Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 14:53, 12 sty 2019

Do góry
Za to są perełki - np ciemiernik od Sylwii (koło niego drugi od Katki)

Gożdzikowa - wiejski ogród 14:50, 12 sty 2019

Do góry
sierpień hortensjowo-trawiasty

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 14:48, 12 sty 2019

Do góry
A w ogrodzie spokój, wszystko wydeptane, juz nie jest ładnie, śnieg ciężki, kilka odkrytych śladów na trawie po robieniu bałwana i psich odchodów... U mnie zima ładna tylko na początku, potem już mi się nie ... Byle do wiosny

...uDany ogród 14:39, 12 sty 2019

Do góry
makadamia napisał(a)
Ja nic nie pomogłam - ale mam nadzieję, że prawnik pomoże

Dodam jeszcze, że ten prawnik, o którym pisałam, to była urzędniczka, która wiele lat pracowała w wydziale zagospodarowania terenu, a potem przeszła na swoje, zmieniła front i zaczęła reprezentować klientów w sporach ze swoimi dawnymi koleżankami. Dobra była - oby ktoś taki właśnie Wam się trafił

Asiu pomogłaś, bo podsunęłaś pomysł
Mam nadzieję, że znajdę Kogoś kto się takimi sprawami zajmuje.

Z zielonym nam do twarzy - czyli zaczynamy ogrodową przygodę 14:17, 12 sty 2019

Do góry
Podobno od przybytku głowa nie boli... no to właśnie mnie rozbolała. Od przybytku mądrości, które tu czytam Zaczęłam mieć schizy, że zaplanowane rabaty mam za małe i nic mi się na nich nie zmieści. Do dziś wydawało mi się, że 3m to szmat miejsca aż tu nagle czytam, że na same hortensje potrzebuję pół ogrodu. Czy ktoś ze Strej Gwardii Ogrodowiskowej mógłby spojrzeć i ocenić, czy to ma sens? Uwzględniając że w chwili obecnej nie mam pojęcia co miałoby tam rosnąć, ale raczej nie będę eksperymentowała i wykorzystam kultowy zestaw Ogrodowiskowy; hortensje, trawy i rośliny zimnozielone. Rabaty to te miejsca wykreskowane ukośnie.

Gwoli wyjaśnienia dodam, że z lewej nie potrzebuję wysokiego piętra roślin, bo u sąsiada rosną dorodne tuje. Z prawej wprawdzie też mam zielony mur, ale sąsiad sadzi iglaki na zasadzie, „wszystko co bozia dała”, co stanowi niezbyt udany widok. Od frontu, myśląc przyszłościowo planuję żywopłot i to by było na tyle jeśli chodzi o „pewniki”
Blaski i cienie nowego życia 14:00, 12 sty 2019

Do góry
Pomalowana pierwsza warstwa skrzynki pozostałością drewnochronu. Druga chyba będzie farbą akrylową. A może ktoś ma doświadczenia w tych tematach i może się podzielić.

Domeczki będą udekorowane w ramach zimowych luzów narazie wszystko się suszy.

...uDany ogród 13:42, 12 sty 2019

Do góry
makadamia napisał(a)
Danusiu, jeszcze raz powtarzam - skonsultuj się z prawnikiem, który ma doświadczenie w prowadzeniu postępowań administracyjnych z zakresu zagospodarowania terenu.
Trzeba się powoływać na konkretne przepisy i znać procedury a nie stosować argumenty: "serce mi pęka" i "przecież obiecaliście", nawet jeśli z ludzkiego punktu widzenia to wszystko prawda.
Prawnik Wam wyjaśni, w jakim zakresie zapisy studium są wiążące przy uchwalaniu planu zagospodarowania, sprawdzi czy urzędnicy nie nadinterpretowują prawa wodnego i nie wprowadzają nadmiernych ograniczeń i będzie potrafił tak skonstruować pismo, żeby odniosło właściwy skutek.

Mam podobne doświadczenia w rodzinie. Przez kilka lat krewny toczył boje z urzędem w sprawie warunków zabudowy (a potem planu zagospodarowania) dla swojej działki. Cała góra pism z jednej i drugiej strony się nazbierała, z których absolutnie nic nie wynikało. Dopiero jak zatrudnił prawnika, który wiedział co i jak, to sprawa ruszyła do przodu.

Asiu szukam kogoś takiego u nas, zobaczymy może to faktycznie pomoże. Dziękuję za pomoc

Ogród potrzebny... „na już” ;) 13:25, 12 sty 2019

Do góry
Zimaaaa
Jabłoń ozdobna 'Golden Hornet' ciągle z owocami

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 13:12, 12 sty 2019

Do góry
A i ciepłe kraje
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 13:06, 12 sty 2019

Do góry
...uDany ogród 13:03, 12 sty 2019

Do góry
Aldona40 napisał(a)
Danuś zawsze trzeba mieć nadzieję, nawet wtedy kiedy nam się wydaje że nic nie ma sensu.

Ja też żyję nadzieją, że kiedyś uda mi się wybudować swój wymarzony domek.

Trzymam kciuki, aby wszystko dobrze sie skończyło.

Już tak jest na tym świecie, że ludzie zamiast sobie pomagać, to rzucają kłody pod nogi

Aldonko dzisiaj już jestem w lepszym humorze i szczerze powiem wcale nie chcę zrezygnować z wybudowania domu w moim ogrodzie
Cały wczorajszy wieczór dyskutowaliśmy z chłopcami, czy warto. Jednym głosem stwierdzili, że warto spełniać marzenia. Oni wiedzą, że to moje jedyne, innych nie mam
Kochana pewno, że Ci się uda. Ja jeden już wybudowałam .Ja się nie boję samej pracy, a nawet kosztów, bo jak chcesz to znajdziesz materiały w bardzo dobrych cenach. Tylko ten nieszczęsny urząd mnie wkurza, jeżeli chodzi o możliwość późniejszego zameldowania i zamieszkania tam. Bo co mi po domu, na który będę mogła tylko patrzeć
To fakt, zamiast ludziom ułatwiać, to tylko utrudniają życie. Dziwny jest ten kraj...

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 13:02, 12 sty 2019

Do góry
I proszę bardzo
Za drzwiami do ogrodu... 13:00, 12 sty 2019

Do góry
Dzisiaj mija rok jak otworzyłam dla Was drzwi do mojego ogroduTo był bardzo miły rok.Poznałam tu wspaniałych, pełnych pasji i radości ludzi, nie tylko wirtualnie ,ale i na żywo.Bo już w tym pierwszym roku na Ogrodowisku, byłam zaproszona do wielu waszych pięknych ogrodów i zostałam przyjęta z wielką otwartością serc.To były bardzo wesołe ,pełne niezapomnianych widoków,kolorowe spotkania!Zyskałam na Ogrodowisku wiele wiadomości, ale i spędziłam tu radosne chwile śmiejąc się do rozpuku odwiedzając niektóre wątki, np "Zdjęcie Roku", czy czytając zabawne dywagacje czy komentarze . Dziękuję wszystkim zaglądającym na mój wątek za wszystkie miłe słowa, zachwyty ,wsparcie i po prostu zwykłe rozmowy. Pozdrawiam też zaglądających po cichu!.
Dalszy ciąg relacji zmian w moim ogródku wstawię pewnie dopiero po niedzieli.
A tymczasem z nadzieją na kolejny pomyślny rok w Waszym miłym towarzystwie zostawiam dla wszystkich kwiaty z mojego ogródka:

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 12:51, 12 sty 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Fajne serce z podkówek. Kupione czy sami robiliście ten detal ogrodowy? Bardzo pomysłowy.

Danus kupilam na pchlim targu u nas sa bardzo modne takie ozdoby na tyle, ze ciezko gdzies kupic podkowe

moi ogrodowi goscie z ostatnich dni

Ogrodula 12:12, 12 sty 2019

Do góry
Witam wszystkich w Nowym Roku właśnie zaczynam działać ogrodowo wysoałam begonię drobnokwiatową.

z takiej zebrałam nasionka

Anulajda w raju 12:08, 12 sty 2019

Do góry
Cały ogród przysypany śniegiem
Malutki pod lasem 11:05, 12 sty 2019
Do góry
Ja zmieniłam bym jeszcze lekko linie przy budynku gospodarczym
tak

lub tak:

Ogród w remoncie 09:51, 12 sty 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Zima trzyma. I nawet ładna. Bardzo ładna
Cztytam też o nowych planowaniach. Fajnie .
Ja jeszcze trochę. .. ba razie niech głowa odpocznie

Plany, plany Aniu, tak przeglądam teraz zapiski z ubiegłego roku to cały on przebiegał właśnie pod haslem planowanie, ten będzie dalszym wprowadzaniem tych planów w życie. Oj, dużo chciałabym w tym sezonie zrobić zobaczymy co się uda, na ile sił i mamonki starczy .
A zima trzyma i w sumie dobrze bo teraz na nią czasa jak przyjdzie czas na wiosnę niech będzie wiosna. Macham Aniu zimowo

Fatalnie teraz z tym płotem, niech szmaragdy rosną szybciutko bo nie mogę na to patrzeć
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:11, 12 sty 2019

Do góry

Bodziszki dla Anpi są takie wdzięczne i dość długo kwitną .Miałam inne kolory ale nie były takie ładne.
Berberys - Berberis 09:04, 12 sty 2019

Do góry
Dario a może Bonanza Gold. Berberysy kochają słoneczko i pięknie się wybarwiają. U mnie słońce mają od 11 do 17 ale i tak dają radę.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies