Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z koniczynką 14:25, 06 mar 2024

Do góry
Doświadczalnia bylinowo-różana 2 13:45, 06 mar 2024

Do góry
Anda napisał(a)
Czas na fotki

Wiosna chyba wszystkich zaskoczyła w tym roku Mnie na pewno.

Bardzo optymistyczne fotki, wiosna pełną parą. Takiej wczesnej wiosny to ja nie pamiętam, a lata swoje już mam.
Róż jeszcze nie cięłam, chociaż nawet forsycja już zaczyna kwitnąć.
Grzebiuszka ziemna 13:20, 06 mar 2024

Do góry
Kordina napisał(a)

Krokusiki zawsze piękne, krokusików nigdy dość.
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 11:51, 06 mar 2024

Do góry
Pada! Do tego śnieg... heh

Na pocieszenie

Ten mniejszy z passiflorą z Tajlandii
Ogrodowe wariacje 11:49, 06 mar 2024

Do góry
mrokasia napisał(a)
Widzę, że Ty też będziesz przerabiać rabatę by było wygodniej . Dobry pomysł, te płyty wtopią się idealnie a Ty będziesz miała wygodne przejście.
A co do tuj i miskantów - ja u siebie pozbyłam się miskantów przed tujami . Zamieniłam je na molinie i inne, niższe rośliny. Pomyśl trzy razy zanim podkrzeszesz tuje. Pamiętaj, że przez kilka miesięcy będziesz patrzeć na te łyse pieńki zanim miskanty je zakryją.

Wygoda musi być,zwłaszcza, że oprócz kmpostownika będę miała za domkiem kącik doniczkowy i może jeszcze regał-foliak wcisnę

Miskantów się nie pozbędę, one są niesamowite Z podkrzesaniem to taki plan B. Moi znajomi mają tak zrobione i jak posadzą hortensje i trawy będzie naprawdę ładnie. Ja mam ich kilka, a ta chwila zanim miskanty wypuszczą nie trwa długo, oczywiście nie teraz i do przemyślenia

Edit: takie cosik

Ogrodowe wariacje 11:29, 06 mar 2024

Do góry
LIDKA napisał(a)

Takie zdjęcia z rana i od razu człowiek poszedłby coś porobić. A tu mrozik i do pracy trzeba jechać.

Ścieżka nie zaburzy tej rabaty a skoro do złota ogrodnika utrudniony dostęp to musi powstać.

Obciełam katalpę na jeżyka. Teraz kupiłabym katalpę nana i bym nie musiała ciąć.

Troche sie obawiam, po informacji od Ciebie, że mi tuje wyłysieją bo tez mam miscanty blisko w przedgródku. Na ten rok jeszcze je zostawie a potem może wymienię na coś delikatniejszego. Będę obserwować w sezonie. Najwyżej powiążę.

U mnie też zimno dzsiaj i nie mogę się doczekać tych letnich widoków
Z tą katalpą nana to nie do kńca tak, ją też tniemy bo bardzo się rozrasta i ma wtedy ładny pokrój.
Co do tujek to mam też problem za szpalerem hortensji ale to wszystko tylko tam gdzie wogóle dociera mniej słońca, u Ciebie nie musi być tak samo
Lidka tak tniemy katalpy

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 11:21, 06 mar 2024

Do góry
Dziewczyny powiem Wam, że koleś jest bezbłędny chodzi jak po swoim, do domu zagląda, do karmnika wpadnie i o dziwo mimo, że jest największy to wcale się nie rządzi

Pytanie mam, wyrosło mi takie coś, i w kilku miejscach to widziałam i nie wiem co to, czy to chwast czy jakaś siewka? Trochę jak gaura wygląda ale nie wiem. Pomożecie w identyfikacji?

Jeden z bodziszków Rozanne już całkiem zaawansowany.

A te iryski no kocham je! Mam nadzieję, że się mnożą.

