Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

mrokasia 12:11, 18 maj 2018

Eeee tam, jakby tak eliminować rośliny ze względu na niedogodności związane z poszczególnymi roślinami to by człowiek nic nie sadził.
Lilaki dają odrosty, floksy łapią mączniaka, ice dance się rozłazi, róże chorują na plamistość, mają skoczka i mszyce, buksy atakuje ćma, powojniki mają uwiąd a miskanty trzeba dzielić siekierą...
Catalinasdiary 12:20, 18 maj 2018

W sumie racja, to chyba chodzi co Ci w duszy gra i wtedy nie ważne, że uwiąd czy skoczek, idziesz i zbierasz i się jeszcze cieszysz
mrokasia napisał(a)
Eeee tam, jakby się tak eliminować rośliny ze względu na niedogodności związane z poszczególnymi roślinami to by człowiek nic nie sadził.
Lilaki dają odrosty, floksy łapią mączniaka, ice dance się rozłazi, róże chorują na plamistość, mają skoczka i mszyce, buksy atakuje ćma, powojniki mają uwiąd a miskanty trzeba dzielić siekierą...
Makao_J 13:19, 18 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)
Zerknij u mnie na foto z wczoraj tych host rosnących przy peonii - Ania Makao chyba właśnie o white feather pisze, a nie o tych, bo te są niezmienne raczej cały sezon. A przynajmniej nie przypominam sobie, żeby zieleniały

Zakupy jak zawsze konkret

Tak o White Feather pisałam. Myślałam że o taką białą chodzi Izie.
UrsaMaior 13:36, 18 maj 2018

Matko, człowiek trzy hosty posadzi, a tu tyle naklepane

Odrosty fajne nie są, ale podobno świdośliwy też je mają, a jednak na forum dużo osób się nimi zachwyca. Mrokaśka ma rację, każda roślina ma jakiś feler.

Uff odsapnęłam, wracam do szpadla

UlaB 16:22, 18 maj 2018

malgol napisał(a)

No właśnie ja takie pojedyncze drzewko bym chciała żeby wystawało ponad ogrodzenie i zwisało na śmietnikiem ,ale nie włazilo na rabaty z butami

U mnie rosnie wlasnie tak jak opisalas Tylko jeszcze troche mniejszy niz ten z fotki i biały Mial zrobiona podwyzszona donice w kącie z palisady betonowej ale to to ma takie silne korzenie ze w jednym miejscu zauwazylismy ze lekko rozsunął palisadę i wychodzi poza. Na razie tniemy, usuwamy i jak do tej pory dalej niz w obrebie palisady nie dal odrostów. Zobaczymy jak bedzie dalej.
mrokasia 16:34, 18 maj 2018

UrsaMaior napisał(a)

Uff odsapnęłam, wracam do szpadla

Komary Cię nie żrą???
UrsaMaior 16:52, 18 maj 2018

mrokasia napisał(a)

Komary Cię nie żrą???

Na razie nie, bardziej meszki.
Tess 17:56, 18 maj 2018

To jest ta hosta:
http://encyklopediahost.info/hosta_ghost_spirit.html
Przy okazji - doskonała strona dla sympatyków host.
tulucy 18:19, 18 maj 2018

Nie wszystkie lilaki dają odrosty. Ten biały pełny niestety tak, i u mnie chyba wyleci częściowo, zwłaszcza że jakąś Francję złapał. Ale daje mi odrosty też taki blado niebiesko-fioletowy. Szlag by to... W różach odrosty lilaka... Wycinam, bo co mam zrobić. Za te dwa tygodnie zapachu ponad w tym roku... Warto wycinać
UrsaMaior 20:30, 18 maj 2018

Tess napisał(a)
To jest ta hosta:
http://encyklopediahost.info/hosta_ghost_spirit.html
Przy okazji - doskonała strona dla sympatyków host.

Teresa, dzięki!