Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie...

Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie...

malkul 21:04, 24 cze 2014

Wiesz, ja macham ci moimi żałobnymi pazurkami
tabliczkazna... 21:19, 24 cze 2014

Uwaga, uwaga! Zdobyłam nowa sprawność - mogę kłaść kostkę brukowa. Mój maz dobrodusznie przynajmniej mi donosił materiału i znikał nie chcąc przeszkadzać w murowaniu )
Na zdjęciach nie widać, ale jest pełna profeska - Marta mi kazała robić murek oporowy, to jest przy tarasie na dwie kostki, ha! Łącznie z podciagnieciem linii kroplujacej
Jutro jeszcze dojadą roślinki, no i muszę posciolkowac - i teraz pytanie: czy w kołku z jodlami i lampa, której nie ma, ale będzie oraz w kole wokół kanadyjki, którego rownież jeszcze nie ma ) (to takie ćwiczenie umysłowe, rozumiecie? ) dać żwirek (jakiś piaskowy) czy wszędzie korę?

Przez te budowy, nie zdążyłam skosic trawy, zaczyna wyglądać jak sitowie Ale zdążyłam zauważyć, ze na dereniach cos siedzi (jakby mrówka z duża biała dupka - pewnie mszyca) i ogólnie mi lecą Potraktowalam je skrzypem, jutro chyba pójdzie w ruch amistar.
tabliczkazna... 21:22, 24 cze 2014

malkul napisał(a)

Aaaa... ) to ja odmachuje nie lepszymi Do tego mam na dłoni odcisk od łopaty Takie słodkie, damskie rączunie
MamaMagda 09:07, 25 cze 2014

nooo powiem Ci.. zaglądam i dobrze, że siedzię bo bym usiadła

kostka ułożona tak równiutko, że mucha nie siada!

mam takie techniczne pytanie - kostkę robiłaś na zaprawę? czy tylko do ziemi? poważnie pytam, bo ja w koło wszystkich moich rabat też sama kostkę układam - ale tylko wkładając do ziemi i ubijając gumowym młotkiem
minus jest taki, że co wiosnę przekładam ją od nowa, bo wbija się w ziemię i przerasta trawą

no i zamieszam Ci znowu w głowie a może zamiast żwirku w te dwa koła daj inny kolor kory? to się nazywa zrębki i wygląda TAK
mogłabyś dać np. w takim kolorze jak Twój płot - wtedy by cały ogród spójnie się komponował
albo czerwoną, jak red barony - też by fajnie wyglądało

ja mam te zrębki w przedogródku - już trzeci rok są, kolor nic nie blaknie, świetne są
MAD 09:29, 25 cze 2014

malkul napisał(a)

Dołączam się do machania.

tabliczkaznapisem_ucze_sie napisał(a)

Aaaa... ) to ja odmachuje nie lepszymi Do tego mam na dłoni odcisk od łopaty Takie słodkie, damskie rączunie

Mój odcisk właśnie schodzi. Idealnie zaciągając rajstopy...

Jaką Ty masz piękną trawę! Dywan, nie trawa... Miodzio!
Ania74 12:32, 25 cze 2014

Czekaj! Czekaj! Ja się muszę cofnąć i zobaczyć jak było...
Ania74 12:36, 25 cze 2014

Oooo, no widziałam - pełna profeska z tą kostką. Wiem do kogo uderzyć po porady, jak będę układała swoją cegłę jako kostkę (udało mi się okazyjnie kupić jakieś resztki i je wykorzystam do obramowania rabat).
A ja bym nie kombinowała z różnymi kolorami zrębek - jakoś mi to pachnie pstrokacizną, a jak masz zwierzęta, albo masz zamiar mieć to w ogóle zapomnij, bo Ci pięknie te różne kolory wymieszają...
MamaMagda 14:03, 25 cze 2014

Ania74 napisał(a)
Oo
A ja bym nie kombinowała z różnymi kolorami zrębek - jakoś mi to pachnie pstrokacizną, a jak masz zwierzęta, albo masz zamiar mieć to w ogóle zapomnij, bo Ci pięknie te różne kolory wymieszają...

eee tam nie różne - tylko dwa kolory, a raczej jeden naturalny + jeden kolor

ja mam zwierzęta + dwunożne
zwięrzęta ignorują, a te dwunożne najbardziej zainteresowane zbieraniem, ale.. kamyczków
z cyklu: "Mamusiu, pats mam pół wiaderka" albo co gorsze: "Mamusiu, zrobiliśmy sobie autostradę z kamyczków w piaskownicy"
fajnie mieć kreatywne maluchy

BEATA_S 16:04, 25 cze 2014

Marta ! Trafiłam dzisiaj do Twojego wątku i dawno się tak nie uśmiałam
Cudnie piszesz ! Chcę więcej ....., zapisuję się do Twego fanklubu
tabliczkazna... 20:39, 25 cze 2014

BEATA_S napisał(a)
Marta ! Trafiłam dzisiaj do Twojego wątku i dawno się tak nie uśmiałam
Cudnie piszesz ! Chcę więcej ....., zapisuję się do Twego fanklubu

Łoj tam zaraz fanklubu. Ale - zapraszam, miejsca Ci u nas dostatek