Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:48, 18 wrz 2014

Do góry
Cykaj, Sebek, bo mam podwiędnięte horti i może mnie zmobilizujesz do wykorzystania tych kwiatów
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:47, 18 wrz 2014

Do góry
Nie ma, ale może za chwilę cyknę telefonem
Miejsko & sielsko 18:46, 18 wrz 2014

Do góry
Cześć Jazzy! Domyślam się, że skoro Ewa nie może cytować to ja również

Ewka, a ja kocham Twój cały ogród, z tarasem, donicami i tą świetną elewacją
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:43, 18 wrz 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)
Piekne i duze te Twoje SD! Super musi byc wracac do domu i miec taki rewelacyjny chodnik...tzn. kffffiotki

Mam garaż z drugiej strony, więc wita mnie rabata z ciurkadelkiem

Chciałem się pochwalić, że zrobiłem kolejny wianek - tym razem z hortensji ogrodowych Wyszedł całkiem nieźle Do Danusiowych wiankow w brakuje mu milion lat świetlnych, ale przynajmniej frontowe drzwi się zmieniły, bo od wiosny wisiał jeden i ten sam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:40, 18 wrz 2014

Do góry
Tess napisał(a)

O matko, myślałam, że Sebka zalało, a ja przegapiłam - lecę na 1438 stronę... a tam dalie w wodzie

Podoba mi się sebkowy busz. Wiadomo - podoba nam się to, co znamy (i mamy)

Mieszkam przy rzece, ale na wzniesieniu, powódź mi nie grozi, chyba, że sąsiedzi puszczą na nas wodę jak kiedyś...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:10, 18 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Sebek, gdzie masz te dalie w wodzie? Szukam

O matko, myślałam, że Sebka zalało, a ja przegapiłam - lecę na 1438 stronę... a tam dalie w wodzie

Podoba mi się sebkowy busz. Wiadomo - podoba nam się to, co znamy (i mamy)
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:12, 18 wrz 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
To rabata Danusiowa i na dodtek rośnie na niej stożek bukszpanowy formowany przez Witka w czasie spotkania. Ogrodowiska w moim ogrodzie 24.06.2012 r, chyba trzeba za rok powtorzyć spotkanie???

No jak nie jak tak
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:11, 18 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Danusiu, jak się cieszę, że już masz te książki To niewiarygodny sukces, ale odkupiony ciężką pracą i wieloma wyrzeczeniami... Jednak było warto, bo takiego sukcesu pewnie szybko inny Polak nie osiągnie, jeśli w ogóle

To niewiarygodny sukces, ale odkupiony ciężką pracą i wieloma wyrzeczeniami...

podpisuję się pod tym obiema rękoma cytując jednoczśnie raz jeszcze mój ulubiony cytat z Steve Jobsa

"Ci, którzy są wystarczająco szaleni, by myśleć, że są w stanie zmienić świat, są tymi, którzy go zmieniają."
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:05, 18 wrz 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Ale piękne, warte grzechu

Warte Jak wszystkie hortensje
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:04, 18 wrz 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Toja cisowa kula w dobrej forime widzę ładne przyrosty jakoś szczególnie dbaasz o cisy?

Cisy som dwa Kilka dni temu je lekko uformowałem, bo przestały być kulami... Nie dbam o nie jakoś szczególnie, czasem dostają florovit albo pinivit lub to co jest pod ręką Jednak ich nogi są całe zielone i może cierpią na brak jakiegoś składnika, może brak im potasu?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:00, 18 wrz 2014

Do góry
Danusiu, jak się cieszę, że już masz te książki To niewiarygodny sukces, ale odkupiony ciężką pracą i wieloma wyrzeczeniami... Jednak było warto, bo takiego sukcesu pewnie szybko inny Polak nie osiągnie, jeśli w ogóle
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:23, 18 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Hortensje Silver Dollar

Ale piękne, warte grzechu
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:01, 18 wrz 2014
Do góry
I jeszcze jedno pytanie mam. Jakie dać towarzystwo hortensjom przed nimi i za? Sebek zasugerował mi miskanty, podoba mi się ten pomysł, tylko nie wiem czy dać PRZED hortki miskanta ML czy ZA nie gracillimusa. Chodzi o miejsce, gdzie ta czarna falka, te skreślone krzewy stamtąd wyjadą. Od cyprysika do hortensji jest ok. 2m, a za nimi rośnie modrzew i biała róża - oba krzewy na pniu.Dać te miskanty rzędem? Może dodać jeszcze bukszpany i wtedy je poprzeplatać miskantami? Cyprysiki są niskie i wyższe nie będą, hortensje urosną i będą wyższym piętrem, to na ten moment tylko wszystko jest równe, bo młode.
Lawendowy zawrót głowy 10:43, 18 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Beton dobrze zastosowany wygląda czasem o wiele lepiej niż marmur czy inny kamień

Czytam drogi raz i nadal nie rozumiem- w zywoplocie chcesz jednego serba? Posadz co najmniej 3 lub 5, bo tak dziwnie to będzie wyglądać...

Chciałam trzy ale chyba sie nie zmieszcza . Musze to narysowac o jesuu to dopiero bedzie cyrk.
Kondziowy ogrod cz II 09:56, 18 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Masz fale, chcesz proste. Tez mam fale, teraz robiłbym proste Madżen na proste, a chce łuki No i jak żyć? Gdzie tu litość, a gdzie miłosierdzie?
Falowane rabaty są wg mnie takie mniej oczywiste, nie widać wszystkiego od razu, ale decyzja należy do Ciebie Przecież jak ściągniesz darń to od razu możesz ją z powrotem założyć
oj Sebku masz racje hi hi hi
Kondziowy ogrod cz II 09:54, 18 wrz 2014

Do góry
Masz fale, chcesz proste. Tez mam fale, teraz robiłbym proste Madżen na proste, a chce łuki No i jak żyć? Gdzie tu litość, a gdzie miłosierdzie?
Falowane rabaty są wg mnie takie mniej oczywiste, nie widać wszystkiego od razu, ale decyzja należy do Ciebie Przecież jak ściągniesz darń to od razu możesz ją z powrotem założyć
Miniaturowy ogródek 09:49, 18 wrz 2014

Do góry
GabiK napisał(a)
Na tarasie drobne zakupy;

Rzeczywiście skromnie Tylko pół ogrodu byś tym wypełniła
Macham!
Lawendowy zawrót głowy 09:36, 18 wrz 2014

Do góry
Beton dobrze zastosowany wygląda czasem o wiele lepiej niż marmur czy inny kamień

Czytam drogi raz i nadal nie rozumiem- w zywoplocie chcesz jednego serba? Posadz co najmniej 3 lub 5, bo tak dziwnie to będzie wyglądać...
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:56, 17 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Kasiu, jak to pięknie teraz wygląda - nie mogę się doczekać jak zaczniecie wszystko wykopywać - będzie niezły serial Łączę się w bólu z bukszpanami - choć u mnie mimo tego, że się posypały to jednak od razu się odbudowały i nie rażą mnie badylki bez liści... Z jednej strony liczę na łagodną zimę, bo będę dużo jeździć, ale z drugiej strony przydałby się ostry mróz, żeby wszystkie plagi nawiedzające nasze ogrody zostały unicestwione... Polakowi i tak nie dogodzi

Sebciu, dziękuję bardzo mi miło.
szkielet zostaje ) ale faktycznie będzie serial ))) oby nie tragikomedia ) strach się bać wykopki są nieuniknione - wcześniej czy później
Bardzo lubię bukszpany Mam nadzieję, że i te moje badylki się zabudują. Takie zdarzenie jest nauką - ważne by wiedzieć dlaczego tak mogło się stać, chociaż czasami nie mamy na to wpływu niestety. Nie da się wykluczyć ryzyka utraty rośliny. Trzeba z tym żyć )
Co do pogody - hmmm dzisiaj u Danusi Pan zapowiadał piękną jesień a zima? życzę Ci zatem łagodnej zimy na drodze/w podróży oraz śnieżnej (dla ochrony roślin) i ostrej w ogrodzie, ale tylko dla unicestwienia wszelkich plag
Serdecznie pozdrawiam!!!!

Postawić trawkę nad i... 22:54, 17 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Fajny tytuł - pasuje do ogrodu, który teraz powala

...no, jeszcze nie powala...ale jest juz czysto i schludnie...i jest trawnik....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies