Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "miskant"

Wymarzony sielankowy ogród..... 09:03, 09 paź 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)

A co to za trawa?

Radziu to miskant Purpurascens
Ogrodowe kreacje 20:56, 08 paź 2017

Do góry
Miskant chiński Grosse Fontane, też nowość

a tutaj przy nibyaltance posadziłam szczepkę rozplenicy japońskiej od teściowej, po prawej stronie powojnika

Ogród pod Górą 17:21, 08 paź 2017

Do góry
Dzisiaj postanowiłem zrobić troszkę jesiennych fotek ale wkleję tylko parę.
Tak się przebarwia miskant purpurescens

Jesienny klon Bowhal

Troszkę bambusowo
Mirkowy ogród (początki) 21:19, 07 paź 2017

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Mireczko za nasiona jednak podziękuję, pomimo wielkiej sympatii do irysów bardzo słabo u mnie rosną. Mam parę sztuk i chyba na tym poprzestanę.

Szkoda że rezygnujesz ze stipy ale wiem że jest z nią dużo zachodu. U mnie w tym roku prawie większość przeżyła, gruba warstwa śniegu ochroniła je przed siarczystymi mrozami. Wydaje mi się że najlepiej byłoby je albo wiązać albo przykrywać.

Miskant ładne, niewysokie ale ładnie rozkrzewione, będzie co dzielić
Przemku do wiosny się namyślę czy ją wysieję.Zbiorę nasionka na wszelki wypadek jak bym się rozmyśliła.Pegasus dla ciebie
Ogródek Iwony II 21:47, 06 paź 2017

Do góry
bacowa napisał(a)

Iwona, jakoś nie mam ciśnienia żeby koniecznie rozszyfrować czy mam gracka czy nie. Podoba mi się ta trawa i tyle.

Zupełnie Cię rozumiem Ewa. Co za różnica, jaki miskant? Wszystkie są ładne
I niby wszystkie u mnie są grackami

Muszę chyba jeżówki ściąć. Bardziej chyba szpecą niż zdobią w tym miejscu
Na ostatniej fotce jest Graziella Zaczyna się przebarwiać

Mirkowy ogród (początki) 21:00, 06 paź 2017

Do góry
Mireczko za nasiona jednak podziękuję, pomimo wielkiej sympatii do irysów bardzo słabo u mnie rosną. Mam parę sztuk i chyba na tym poprzestanę.

Szkoda że rezygnujesz ze stipy ale wiem że jest z nią dużo zachodu. U mnie w tym roku prawie większość przeżyła, gruba warstwa śniegu ochroniła je przed siarczystymi mrozami. Wydaje mi się że najlepiej byłoby je albo wiązać albo przykrywać.

Miskant ładne, niewysokie ale ładnie rozkrzewione, będzie co dzielić
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 10:40, 06 paź 2017

Do góry
Asia - to jesteś na czele listy wiedzących o co chodzi

Ja mimo ostrzeżenia meteo w pracy, nie dowierzałam, ż będzie latająco przy tym wietrze. Straciłam 2 szklane świecznik, poleciały donice sprzed frontowych drzwi(mimo obciążenia dyniowego). Spadła mi znowu kanapa z tarasu na tę nieszczęsną hortensję....Będzie do przesadzenia. Tam pójdzie jednak miskant
Potem latał blaszak...potem biegał sąsiad...działo się
Kiedyś lubiłam jak tak wiatr hulał i wył w kominach przy zmianie frontów...teraz już nie...
Ogródek Iwony II 21:23, 05 paź 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Miskant KF super. Podoba mi się jego pióropusz. Chciałam kupić, ale za dużo miałam sadzenia. Zakup odłożyłam na przyszły rok
Iwonka czy on szybko nabiera masy?

Mirelko, niekoniecznie. Jeszcze go nie planuję dzielić. Byłoby mi szkoda, gdyby mniejsza kępa kłosów była
Pada cały czas deszcz... Trzeci dzień
Mój zielony świat 19:09, 05 paź 2017

Do góry
Aż się odezwę , O makowej panience to słyszałem , ale o makówkowym Przemku to jeszcze nie
Piękne kwitnienia jeszcze, choć z każdym dniem bardziej jesiennie.
A miskant Rosii jest bardzo ładny, to duży silny miskant, mieszaniec cukrowo-chiński podobnie jak wszystkim już znany Memory, tyle że ma różowe kwiatostany i podobnie przebarwiające się liście po pierwszych chłodniejszych nocach.
Ogród, mydło i powidło. 22:59, 04 paź 2017

Do góry
jolka napisał(a)
WOW!! Dziękuję za tawuły Pięknie wyglądają, szczególnie w połączeniu z czosnkami. U mnie będą rosły na południowym stoku, więc intensywny żółty kolor gwarantowany

I zebrinus tak pięknie kwitnie!! Kurczę, mam ich kilka ale jakoś mi się nie podobają za bardzo te paskowane trawy. Miałam wywalić, ale teraz, jak widzę te jasne kłosy to się waham. No i kolekcja rozplenic imponująca

Tawuły na słońcu będą pięknie żółciutkie .
Jolu ten miskant to Memory - pomyliłam się - już poprawiłam, żeby w błąd nie wprowadzać .
Memory jest ładniejszy - przepiękny, jeszcze jedną fotkę wrzucę - trochę kiepskie z września tego roku.

Zebrinus dzisiejszy, jeszcze nie kwitnie:

Tu jeszcze zeszłoroczny Zebrinus z końca września:
Ogródek Iwony II 16:36, 04 paź 2017

Do góry
Miskant KF super. Podoba mi się jego pióropusz. Chciałam kupić, ale za dużo miałam sadzenia. Zakup odłożyłam na przyszły rok
Iwonka czy on szybko nabiera masy?
Przerwa na kawę... 12:27, 04 paź 2017

Do góry
Mariken świeci na rabacie. Oby jak najdłużej przymrozek nie chwycił to będzie taki ładny. Za magnolią czeka do wsadzenia miskant Gracillimus. Wiem, że nie ma zbyt dużo miejsca i pewnie za 2 lata już go trzeba będzie dzielić ale aż się prosiło to miejsce o trawę wysoką.
Z Pszenicznej ... 00:11, 04 paź 2017

Do góry
AgataP napisał(a)

Miskant przy wejściu wchodzi już w żółty etap

Reszta rabaty jesiennej też zmienia swoje oblicze

Ależ ci ta rabata wyszła smakowicie.
Ogródek Iwony II 22:13, 03 paź 2017

Do góry
Kulki ledwo widoczne w stipie

Miskant Kleine Fontanne

Artemis ma pełno pąków. Zaczyna ponowne kwitnienie

Te miskanty są zagadką. Miały być Gracilimusami. Kupowane w Albamar.

Gracilimusy od Polinki mają zupełnie inne wybarwienie i nie kwitną.

Ogródek Iwony II 21:46, 03 paź 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Iwonko, historia różana cudna. Przeczytałam swojemu eMowi a on stwierdził, że to dlatego, że Twój eMus nie miał spisanych zakupów na kartce Ale wymyslił Juz przygotowuje grunt, co bym go po zakupy nie wysyłała

Pergolą się zrehabilitował Piekna. W ogóle rozrosło się wszystko u Ciebie tak wspaniale

Ha, ha
Jolu, , nawet nie myślałam, że on pojedzie po róże. Na kartce to mu napisałam: Miskant Morning Light.
Róże miały być dla Ani,

ale o tym luźno rozmawialiśmy, a do szkółki mieliśmy razem jechać. Ostatecznie za 6 róż i Clematisa zwróciłam mu 30 zł. Bo tyle mu brakowało na coś tam I nawet nie powiedział, ze umówił się z panem (zadzwonił do szkółki, zanim przyszłam z pracy), ze mam róże zadołować i za tydzień wymienimy. Dopiero, jak posadziłam, mi to powiedział. A ja, ze za późno
Jak twój też tak robi, to posyłaj Jolu, póki masz wolne rabaty
Moja codzienność - ogród Oli 20:05, 03 paź 2017

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Ach! Ach! Jak zwykle Ach!!!
A co to za trawa?
A za nią masz ścianę z cisów? Czy to inny iglak?

Miskant Krater
Za płotem żywopłot z pospolitych świerków a pomiędzy tuje tylko jeszcze małe
Z Pszenicznej ... 14:37, 03 paź 2017

Do góry
No i znowu pada, jakby dawno nie padało normalnie... wilgotno wszędzie, łącznie z nosami moich dzieci... robię herbatę z przepisu podawanego tutaj na O.
Pyszna, dziś zrobiłam dla siebie - stoi w dzbanku na podgrzewaczu i się nią raczę

Tymczasem w ogrodzie

Trzmielina świeci, pierwsza powoli gubi już listki.

Miskant przy wejściu wchodzi już w żółty etap

Reszta rabaty jesiennej też zmienia swoje oblicze

Na zielonej... trawce :) 13:08, 03 paź 2017

Do góry
Iwonka napisał(a)

Rabata przed domem IDEALNA! Dobrze, że zrezygnowałaś z żółtych traw. Miłorząb jesienią pięknie ją rozświetli, nawet w ciągu roku ma jaśniejsze liście. Kulki i stożki świetnie rozmieszczone i takie piękne Jeszcze jak miskant wyrośnie i nada tej swojej lekkości... Kolejna rabata u Ciebie na którą można się gapić i gapić

Dzięki Iwonko Czekam na beatlesy jak zadarnią żwirek - powinno być ok
Na zielonej... trawce :) 10:40, 03 paź 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Rabata prawie skończona - z jednego beatlesa zrobiłam tu 14 sadzonek w kulkach z lewej i prawej strony.
Za żurawkami wsadziłam 120 tulipanów i 100 czosnków główkowatych między stożki.
Przed stożkami planuję jeszcze hakone dać - koniecznie zielone (zółte mi tu jarmark zrobi).
Co mi nie pasuje to ten bukszpan - z lewej nie proporcionalnie duży (może ciachnę go wiosną - jak się da i jak dożyje )

Rabata przed domem IDEALNA! Dobrze, że zrezygnowałaś z żółtych traw. Miłorząb jesienią pięknie ją rozświetli, nawet w ciągu roku ma jaśniejsze liście. Kulki i stożki świetnie rozmieszczone i takie piękne Jeszcze jak miskant wyrośnie i nada tej swojej lekkości... Kolejna rabata u Ciebie na którą można się gapić i gapić
Coś jeszcze, coś więcej... 22:28, 01 paź 2017

Do góry
A tutaj wylądowały molinie Karl Foerster (o ile dobrze pamiętam odmianę ). Zmniejszyłem populację turzycy palmowej - cudem ją wydarłem - korzenie miała jak miskant...

Patrzę na to zdjęcie powyżej i jeśli nie widzicie trzech traw o wysokości 1,8m to w sumie dobrze - nie jestem sam Ale żeby nie być taką wredotą - zbliżenie

A na miejscu molinii trzcinnik - wyszedł z dziwnie małą bryłą korzeniową... Ale w sumie i tak jest suchy jak siano, więc co tam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies