Mam garaż z drugiej strony, więc wita mnie rabata z ciurkadelkiem
Chciałem się pochwalić, że zrobiłem kolejny wianek - tym razem z hortensji ogrodowych Wyszedł całkiem nieźle Do Danusiowych wiankow w brakuje mu milion lat świetlnych, ale przynajmniej frontowe drzwi się zmieniły, bo od wiosny wisiał jeden i ten sam
Cisy som dwa Kilka dni temu je lekko uformowałem, bo przestały być kulami... Nie dbam o nie jakoś szczególnie, czasem dostają florovit albo pinivit lub to co jest pod ręką Jednak ich nogi są całe zielone i może cierpią na brak jakiegoś składnika, może brak im potasu?
Danusiu, jak się cieszę, że już masz te książki To niewiarygodny sukces, ale odkupiony ciężką pracą i wieloma wyrzeczeniami... Jednak było warto, bo takiego sukcesu pewnie szybko inny Polak nie osiągnie, jeśli w ogóle
I jeszcze jedno pytanie mam. Jakie dać towarzystwo hortensjom przed nimi i za? Sebek zasugerował mi miskanty, podoba mi się ten pomysł, tylko nie wiem czy dać PRZED hortki miskanta ML czy ZA nie gracillimusa. Chodzi o miejsce, gdzie ta czarna falka, te skreślone krzewy stamtąd wyjadą. Od cyprysika do hortensji jest ok. 2m, a za nimi rośnie modrzew i biała róża - oba krzewy na pniu.Dać te miskanty rzędem? Może dodać jeszcze bukszpany i wtedy je poprzeplatać miskantami? Cyprysiki są niskie i wyższe nie będą, hortensje urosną i będą wyższym piętrem, to na ten moment tylko wszystko jest równe, bo młode.
Masz fale, chcesz proste. Tez mam fale, teraz robiłbym proste Madżen na proste, a chce łuki No i jak żyć? Gdzie tu litość, a gdzie miłosierdzie?
Falowane rabaty są wg mnie takie mniej oczywiste, nie widać wszystkiego od razu, ale decyzja należy do Ciebie Przecież jak ściągniesz darń to od razu możesz ją z powrotem założyć
Sebciu, dziękuję bardzo mi miło.
szkielet zostaje ) ale faktycznie będzie serial ))) oby nie tragikomedia ) strach się bać wykopki są nieuniknione - wcześniej czy później
Bardzo lubię bukszpany Mam nadzieję, że i te moje badylki się zabudują. Takie zdarzenie jest nauką - ważne by wiedzieć dlaczego tak mogło się stać, chociaż czasami nie mamy na to wpływu niestety. Nie da się wykluczyć ryzyka utraty rośliny. Trzeba z tym żyć )
Co do pogody - hmmm dzisiaj u Danusi Pan zapowiadał piękną jesień a zima? życzę Ci zatem łagodnej zimy na drodze/w podróży oraz śnieżnej (dla ochrony roślin) i ostrej w ogrodzie, ale tylko dla unicestwienia wszelkich plag
Serdecznie pozdrawiam!!!!