Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 22:05, 10 sty 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Przeczytałam ambitne na ten rok, sporo ich, życzę żeby wszystkie plany w tym 2019 roku ogrodowe i nieogrodowe udało się Wam spełnić.. Po drodze wyskoczą jeszcze nieoczekiwane i w ten sposób będziemy mieć zapewniony bliski kontakt z przyrodą. U Ciebie to prawie wiosna, u mnie regularne odśnieżanie chodnika i schodów. Na spacery chodzę do lasu, świetnie brodzi się w śniegu po nieprzetartych szlakach.

Dorotko, fajny avatarek!
Plany wiadomo są, zawsze coś się uda, tak myślę.
Oj pamiętam, mieliśmy takie zimy, że odśnieżanie wykańczało, taczkami na ogród śnieg się wywoziło. Ale spacery, jakie masz, to fajna sprawa
Moja działka na Dębowym Lesie 21:52, 10 sty 2019

Do góry
Zana napisał(a)
Dziękuję Aniu za odpowiedź w sprawie hosty, tak myślałam że to Guacamole. Twoja piękna, już duża. Moja jeszcze malutka, ale w tym sezonie powinna troszkę podgonić.

Ależ proszę Anulko :0
Na piękne hosty nie raz trzeba poczekać 3,4 a czasami 5 latek

Anulajda w raju 21:47, 10 sty 2019

Do góry
anulajda napisał(a)
Dzisiejsza słoneczna jesień

CZY te drzewa wzdłóż tarasu to graby fastigata?
Czy formujesz je, czy same tak ładnie rosną?
Moja działka na Dębowym Lesie 21:45, 10 sty 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Obejrzałam hosty i powojniki,ten górski fajny i chyba przyrasta dużo. Tniesz go?

Witaj Asiu!
Dziękuję Ten górski bardzo ładnie przyrasta.Ja go nie przycinam, Ma chyba ze 3 teraz 4 latka.
I rośnie w takim miejscu ,że nawet zależy mi na tym aby rośl więcej i ładnie się zagęszczal w tym miejscu .
Także dalej go tak zostawię

...uDany ogród 21:44, 10 sty 2019

Do góry
dana1s napisał(a)

Twój grill wygląda jak Muminek siedzący za stołem
Komendówka 21:42, 10 sty 2019

Do góry
Ponieważ mam totalny misz masz w tegorocznych zdjęciach, to się nie obcyngalam i nie robię przykładnego przglądu rocznego, tylko wysyłam to co fajne . Dla mnie, bo przecież nie wszystkim sie spodoba

Moja działka na Dębowym Lesie 21:41, 10 sty 2019

Do góry
Napia napisał(a)
Aniu, przepiękne masz powojniki. U mnie ich mniej,ale bardzo je lubię
Czy dbasz o nie w jakiś szczególny sposób. Chodzi mi np. o Mój pięknie kwitnie, ale za pierwszym razem. Potem dużo słabiej. Czy masz jakiś sposób na kolejne obfite kwitnienie? Chętnie się dowiem

Aguś, witaj!
żadnego szczególnego sposobu nie stosuję do żadnych ciemków.
Etoile Violette rośnie bezproblemowo.Dwa razy w roku ( gdzieś w kwiecień - maj i maj -czerwiec ) powojniki dostają trochę nawozu w granulacie i tyle.
W lecie czasami ( raz na miesiąc podlewam rozcieńczonym obornikiem w granulacie )
I tyle

[powojnik Innocent Blush

Malutki pod lasem 21:35, 10 sty 2019

Do góry
Ania popełniłam na Twoim rysunku chara kirii

to co na żółto to rabaty obsadzone wg własnego uznania, a placyk z basenem przesunęłam bliżej drewutni, będzie do słonka skoro u góry północ ścieżka przez rabatę do basenu jak się ją dobrze zrobi to dziecku wystarczy i do warzywnika też , wa drzewka szczepione wysoko z małymi koronami nie zacienią, a dodadzą atrakcyjności rabacie, ale może być i bez drzewek jak wolisz. Ciekawe co Ty na to? Jakoś tak mi nie leżał ten trawnik na środku
Moja działka na Dębowym Lesie 21:32, 10 sty 2019

Do góry
Adela napisał(a)
Aniu - zdjęcia piękne i zawsze z radością duszy się je ogląda
Ale czy wiesz, że budzisz moje zapędy zakupowe ze snu zimowego!!
Dobrze, że jeszcze nie ruszyła sprzedaż.
Biały powojnik uroczy nie doczytałam nazwy. Co on za jeden?

