Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Słoneczny Ogród 21:54, 06 gru 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Śliczne widoczkiPrawda, że szron dodaje roślinom elegancji?

Dziękuje, miło mi, że też to dostrzegasz
My, ogrodnicy mamy większą wrażliwość na piękno natury.
Prawda i pomimo, że nie jest kolorowo jest elegancko.
A może właśnie dlatego, że nie jest kolorowo tylko dużo białego z ciemniejszym kontrastem jest właśnie tak inaczej.
Słoneczny Ogród 21:49, 06 gru 2018

Do góry

Moja działka na Dębowym Lesie 21:48, 06 gru 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Przybiegłam się przywitać , a tu Ani nie ma ,pewnie siedzi w tych ?Sama z ciekawości sprawdzę co tam napisali o moim piaseczku
Aniu planów na przyszły sezon masz co niemiara,ale masz tu fachową obstawę to nie będziesz błądzić po omacku tylko konkretnie działać .A efekty niespodziewanie szybko będą.
Ciekawa jestem jaki masz pomysł na warzywniak. W jakim kształcie?Czy będziesz robiła jakieś ścieżki?Oddzielny ziołownik?(dobrze napisałam?)
Pozdrawiam!

Anuś , witaj !
Hmm, na mapach geodezyjnych jeszcze nie siedzę, po prostu brak czasu.Dziś czwartek i z pracy prosto do szkoły.Jutro tak samo. sobota też .A jak wracam po 20 , to póki kolacja itp.. to już nie wiele się chce.
Może w niedzielę ( tą mam wolną od szkoły )ogarnę ten temat, bo wówczas więcej czasu ...dla mnie.Ale wtedy nie wiadomo za co się brać.
Już nie będę głośno wymieniać ile to mam rzeczy nie zrobionych i leży odłogiem.
Echh

O tak planów masę.Ale przez zimę chcę je bardzo sprecyzować.
Najważniejsze dla mnie to po tych wiosennych pracach sianiu trawy to osadzenie ogrodzenia, (które jeszcze mamy zrobić ) od lak.Dzięki dziewczynom i Toszce wiem,że to muszą być serby.
Obsadzić staw.Zrobić czyli posadzić nowy sad i krzewy owocowe poprzesadzać.
I jeszcze jedna rzecz mi się marzy ,,,.. ale to taki8e jeszcze ciche... ogrodowe marzenie.
Liczę też na ciebie,że mi w planowaniu i realnych wizjach i dyskusjach co i jak pomożesz ?
Warzywniak nowy ma być w kwadracie lub prostokącie u ulem.Na razie ozdobnym. Tak ze ścieżkami.I z prawdziwym ziołownik w ogród w jednym miejscu .
A dla odstresowania, kilka chwil kradnę... na jakieś inne prace,zamiast nauki
Kurcze ale bombek jeszcze nie robię i dekoracji świątecznych.
Ani porządków

ale takie na razie prace zrobiłam

stare pudełeczka od znajomych , miały iśc na śmietnik.. Ja dałam im nowe życie
może nie wszystkim taki styl rustykalny się podoba.A mi om się podoba
W ogrodzie też

w rzeczywistości są jakieś jaśniejsze

I takie tam
Kiedyś będzie tu ogród 21:47, 06 gru 2018

Do góry
U Was tek takie żarte w tym roku ptaki? Idzie już drugi worek słonecznika... nie licząc dodatków.

I wśród ptaków zdarzają się krzykacze...
Kiedyś będzie tu ogród 21:43, 06 gru 2018

Do góry
Mariposa napisał(a)
Z takiego burego i ponurego dnia wybrałaś takie perełki! Cudne zdjęcia!
Dzięki Elu. Niezmiennie mnie zachwyca jaki cuda przyroda potrafi robić. Choć niestety nie do końca potrafię oddać to na fotkach.

Oczko służy kotom za lodowisko...

Gosialuk napisał(a)
To prawda,
Mam nadzieję Gosiu, że moje tegoroczne nasadzenia przetrwają zimę i na wiosnę będę mogła się pokusić o nieci szersze kadry...

Słoneczny Ogród 21:37, 06 gru 2018

Do góry

Słoneczny Ogród 21:34, 06 gru 2018

Do góry
Ostatnio popadało, a teraz lekki mróz -1stopień, ale w nocy była mgła i szron się gęsto osadził.

Za drzwiami do ogrodu... 21:34, 06 gru 2018

Do góry

Też taką słodką choinkę robię od 3 lat na wigilię. Piekę ją ok godz 15-16, żeby na stole była jeszcze ciepła
Za drzwiami do ogrodu... 21:20, 06 gru 2018

Do góry
anpi napisał(a)

Dorotko ta choinka to prościzna i szybko się robi tylko trzeba się za nią wziąść!. Ciasto francuskie gotowe,masa makowa z bakaliami z puszki,więc jak się ma produkty ,to idzie biegusiem
Niestety nie oddam Ci pergoli z bramka i płotkiem!Chyba że chcesz wirualnie kopiuj - wklej do ogródkato pozwalam na przymiarkę.A na posiedzenie i marzenia zapraszam do mnie latem...wtedy najromantyczniej przy pergoli!Planuj przyjazd!
Od tygodnia jestem na diecie i nawet praca przy robieniu pierniczków nie jest w stanie mnie skusić nawet na jednego, a pachną w całym domu. Na pewno kiedyś ją zrobię, ale trochę to się odwlecze. Lekką ręką i paskudnym łakomstwem przybyło mnie w tym roku 4kg. Muszę się tego pozbyć i nie pozwolić na powrót.
Takim pięknym zakątkiem mogę się delektować u Ciebie, u mnie już nie ma miejsca i sił na nowe aranżacje. Gdybyś mieszkała bliżej z miłą chęcią posiedziałabym w tak romantycznym ogrodzie.
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:18, 06 gru 2018

Do góry
A dziś jeszcze tak było

Ogród z widokiem na jezioro 21:08, 06 gru 2018

Do góry
Krys napisał(a)

nawet do twarzy mi w turkusie Problem nogawki istnieje naprawdę, patrząc z góry nie widać
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:02, 06 gru 2018

Do góry
daszum napisał(a)
Monia, wstąpiłam i WOW!!!jakie zmiany. Rabatki wyczesane i jeszcze e-M chętny do roboty. Razem możecie góry przenosić.
Tobie i Sylwii można pozazdrościć e-Mów .

Danusiu dziękuję na eMusia nie narzekam, bo pomaga ile może, w końcu jak stwierdził to też jego ogród buziaczki
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:01, 06 gru 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Łał....... Ale super Ci wyszły.... Już czuję ich zapach
Pachną pięknie, nawet jestem z nich zadowolona, dwa dni je robiłam. To drugi rzut w tym roku, trzeci jak upiekę to już zostawię dla siebie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:59, 06 gru 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Piękne Dorotko. Lukier jakiś specjalny używasz?
Robię lukier królewski, zobaczyłam kilka filmików na You Tube porobiłam notatki i w tym roku całkiem nieźle ze mną współpracuje. Cieszę się że Ci się spodobały. Mam nadzieję, że sprawię nimi przyjemność obdarowanym osobom.

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:58, 06 gru 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Monia, a może coś co ma owocki teraz, które zdobią....
Poduszki możesz zrobić z irgi np. mają teraz czerwone koralikiI irga też jest zimozielona
Albo irgę szczepiona na pniu, sąsiadka ma cudna parasolka w czerwone korale, sama myślę, że podobną kupię

Sylwuś, jakoś mi ta irga tu nie pasuje, irgę mam w planach na przedpłociu zastosować, może jeszcze gdzieś powtórzę, ale jakoś tutaj nie chcę...
dzisiaj było tak...
Ogród z widokiem na jezioro 20:49, 06 gru 2018

Do góry
yolka napisał(a)

Chętnie, nawet samolotem

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:45, 06 gru 2018

Do góry
Jutro będę obdarowywała pierniczkami.

Brak pomysłu na chodnik przed domem 20:39, 06 gru 2018

Do góry
A może pójść w takim kierunku?
Kiedyś będzie tu ogród 20:22, 06 gru 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
... buro i ponuro...

Z takiego burego i ponurego dnia wybrałaś takie perełki! Cudne zdjęcia!
Mirkowy ogród (początki) 20:18, 06 gru 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jaki piękny widok Ten rozchodnik fantastyczny znasz może nazwę
Gosiu no właśnie nazwa Mam sporo rozchodników zdobycznych i nazw nie znam. Tego nie znam. Kwitnie na bordowo.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies