Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród niby nowoczesny ale... 20:24, 25 cze 2014

Do góry
Madzia jest szansa na kawkę, daj mi na priv adres proszę
Roztoczańskie klimaty 20:22, 25 cze 2014

Do góry
Własnie pokaż brokuły
ja w tym roku pierwszy raz siaąłm i już zajadam urosły mi giganty samczne i zdrowe, np. dzis na obiadek ścięłam jednego i do tego gotkowe mięsko. (niestety dietke mamy z mężem)
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:22, 25 cze 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Ja miałam zdobniczkę w tym roku, po oprysku poszła w zapomnienie, ale teraz mojego buka dopaadł chyba grzyb

Ach, te buczki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:21, 25 cze 2014

Do góry
Irenko alez masz już duzą werbenę, toż to szok, moja daleko w tyle i z nasion nic mi nie wzeszło, chyab znów na przyszły rok będę musiaął Sebastiana na kolanach błagać o siewki.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:19, 25 cze 2014

Do góry
Ja miałam zdobniczkę w tym roku, po oprysku poszła w zapomnienie, ale teraz mojego buka dopaadł chyba grzyb
Dla odmiany czas na zmiany... 20:17, 25 cze 2014

Do góry
Pokażesz te rabtyki wykorowane?
Fajnie Ci rosnei w warzywniku
zajadasz już coś?
Ogród do kwadratu 20:00, 25 cze 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Agatko - ostateczny werdykt jeszcze nie padł... Gosia-Malkul jeszcze nie widziała moich trawek... nic jeszcze nie komentowała.

a to nieprawda, komentowałm ale u siebie na wątku, i za to przpraszam bo gapa ze mnie.
ale przeklejam tu
:
Gusiarz i co decyzja zatem podjęta? Moje trzcinniki to trzcinnik karl foerster
Będą karle foresterki?
Odnośnie beatlesów to mi się wydaje że u mnie wiatr tak wieje że się akurat tak układają w jedną stronę bo mam parę pod ścianą bardziej i mają rówomiernie rozłożone czupryny. Byłam i ciebie i widziałam te co wstawiałaś i wydaje mi się że masz te same. Sprawdź najlepjej fotki jak kwitły
Moja codzienność - ogród Oli 19:52, 25 cze 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Cudnie idą te zmiany, widać że pedantka z oli równiusio i czyściutko Cudnie

Dlatego tyle to trwa ale powoli do celu
Choroby i szkodniki buków - buk, Fagus 19:31, 25 cze 2014

Do góry
Mój buk zlatia zachorował.
wygląda to tak:

Założyłam że to grzyb i wykonałam oprysk TOPSIN.

Jesli jednak błędnie założyłam to proszę o poradę co dalej.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:28, 25 cze 2014

Do góry
I buk zlatia mi coś zachorował, zakładam że to grzyb i zrobiłam oprysk topsinem
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:27, 25 cze 2014

Do góry
Sumak wygląda kiepsko ale jestem dobre mysli

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:19, 25 cze 2014

Do góry

Idzie im jak krew z nosa ale piony poziomy są idealne.
ps. pierwszy krawężnik będzie wywalony bo to tylko miara
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:13, 25 cze 2014

Do góry
Dziewczynki i Sebastianie - dziękuję zbiorowo za to że oczekujecie na trawnik razem ze mną, to bardzo miłe.
W podziękowaniu zaraz będzie fotka z dzisiejszych robót.

Konstancjo ( uwielbiam Twoje imię-bardzo pasuje do Twojej osoby) - formalną jeżówkę w szpalerze kazała mi Magnolia posadzić – to jej wina hihihihi

Magnolio-choiny tam nie mogą iść , miejsca tam brak i za duzo by się działo już.
Na razie wywalę na przedpłocie chyba a potem będziemy dumać.
Ciekawam tej Twojej księżniczki, jak zakwitnie to pokaż.
A za fotko czosnkow bardzo dziękuję

Magda70- za agawę dziękuję hihihihihih

EwaKatowice- Powidasz "Nowoczesnego Pokazowego Ogrodu „
aleś komplementa walnęła, hohohohoho
Szczerze przyznam że go uwielbiam, bardzo dobrze się w nim czujemy, zachwyca mnie i to jest to co chciałam.
Ale wiadomo - kwestia gustu, cieszę się że jednak mimo nikokoszkowym widokom tyle osób tu zagląda i się zachwyca.

Ps. Z rozmów o seslerii i ja skorzystałam
Czekamy na jeże Magnolii

Ogród do kwadratu 17:06, 25 cze 2014

Do góry
Alicjo - winobluszcz mam po dwóch stronach ogrodu... mam więc doskonałe porównanie...szpaler to przysłowiowa bida z nędzą , a ten drugi jegomość chce zjeść pobliskie rośliny

Tesiu - owszem psze pani... w końcu zagospodarowałam długaśny podjazd! Roślinki posadzone, ziemia podebrana, pozostaje korą wysypać szczelinkę i mogę leżeć i podziwiać. Nie zdążyłam jednak całej ziemi podebrać... zostało mi jakieś 6m... deszcz, upragniony deszcz mnie przegonił. Ale nie gniewam się, że pada... nawet w studni brakło wody...

Agatko - ostateczny werdykt jeszcze nie padł... Gosia-Malkul jeszcze nie widziała moich trawek... nic jeszcze nie komentowała. Powiem ci, że sucho było bardzo, ale nie było tam skały. Ziemia w tej szczelinie była jak popiół... przesypywała się w palcach. Kilofem musiałam trochę podkuć beton w wylewki i wzruszyć podsypkę pod kostką. Na szczęście przy brzegach gruzu nie było zbyt dużo i łatwo można się było dokopać do rodzimej ziemi.
Makowo na Kociewiu 13:55, 25 cze 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Już się przed chilą zachycalam kosmosami u Any, i u ciebie również przycupnę i pozachwycam się nimi

Jest się czym zachwycać to bardzo ciekawe kwiatki wieczorem zwieszają główki jakby do snu a rano podnoszą
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 11:37, 25 cze 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Czekamy razem z Tobą, W grupie raźniej

Zdecydowanie
Ogród do kwadratu 10:58, 25 cze 2014

Do góry

Gosiu... tak wyglądają moje bitelsy...

Agnieszko, do jakich wniosków doszłyście, beatlesy, czy nie, bo u mnie one wyglądają tak samo jak Twoje, a czekam kiedy osiągną takie rozmiary jak u Malkul?
Pewnie już posadziłaś tego trzcinnika, ale musiało być ciężko, u nas jest bardzo sucho i twardo.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:35, 25 cze 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Uśmiech księżniczki

Moja księżniczka uparta jakaś... Jeszcze się nie śmieje. Ale liczę, że szybko nadrobi.
Teren pod trawę super już wygląda, wszystko uporządkowane.
Oj Gosia...cudnie jest a co będzie potem...
A pokaż tego sumaka...
Ogród niby nowoczesny ale... 10:01, 25 cze 2014

Do góry
malkul napisał(a)
co do dzieci to się nie licytuję, bo wiadomo...
co nie znaczy że mam naście lat

Madziu-musze otwarcie przyznać , ze jak tu wchodzę i patrzę jak szybko nastąpiły u Was te cudne zmiany - to się załamuję i wstydze że u nas to jak krew z nosa

A tak poza tym to naprawde zmiany u Was są bardzo bardzo korzystne
Pieknie to wyszło , zachwyca mnie.

moge wpaśc na kawkę?

Jak ja rodziłam i wychowywałam dzieci to Ty balowałaś...więc coś za coś
Co do załamania...no trzymajcie mnie bo mnie nerwy biorą!!
Na kawę zapraszam już dziś. Wpadaj.
A tak poważnie...jakiś dodatkowy urlop nad naszym morzem planujesz? Moglibyście wpaść z rodzinką....oj byłoby zajefajnie...

beta napisał(a)

Gosiu, mam to samo odczucie jak zaglądam do Magdy...chyba przestane do niej wpadać...u nas zmiany też nie idą w tempie jakim bym sobie życzyła...ale staram się o tym nie mysleć i pomalutku robić swoje...
a jeśli chodzi o Twoje zmiany to chyba trochę przesadzasz pisząć że u Was jak krew z nosa....pieknie Ci się wszystko rozrasta...wiele osób jest zachwyconych Twoim ogrodem...co zreszta widać po frekwencji i oczekiwaniu na kolejne zdjęcia....a praca z dziećmi, małymi dziećmi w ogrodzie nie jest łatwa...cżłowiek coś zacznie, zaraz musi kończyć, bo ktoś jest głodny...Gosia, głowa do góry...juz masz cudnie, a będzie jeszcze cudniej....bużka

I tu się odniosę do wpisu Beaty...na temat marudzenia Malkul. Prawdę Beata piszesz...
Dziewczyno! Ja mam dorosłe dzieci. No prawie bo 16-tka to też czasami jak małe dziecie a czasami już dorosła . Nic przy nich nie robię a wręcz one mnie wyręczają w niektórych domowych obowiązkach. Więc ja mam czas...ja się nudzę i lezę do ogrodu. Więc może i u mnie efekt szybszy.
Weź też pod uwagę fakt iż ja robiłam demolkę tylko części tarasowej - nie tykając praktycznie pozostałej części ogrodu.
A Ty? Dwoje maluchów... Ich upilnować, nakarmić, oprać, zabawić itp. I przy tym stworzyć Twój ogród... Proszę nie przeginaj. I piszę to po raz ostatni bo z tego co pamiętam to już Ci podobny wykład robiłam No. Powymądrzałam się. Uff...
Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie... 09:29, 25 cze 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Wiesz, ja macham ci moimi żałobnymi pazurkami

Dołączam się do machania.

tabliczkaznapisem_ucze_sie napisał(a)

Aaaa... ) to ja odmachuje nie lepszymi Do tego mam na dłoni odcisk od łopaty Takie słodkie, damskie rączunie

Mój odcisk właśnie schodzi. Idealnie zaciągając rajstopy...

Jaką Ty masz piękną trawę! Dywan, nie trawa... Miodzio!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies