Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

sylwia_slomc... 20:40, 23 paź 2017

Katkak napisał(a)

Nie świruj z tym pomidorem, też jem sporo .

Kasiu kardiolog mi pomidory ograniczyła, potas był wysoko ponad normę
Katkak 20:41, 23 paź 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Kasiu kardiolog mi pomidory ograniczyła, potas był wysoko ponad normę

Ja pierdzielę :/
Katkak 20:41, 23 paź 2017

Myślę, że się same posadzą

Pewnie trak . Ale ja im nie wróg, bardzo je lubię
sylwia_slomc... 20:42, 23 paź 2017

Mój miskant przeszedł przez bale i do ogniska się pcha. Ale jeszcze w tym sezonie piuropuszy nie puścił...chyba nie zdąży już
Bogdzia 20:51, 23 paź 2017

Nie oparłam się na badaniach naukowców tylko na doświadczeniach własnych i wynikach morfologii
Do tego ma bardzo dużo szczawianów wiec i o kamice nerkowa nie trudno. Wszystko jest zdrowe jak jemy z umiarem. W nadmiarze najzdrowsze nie służy. Potas przedawkowałam jedząc jednego pomidora codziennie przez dłuższy czas

Uwielbiam pomidory i jem cały rok , w sezonie kilka dziennie, takiego zakazu bym nie wytrzymała ale wiem ze tak lekarze zakazuja mam kogos w rodzinie kto tez nie może.
21:09, 23 paź 2017
Bogdzia napisał(a)

Uwielbiam pomidory i jem cały rok , w sezonie kilka dziennie, takiego zakazu bym nie wytrzymała ale wiem ze tak lekarze zakazuja mam kogos w rodzinie kto tez nie może.

ja tez tego nie rozumiem bo przepisuja tony leków ktore kaza zażywac a to zwykle leki rozlegulowuja organizm i tak robia .

u mojej ciotki było podobnie lekarz kazał ograniczyć banany i pomidory a walił coraz to większe dawki leków które to powodowały wzrost potasu, i tak się dzieje w przypadku długoterminowego zażywania leków obniżających cienieje i spowolniałych prace serca ...i pewnie jeszcze wielu innych ....ale o tym lekarz juz nie mówi.

u mojej teściowej leki na cieśninie wywołały przewlekły kaszel i zapalenie krtani dopiero zmiana leków na inny i zmniejszenie dawek dało rezultat i kaszel ustapił ...bo juz była bliska astmie tak sie zapowietrzała

długo by mnozyc tych przypadków ...chemia człowiekowi nie służy ...organizm sobie z chemia nie umie poradzić ..a medycyna 21 wieku nie jest bez wad

sugeruje jeść dużo warzyw i owoców wyeliminowac to co niezdrowe bo zdrowy organizm z produktami naturalnymi sobie radzi bez problemu , gorzej z jak sie go pasie długoterminowo chemia ...wtedy wariuje
Richie 21:47, 23 paź 2017

Z sosną nie kombinuj, daj jej więcej i częściej papu na wiosnę i będzie dobrze
sylwia_slomc... 21:53, 23 paź 2017

O widzisz kolejny głos za
Anusia 07:54, 25 paź 2017

Mój endokrynolog powiedział mi, że wszelkie choroby biorą się ze złego odżywiania. Wniosek sam się nasuwa. Jesteśmy tym czym jemy.
Katkak 07:58, 25 paź 2017

Anusia napisał(a)
Mój endokrynolog powiedział mi, że wszelkie choroby biorą się ze złego odżywiania. Wniosek sam się nasuwa. Jesteśmy tym czym jemy.

Tylko teraz wszystko ma po kilka E na opakowaniach. Warto mieć swój warzywnik, zeby wiedzieć co się je.jakbym miała duzy ogród to mialabym kurki jak Kondzio .