Zostawiłam groszki na noc na zewnątrz, ale dzisiaj ma być -4 myślicie, że dadzą radę czy lepiej zabrać do domu?
Ogród prawie wymarzony … 11:17, 06 mar 2024

Do góry
Pozdrawiam Was. Też się nabiegałem i narobiłem w ogrodzie

Ogród prawie wymarzony … 11:15, 06 mar 2024

Do góry
Efekt mojej harówki

I takie czochy i inne oznaki wiosny zimą

Ogrod nad bajorkiem 11:11, 06 mar 2024

Do góry
Pojawiły sie tez sójki skrzeczuchy jest ich duzo ale sa bardzo plochliwe

w drugim karmniku jak zwykle sikorki wszelkiej masci z kowalikiem szaleja

i na koniec sosnóweczka przyleciała, one takie drobne i malutkie

Ogrod nad bajorkiem 11:08, 06 mar 2024

Do góry
Ptaszarnia dzis szalala w karmnikach, nie udalo mi sie jedynie pełzaczy uchwycic, sa za szybkie i czasem niewidoczne jak chodza po drzewach, widze je tylko kiedy brzuchem migna, jak lusterkiem

Za to gil nadety dzis sie prężyl Sorki za spam ale rzadko mam okazje ptaszka przydybac

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 10:51, 06 mar 2024

Do góry
Krokusy u mnie dopiero w takim stanie.

Szałwia Caradonna rusza wcześniej niż Compact Caradonna.
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 10:28, 06 mar 2024

Do góry
Trochę większy kadr na rabatę południowa tutaj widać że gdzie , nie gdzie jeszcze muszą się podrownac.
Ogród pod lasem 10:02, 06 mar 2024

Do góry
Dzień dobry!

Małymi krokami-Ogród Wioli 09:58, 06 mar 2024

Do góry
Jak marzec to brateczki i stokroteczki muszą być!

Ogród prawie romantyczny 09:57, 06 mar 2024

Do góry
Sliczne ciemierniki masz Zwiastuny wiosny cieszą niezależnie od ilości

Co do śś to wycięłabym wszystkie cienkie gałązki i zostawiła tylko 3 lub 4 najgrubsze. Ona i tak po pewnym czasie jeszcze puści jakiś prosty pęd od dołu. Tylko nakarm ją porządnie

Ogród prawie romantyczny 09:09, 06 mar 2024

Do góry
Ja bym ciachnęła na razie tak i poczekała na nowe odrosty z ziemi. Wybrałabym z nich 1-2 i poprowadziła w górę.
Nasz przydomowy ogródek 09:04, 06 mar 2024

Do góry
Jolu - Bari ma prawie 14 lat ale jeszcze całkiem sprawny, nie to co jego pan. Życzę zdrówka Waszej psince. Nie ma gorszego jak ulubieniec choruje.

Haniu dzięki, tak było. A jak go dzieci przywiozły do domu to był taki głodny że zjadł 2 miski zupy jarzynowej z marchewką ziemniakami i innymi warzywami. "Psiego" jedzenia w domu nie mieliśmy.

Bożenko życzę zdrówka Twojej Poli i masz rację - takie pieski po przejściach potrafią docenić opiekę i odpłacają się miłością.

A tu Baruś w 2012 roku w wieku 2 lat.

Ogrodowe wariacje 08:00, 06 mar 2024

Do góry
Wiaan napisał(a)
Tutaj będzie mała zmiana, nie można swobodnie dojść do kompostownika. Uwielbiam tą rabatę, ale zrobię dojście. Teraz jest łysawo ale będzie busz latem

Mam pozostałe płyty z tarasu, które były pęknięte na połowę i może je wykorzystam robiąc ścieżkę, coś wysadzę, coś pozmieniam, pomysł w głowie i zanim będzie busz muszę to zrobić

Takie zdjęcia z rana i od razu człowiek poszedłby coś porobić. A tu mrozik i do pracy trzeba jechać.

Ścieżka nie zaburzy tej rabaty a skoro do złota ogrodnika utrudniony dostęp to musi powstać.

Obciełam katalpę na jeżyka. Teraz kupiłabym katalpę nana i bym nie musiała ciąć.

Troche sie obawiam, po informacji od Ciebie, że mi tuje wyłysieją bo tez mam miscanty blisko w przedgródku. Na ten rok jeszcze je zostawie a potem może wymienię na coś delikatniejszego. Będę obserwować w sezonie. Najwyżej powiążę.

Ogrodowe wariacje 23:56, 05 mar 2024

Do góry
Tutaj będzie mała zmiana, nie można swobodnie dojść do kompostownika. Uwielbiam tą rabatę, ale zrobię dojście. Teraz jest łysawo ale będzie busz latem

Mam pozostałe płyty z tarasu, które były pęknięte na połowę i może je wykorzystam robiąc ścieżkę, coś wysadzę, coś pozmieniam, pomysł w głowie i zanim będzie busz muszę to zrobić

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies