Jak sie nazywa Twoja zólta magnolia? Piękne zdjecia pokazałas, floksy cudne i tulipany i sad, no i oczywiscie motylek rzadki i cudny , a koniec bałaganu tez bliski jak juz dom jest w stanie surowym.
Przekwitaja tulipany, wciąż pięknie kwitną floksy szydlaste. Do spoktaklu szykują się piwonie ( o dziwo wszystkie maja pąki), kosaćce ( mam kilka nowych odmian, ale nie wiem, czy zakwitną), no i róże (dużo ma już pąki)
Kasia_CS u mnie w tym roku floksy szaleją. Jeżeli chodzi o motyla Paź Królowej to u mnie jest po raz drugi. Zauważyłam, że on zbierał nektar tylko z tego floksa a mam ich chyba 7 odmian. Lubi floksy, bo przyleciał w tamtym roku do tych wysokich floksów i również tylko z jednej odmiany zbierał nektar.
Oo i nawet paź królowej Dawno nie widziałam Piękne masz te floksowe poduszeczki - moje floksy w tym roku mocno zastrajkowały i prawie nie rosną, kilka kwiatków na krzyż.
Nie wierzę, ze wszystko, a już z pewnością nie floksy. Pewnie tylko opóżnienie.
Moje floksy coraz bujniejsze w kwiatuszki, chociaż tam gdzie mnij słońca kwitnąz małym opóżnieniem.
W tym tygodniu mamy mnóstwo roboty mam nadzieję, że się uporam że wszystkimi robotami ogrodowy i aby więcej nie wracać do tych robót chodzi o melioracji jest sucho można kopać.
Uporządkować pod sosnami i przy suchym oczku.
Skalniak żyje rośliny co nóż to nowe kwitna jest trochę w cieniu więc floksy jeszcze w poduszkach przysypiaja.
Irenko będziesz zadowolona gdy kupisz m.yellow bird jest cudowna.
Kupiłam dzisiaj kolejny bez nie mogłam przejść obojętnie.
Ostatnio sadzę piwonie floksy i astry wysokie
Jakty im takie papu dajesz to nie dziwota, ze tak rosna.
Czy ty ten obornik przy rozach przykrywasz ziemia.
Basiu wszystko u ciebie takie piekne i zdrowe.
Pogoda sprzyja, pytalAs mnie jak moje perukowce, pieknie rosnai kwiecia tez maja duzo. Umnie tylko w jednym miejscu floksy pozółkły, po okwitnieciu musze je odmlodzic.
POZDRAWIAM
Tak, to rogownica, sprawdzilam sobie Dzieki za trafna podpowiedz
Goniu, jedna z tych roz co ma juz paki, to Rhapsody in Blue, druga to Rosarium uetersen, a ta z rozowym kwiatem, to Super Bonica. Rosanne postaram sie jutro fotnacFloksy powinny Ci odbic, nie martw sie, poprawia sie
Doszliscie do konca na wodospadach?