Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tu na razie jest klepisko.... 11:25, 11 sty 2019

Do góry
Zrobiłam w paincie plan przodu i kawałek zawietrznej także Asiu śmiejemy się z wykonu na tyle cicho żeby do lubuskiego nie dotarło

Wiatr wieje z zachodu w 90%.

Sezon 2017 u Hanusi 10:54, 11 sty 2019

Do góry
Takiej nazwy również nie słyszałam, a to ponoć się wzięło, jak Francuzi pokazywali Fort Boyard. Te pokoje to w mniejszej skali ale chyba coś podobnego.
Sama rozrywka fajna, ale aranżacje tych pokoików to o pomstę do nieba woła. Co zostało udowodnione nie tylko w Koszalinie.

Smutne to.

Ale za oknem też smutno, chociaż zaczęło jakby się wybielać.
Życzę Wam, żebyście nie musieli odśnieżać.

Czekam na takie widoki

Zakręcony ogród 10:34, 11 sty 2019

Do góry
makadamia napisał(a)
Chciałam sobie przypomnieć, jak to z tym kółkiem na froncie było i poczytałam wczoraj wieczorem początek wątku.
Jak nam się fajnie planowało, ach...

Bardzo fajnie Dlatego liczę na Ciebie,żeby do końca temat pociągnąć tak aby projekt spójny był Docelowo to kółko będzie kiedyś rabatą z drzewem w środu ( na tą chwilę przynajmniej ) ale Frontowa pod płotem to mój priorytet na wiosnę dlatego to muszę poustalać już teraz. Ale myślisz,że to serducho będzie dobrze wyglądało ?

Kiedyś tam w przyszłości jak eMek nie będzie już bronił tak bardzo trawnika to chciałabym zrobić z tego trawnika tylko szeroką ścieżkę do ogrodu. O coś takiego :

ale na to potrzebuję więcej czasu ,żeby stopniowa eMusia urabiać

Ogródkowe perypetie:) 10:28, 11 sty 2019

Do góry
Mam mocne postanowienie, żeby w końcu zrobić tę skarpę "nie moją". I podoba mi się pomysł Małej Mi z ubiegłego roku a dokładnie małe zdjęcie na dole ze schodkami. Coś w ten deseń chciałabym zrobić. Nie mam problemu z oddaniem tego co teraz tam rośnie - pisałam już o tym. Ale też za dużo inwestować w to nie będę. Chcę to uporządkować sensownie.
Sylwia Ty miałaś pomysł.. już nie pamiętam? Jedyne co chcę to zachować floksy szydlaste, które tam rosną naprawdę pięknie i mają się dobrze. Da się to tak zrobić..?
Dla przypomnienia, zdjęcia z 2015, ale nic się nie zmieniło
Malutki pod lasem 10:05, 11 sty 2019

Do góry
makadamia napisał(a)
Żeby było sprawiedliwie, na bazie Ani pomysłu też narysowałam

O Jezu! Ale ładne!
Malutki pod lasem 09:59, 11 sty 2019

Do góry
Żeby było sprawiedliwie, na bazie Ani pomysłu też narysowałam
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 09:42, 11 sty 2019

Do góry
dominika_ napisał(a)

Dominiko zima piękna u Ciebie. Jeleń kosmiczny - suuuuuuuper się prezentuje widzę obok ulicę i brak ogrodzenia - nie boisz się że ktoś go subnie pod osłoną nocy? - czy mocno go zamontowaliście do gruntu?
Buziaki zostawiam
Skarpa w ogrodzie 09:36, 11 sty 2019

Do góry
W dolnej części posadź nieregularnie, na różnych wysokościach szczepione trzmieliny żółte na pniu. Dodadzą wspaniale kontrastującego koloru do sinych i niskich jałowców, oraz tak potrzebnej tutaj "wysokości". Czyli żółte chmurki unoszące się nad niebieskim "oceanem".

Ale generalnie to kolorystycznie mogłoby być tak

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 09:27, 11 sty 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Dalie, piwonie, maliny, porzeczki ... . Nasz warzywny alfabet ....

Super prowadzisz pomidory. Tego tytonia kremowego od Ciebie wysieję w tym roku (specjalnie zebrałam nasiona, chyba powtórzy cechy: kolor i zapach?).

Domek ogrodniczki (widzę te kolory omawiane nad stawem u Ady Hoffman) jest bardzo udany, a nowy ogród równie romantyczny co stary.

Pomidory chwilowo na takiej niby harfie docelowo w szklarni która jeszcze nie istnieje To miejsce było zaplanowane wiosną na maliny, ale okazało sie że sadzonki lepiej kupić i sadzić jesienią i wprowadziły się pomidory.
Teraz są już tam prawowite mieszkanki i linki mają rozciągnięte poziomo. Podpatrzone u Monty Dona

Tytoń powtarza cechy na 100 procent, też zebrałam nasionka, bo ciężko je kupić.

Muszę zaplanować warzywnik i wspominam Twoje piękne rysunki jak obraz...

Właścicielka romantyczna do bólu to w ogrodzie to wychodzi wszystkimi dziurami...

Jednoroczne rudbekie dla Ciebie...

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 09:11, 11 sty 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Warzywnik super. Ławka cudna, nie dziwię się, że ulubiona. Ja tez będę mialą warzywnik. Znacznie mniejszy, ale jednak

Warzywniki są najlepsze Nie wiem czy uda mi się stworzyć taki jak bym chciała, ale spróbuję z ogromną przyjemnością

Malutki pod lasem 09:06, 11 sty 2019

Do góry
Ta rabata na końcu ogrodu mogłaby powstać jak już basen i plac zabaw nie będą potrzebne.
Na razie trawnika tam nie ruszać i basen można postawić tak:

Może taki kompromis wystarczy
Malutki pod lasem 09:05, 11 sty 2019

Do góry
makadamia napisał(a)
Mnie też się Sylwi pomysł bardzo podoba i w czasie kiedy tu Ania pisała, ja rysowałam swoją wersję na bazie Sylwi

Generalnie różnica jest taka, żeby tą "podkowę" wycentrować względem zejścia z tarasu.
Wszystkie uwagi Ani chyba uwzględnione poza lokalizacją basenu

Myślę, że to byłby fajny, klasyczny układ

Wielkie WOW Ślicznie to wymyśliłyście dziewczyny.
Malutki pod lasem 09:00, 11 sty 2019

Do góry
Mnie też się Sylwi pomysł bardzo podoba i w czasie kiedy tu Ania pisała, ja rysowałam swoją wersję na bazie Sylwi

Generalnie różnica jest taka, żeby tą "podkowę" wycentrować względem zejścia z tarasu.
Wszystkie uwagi Ani chyba uwzględnione poza lokalizacją basenu

Myślę, że to byłby fajny, klasyczny układ
ogród (nie)Mocy 08:46, 11 sty 2019

Do góry
Asiu, Dziewczyny Kochane ,

a chcecie kija żeby mi dać po plecach?

Bo taki problem mi wyszedł z planem.. Jak bym nie zakładała warzywnika w tym miejscu przy tarasie, to... wtedy ta powierzchnia trawnikowa dziwnie wyglądać będzie w tym miejscu co jest? nie powiększyć trochę tego koła? bo czy ta rabata zamiast warzywnika nie będzie zbyt masywnie wyglądająca? Zamazałam warzywnik jasnym zielonym kolorem.

Blaski i cienie nowego życia 08:28, 11 sty 2019

Do góry
Chwilowa zima przed zbliżającym się deszczem, nawet przy wejściu zasypało mi donicę

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:01, 11 sty 2019

Do góry
Właśnie ta na wiosnę do przerobienia .
Działka prawie w Borach Tucholskich 08:00, 11 sty 2019

Do góry
Niuńka grzeje się po porannym (bardzo porannym)obchodzie działki
oczywiście wyjście i powrót przez okno

kominek bujał się na wolnym ogniu całą noc, teraz ciut podkręcony bo to jedyna grzałka w domu (bez płaszcza wodnego)
W ogródku emerytki 06:19, 11 sty 2019

Do góry
Na tym zdjęciu lepiej widać tę siateczkę. Gdy obejrzysz, fotkę usunę.
Koszt siateczki na całe ogrodzenie nie przekroczył na pewno kilku zł.

Za drzwiami do ogrodu... 01:17, 11 sty 2019

Do góry
Wokół murku z drzwiami do ogrodu też dokonałam niewielkich zmian ,kształtu rabat i dodatkowych nasadzeń

Za drzwiami do ogrodu... 01:07, 11 sty 2019

Do góry
W międzyczasie w innych rabatach rozkręcała się wiosna

Koło od taczki wpisało się kolorystycznie pod tulipanki,trwały przeróbki w rabacie przy płocie z powodu zmiany umiejscowienia domku narzędziowego i pergolek...

Przybywały kolejne przęsła mojego białego marzenia, wykonane własnoręcznie przez mojego zaślubionego Realizatora Marzeńi przy pomocy syna!

A ja zarażona na Ogrodowisku kupowałam pierwsze ozdobne trawy,kocimiętki,bodziszki,zamawiałam róże ,hosty i inne takie...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies