Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Majówka na Majówce 14:53, 18 sty 2019

Do góry
Na zdjęciu poniżej miało być kolejne wrzosowisko (coś chyba mam z głową ), taki był zamysł artysty, nakupiłam wrzosów, różne gatunki (oczywiście za dużo kolorów zamiast więcej jednego rodzaju), nazbierałam kamorów, jakieś dwie nędzne trawki, jakieś cosie, po środku rosła pissardi i cała dumna i blada udałam się po ostatnie porady i szlify do Małej Mi. Jakież było moje zdziwienie kiedy Ania po obejrzeniu mojego dzieła napisała: [...ja bym zlikwidowała ten nagrobek...] spojrzałam kolejny raz krytycznym okiem, puknęłam się w czoło i jak widać dzisiaj to miejsce zupełnie nie przypomina tamtego
Warto słuchać mądrzejszych

Było

Jest - w sumie niezły kolorowy misz-masz

Ogród Grodzi 14:34, 18 sty 2019

Do góry
Witajcie po zimie w tym roku będę bardzo Was prosiła o pomoc mam do zaplanowania i obsadzenia dwie rabaty przed domem i bardzo mi zależy na super efekcie.
Jak się ociepli to podam Wam dokładnie wymiary. Teraz zastanawiam się co wsadzić w te betonowe dwie kostki przy schodach jak myślicie?

Sałatka pokrzywowa 14:23, 18 sty 2019

Do góry
Jeszcze jeden domek, dla zaprzyjaźnionej drobnicy

I jeszcze trochę wiosny

Majówka na Majówce 14:09, 18 sty 2019

Do góry
Toszka napisał(a)
też miałam początkowo spadek...kilka kamazów ziemi rozwiązało problem

boszsz...do tej pory wspominam to rozwożenie ziemi...okropne uczucie...latasz z taczką w tą i z powrotem i wydaje się, że góra ziemi nigdy nie zmaleje...dobrych kilka lat minęło, a ja dalej mam koszmary nocne

U nas jest delikatny spadek ale widać tylko daleka po tujach, bo są lekko nachylone.
Jak "zakładaliśmy" trawnik też trochę było taczek do rozwiezienia, ale żeby zaraz kamazów
Sałatka pokrzywowa 14:03, 18 sty 2019

Do góry
Autorzy - budowniczowie (moje chłopaki Duży i Młody) popękają z dumy !
W takim razie parę szczegółów - serduszko jest z wrzosów, a dach zielony.
Aktualnie domek ma już okna.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:56, 18 sty 2019

Do góry
polinka napisał(a)

Od altany do cisów jest 290 cm plus 30 cm od cisów do siatki.

Mam tylko takie stare zdjęcie gdzie widać całość...
Przed altaną zaznaczyłam w którym miejscu mają być drzewa.
Nie będą w jednej linii z grabami, które już są.

Będą tutaj na wysokości gdzie stoi psiak.

Z wyborem mam problem marzą mi się brzozy, nawet bardzo ale już eM się zastanawiał czy czy do ciętych grabów będą pasować lużne pokrojem Doorenbosy...
Też myślę nad tym, czy wybierając brzozy nie zrobią mi się osobne pokoje w ogrodzie? Tutaj w pierwszej części mam graby i smaragdy, w drugiej brzozy i cisy? Nawet traw nie będzie tych samych i tak naprawdę to nie będzie niczego roślinnego co by łączyło w spójną całość...

Boszzz, jak ja nie lubię planowania

Jak dla mnie u Ciebie brzozy nie bardzo pasuja... Ogrod to tak naprawde jeden dlugi odcinek i tylko jeden gatunek drzew mi tu gra by laczyl calosc ale to tylko moje odczucia zrob jak Ci w duszy gra.
Tez nie przepadam za planowaniem a u siebie tez musze pomyslec..
Majówka na Majówce 13:54, 18 sty 2019

Do góry
A teraz tak to wygląda, z daleka wygląda nawet ok ale z bliska widać sporo mankamentów widać

01.2018

09.2018

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:42, 18 sty 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

110 cm? Na cisy odejdzie pewnie z 80 cm? Zostaje tak naprawdę 30 cm na ścieżkę. A nawet te 40 cm to IMO za mało, żeby to wyglądało "intencjonalnie". Tym bardziej, że z lewej strony będzie szeroka ścieżka o szerokości ok 100 cm. Za duża dysproporcja. Obawiam się, że się narobicie i wykosztujecie, a efektu nie będzie.

Zostałabym przy samym murku.

Dla porządku zapytam jeszcze: a masz może zdjęcie "od czoła"? tak jak zrobiłaś ale niżej, żeby było widać miejsce w którym zaczynają się te różnice w poziomach? Chcę się upewnić

Asiu, niestety nie mam takiego dokładnego zdjęcia. Mam same takie starocie ale tu widać jaka to różnica.

Tutaj na chwilę pokażę,że przed tym całym planowanym teraz miejscem też są góry i doliny ale z tym sobie poradzimy. Miejsce w którym jest gruz też jest w dołku i pierwotnie była koncepcja na ognisko we wgłębniku ale robiąc orentacyjny odkop co się znajduje pod spodem stwierdziliśmy, ze ognisko będzie na poziomie ścieżki i rabaty przed altaną

Majówka na Majówce 13:41, 18 sty 2019

Do góry
Chciałam Wam pokazać jak powstawał nasz domek ale okazało się, że nie skopiowałam zdjęć więc będzie następnym razem.
Teraz kolejne etapy powstawania długiej rabaty, rzeczywiście jest dłuuuuga, chyba trochę za wąska, tu poproszę o opinię. Oczywiście obecnie nic z tego co było pierwotnie wsadzone tam nie ma, a nie przepraszam, żurawka jest

09.2015 - zwracam uwagę na "trawnik" przecudnej urody

09.2016

12.2017

Sałatka pokrzywowa 13:40, 18 sty 2019

Do góry
Działa!

Dziękuję za podpowiedź i ekspresową reakcję To naprawdę bardzo miłe znaleźć się w Waszym gronie
Teraz trochę zdjęć, które robimy z jakimś sklerotycznym brakiem systematyczności - całe pęczki latem, ale tylko co drugi rok, w pozostałe pory roku tylko sporadycznie. Na początek wrzucę parę hitów
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:10, 18 sty 2019

Do góry
leon60 napisał(a)
Jaką masz odległość od altany do cisów ?

Jak dla mnie tylko i wyłącznie graby nic innego tu nie widzę Czy drzewa na tej planowanej rabacie będą w jednej linii z istniejącymi grabami w ogrodzie ?

Od altany do cisów jest 290 cm plus 30 cm od cisów do siatki.

Mam tylko takie stare zdjęcie gdzie widać całość...
Przed altaną zaznaczyłam w którym miejscu mają być drzewa.
Nie będą w jednej linii z grabami, które już są.

Będą tutaj na wysokości gdzie stoi psiak.

Z wyborem mam problem marzą mi się brzozy, nawet bardzo ale już eM się zastanawiał czy czy do ciętych grabów będą pasować lużne pokrojem Doorenbosy...
Też myślę nad tym, czy wybierając brzozy nie zrobią mi się osobne pokoje w ogrodzie? Tutaj w pierwszej części mam graby i smaragdy, w drugiej brzozy i cisy? Nawet traw nie będzie tych samych i tak naprawdę to nie będzie niczego roślinnego co by łączyło w spójną całość...

Boszzz, jak ja nie lubię planowania

Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 12:58, 18 sty 2019

Do góry
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 12:57, 18 sty 2019

Do góry
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 12:57, 18 sty 2019

Do góry
Ostatnio sie nie udzielam za bardzo na O, ale wrzucam dzisiejsze fotki, dla porownania. Mam wrazenie ze cisy lekko urosly.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:55, 18 sty 2019

Do góry
Po raz pierwszy spotkałam się z tak fajnie zaopatrzonymi roslinami w markecie
Nie trzeba szukać w komórce bo wszystkie opisane w katalogu

A do tego karteczki do zabrania ze sobą przy zakupie rośliny z wiadomościami o niej

Sałatka pokrzywowa 12:55, 18 sty 2019

Do góry
Zdjęcia pokazują to samo miejsce w odległości 5 lat - to tak dla zagajenia Ogród ma ok. 6 lat i duży potencjał... Ale uprawiam go z doskoku, bo dopiero od zeszłego roku dajemy radę nocować. Jak na wizyty 1 - 2 razy tygodniowo, uważam, że zielsko się go prawie nie ima! (Po części dlatego, że jeśli idzie o zielone, to patrzę na większość życzliwie, po drugie - ziemia jest tak kiepska, że mało co się upiera, żeby u mnie rosnąć).

W ogródku emerytki 12:45, 18 sty 2019

Do góry
Ale psikusa zrobiła mi pogoda
Usłyszała o plewieniu i zrobiła mi na złość
Tak mam teraz za oknem i -2 stopnie.
Izo, jeśli jest okazja do pozbycia się chwastów, to trzeba korzystać.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies