Dziękuje, miło mi, że też to dostrzegasz
My, ogrodnicy mamy większą wrażliwość na piękno natury.
Prawda i pomimo, że nie jest kolorowo jest elegancko.
A może właśnie dlatego, że nie jest kolorowo tylko dużo białego z ciemniejszym kontrastem jest właśnie tak inaczej.
Anuś , witaj !
Hmm, na mapach geodezyjnych jeszcze nie siedzę, po prostu brak czasu.Dziś czwartek i z pracy prosto do szkoły.Jutro tak samo. sobota też .A jak wracam po 20 , to póki kolacja itp.. to już nie wiele się chce.
Może w niedzielę ( tą mam wolną od szkoły )ogarnę ten temat, bo wówczas więcej czasu ...dla mnie.Ale wtedy nie wiadomo za co się brać.
Już nie będę głośno wymieniać ile to mam rzeczy nie zrobionych i leży odłogiem.
Echh
O tak planów masę.Ale przez zimę chcę je bardzo sprecyzować.
Najważniejsze dla mnie to po tych wiosennych pracach sianiu trawy to osadzenie ogrodzenia, (które jeszcze mamy zrobić ) od lak.Dzięki dziewczynom i Toszce wiem,że to muszą być serby.
Obsadzić staw.Zrobić czyli posadzić nowy sad i krzewy owocowe poprzesadzać.
I jeszcze jedna rzecz mi się marzy ,,,.. ale to taki8e jeszcze ciche... ogrodowe marzenie.
Liczę też na ciebie,że mi w planowaniu i realnych wizjach i dyskusjach co i jak pomożesz ?
Warzywniak nowy ma być w kwadracie lub prostokącie u ulem.Na razie ozdobnym. Tak ze ścieżkami.I z prawdziwym ziołownik w ogród w jednym miejscu .
A dla odstresowania, kilka chwil kradnę... na jakieś inne prace,zamiast nauki
Kurcze ale bombek jeszcze nie robię i dekoracji świątecznych.
Ani porządków
ale takie na razie prace zrobiłam
stare pudełeczka od znajomych , miały iśc na śmietnik.. Ja dałam im nowe życie
może nie wszystkim taki styl rustykalny się podoba.A mi om się podoba
W ogrodzie też
w rzeczywistości są jakieś jaśniejsze
I takie tam
Od tygodnia jestem na diecie i nawet praca przy robieniu pierniczków nie jest w stanie mnie skusić nawet na jednego, a pachną w całym domu. Na pewno kiedyś ją zrobię, ale trochę to się odwlecze. Lekką ręką i paskudnym łakomstwem przybyło mnie w tym roku 4kg. Muszę się tego pozbyć i nie pozwolić na powrót.
Takim pięknym zakątkiem mogę się delektować u Ciebie, u mnie już nie ma miejsca i sił na nowe aranżacje. Gdybyś mieszkała bliżej z miłą chęcią posiedziałabym w tak romantycznym ogrodzie.
Robię lukier królewski, zobaczyłam kilka filmików na You Tube porobiłam notatki i w tym roku całkiem nieźle ze mną współpracuje. Cieszę się że Ci się spodobały. Mam nadzieję, że sprawię nimi przyjemność obdarowanym osobom.
Sylwuś, jakoś mi ta irga tu nie pasuje, irgę mam w planach na przedpłociu zastosować, może jeszcze gdzieś powtórzę, ale jakoś tutaj nie chcę...
dzisiaj było tak...