łyso nie było.
Jak zmieścisz to możesz przed dać władnie Ice Dance to już coś będzie

Zastanów się co by tam dosadzać, ja myślę, że jednak sezonowe. Cała zima na myślenie. Może coś wspólnie wymyślimy i zrobimy tak samo

Mirellko myślałam o ice dance mam jej 10 szt w przechowalniku, tyle tylko czy ono dobrze będzie wyglądało za obwódka z żurawek,a przed rozchodnikami?
MirellaB 14:11, 08 wrz 2015

Paulinka i jeszcze jedno. U mnie wczoraj w Biedronce nowe cebulowe były od innego dostawcy. Ceny bardzo przyzwoite. Znowu kupiłam. Zobacz u Ciebie może też są
MirellaB 14:13, 08 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)

Mirellko myślałam o ice dance mam jej 10 szt w przechowalniku, tyle tylko czy ono dobrze będzie wyglądało za obwódka z żurawek,a przed rozchodnikami?

Nie będzie dobrze wyglądało moim zdaniem, albo żurawki, albo Ice Dance
paulina_ns 14:17, 08 wrz 2015

MirellaB napisał(a)
Paulinka i jeszcze jedno. U mnie wczoraj w Biedronce nowe cebulowe były od innego dostawcy. Ceny bardzo przyzwoite. Znowu kupiłam. Zobacz u Ciebie może też są

Nawet nie Kuś Ja jutro się wybieram do biedronki,więc pewnie tylko zerknę,czy to oby na pewno nowy dostawca mam już ok 80 cebulek tulipanów, 6 czosnków ozdobnych i 8 krokusow może już wystarczy

To może niech już zostaną te żurawki, jak słońce świeci ładnie tam wyglądają
MirellaB 14:32, 08 wrz 2015

Ja też sobie obiecuję, że już wystarczająco kupiłam, ale jednak się skuszę. Całą największą rabatę planuję obsadzić, bo tam byliny to wiosną jest pusto.

Zostaw żurawki i będzie super

Gosia Ci radziła rozplenicę Moudry?
paulina_ns 14:35, 08 wrz 2015

MirellaB napisał(a)
Ja też sobie obiecuję, że już wystarczająco kupiłam, ale jednak się skuszę. Całą największą rabatę planuję obsadzić, bo tam byliny to wiosną jest pusto.

Jasne zostaw żurawki i będzie super

Gosia Ci radziła rozplenicę Moudry?

A ja się trochę boję tych cebulek...U mnie glina,a one tego nie lubią i boję się że wydam tyle kasy,a zakwitną mi 3 tulipany

Tak,tak Gosia mi zaproponowała moudry.
Dominika11 14:37, 08 wrz 2015

to może wykopać wiekszą dziure, dosypać dobrej ziemi i wtedy wsadzic cebulki
MirellaB 14:41, 08 wrz 2015

U mnie też ciężka zbita ziemią,ale tak się wkręciłam, że kupuję Nigdy jeszcze tyle nie miałam

Nie wiem dokładnie czym się różnią te dwie rozplenice, chyba tylko wielkością, bo kolor ten sam.

Rubrum widziałam w pełnym rozkwicie piękna jest, może na rabacie w przedogródku znajdę dla niej miejsce, ale to trudny temat. Całą zimę będę planowała ten nieszczęsny przedogródek.
malgorzata_s... 15:14, 08 wrz 2015

U mnie jest ice dance przed rozchodnikami na rabacie z hortkami. Żurawki bordowe ładnie z nimi wyglądają

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/95/951771/original.jpg

Nawet żurawka bordowa wystaje Twoje bardziej z przodu będą.
paulina_ns 15:27, 08 wrz 2015

Dominika11 napisał(a)
to może wykopać wiekszą dziure, dosypać dobrej ziemi i wtedy wsadzic cebulki

Już zbieram ziemię po Krecie, jest taka fajniutka, dam na spod kamyczkow żeby drenaż był i zobaczymy