Dziękuuję bardzo
Oj ja już też przeglądam strony z roślinami .zima jest..ale głowa myśli o wiośnie
A wiesz ,że ja też się cieszę,że jeszcze nie ruszyła sprzedaż..Mamy czas na przemyślane zakupy
Ten biały to jakiś górski i tyle wiem.

Anda napisał(a)
Piekne powojniki Nie mam ani jednego, ale bardzo mi sie podobają. Z chęcią je oglądam i u Ciebie i u innych

O j ani jednego clemka ??Może czas to zmienić ??
Dziękuję

...uDany ogród 21:30, 10 sty 2019

Do góry
dana1s napisał(a)

Pada cały czas, ale dzisiaj coś mówili że idzie odwilż. W sumie to nie wiem czy się cieszyć, bo taka ilość wody naraz to może być zagrożenie powodziowe w niektórych miejscach, u nas raczej nie ma takiej możliwości, ale będzie mokro jak ch....

Ja chciałam zrzucić, ale tak oblepiło i zmarzło że łamię pędy. Nic nie dotykałam, nic nie poradzę będzie co będzie

Teraz się tylko wkurzam po ch... to okrywałam.
Ale co będę teraz latać i wszystko zdejmować? Jak znam życie to jak tylko to zrobię przyjdzie mróz -30 .
Moja działka na Dębowym Lesie 21:25, 10 sty 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Hosty pokazujesz piękne, ale ja bardziej zachwycam się powojnikami, a ten drobny to aż mi zapachniał. Też go mam

mój ten niby górski nie za mocno pachnie.Ale piękny jest i rośnie szybko Hosty to moja pierwsza miłość

agnieszka_m napisał(a)
Och jak pięknie kolorowo
Jeszcze musimy na nie trochę poczekać
U mnie zima w pełni sypie cały czas.

Pozdrawiam

Widzialam już twoją i zimę i wiosnę piękną na parapecie.
A u mnie w takim razie lato

Moja działka na Dębowym Lesie 21:18, 10 sty 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Ania czy to jest ten co tak obłędnie pachnie?

Dla mnie leciutko.. to nie wiem czy mam ten

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:04, 10 sty 2019

Do góry

"...ten błękit snów i pragnień
niejeden z nas odnajdzie..."

"..Pod niebem pełnym cudów
nieruchomieję z nudów
właśnie pod takim niebem
wciąż nie wiem czego nie wiem.."
https://www.youtube.com/watch?v=6rAJWFICkQc

taki wieczorny wyciszacz
Bawarka 20:55, 10 sty 2019

Do góry
Śnieg dalej pada sytuacja ciężka ...choć Kasia mówi - "jest strasznie i pięknie.."
odkopywane są pociągi towarowe ,wozy pancerne odśnieżają drogi dowożą pożywienie ,helikoptery odśnieżają dachy domów ,ludzie się wspierają chorzy i ludzie starsi mają opiekę ...Zdjęcia są od znajomych na całej Bawarii .

Bawarka 20:48, 10 sty 2019

Do góry
Halo halo słuchajcie kochani ...Kasia ma się dobrze z rodziną i pupilkami ...ale u niej jest nawał śniegu ...napadało 4 metry jest odcięta od świata mam z nią kontakt jest oki prosiła żebym zamieściła parę fotek o sytuacji u niej.... to są jej fotki zaraz wstawię ..Kasia serdecznie Was wszystkich pozdrawia

Malutki pod lasem 20:44, 10 sty 2019

Do góry
Myślałam o czymś takim
Sory za moje zdolności i rysunek, ale takowych nie posiadam.

A może zrobić ten drugi "ząbek" tam gdzie plac zabaw? Tak jak idą te kółka narysowane? Przy garażu i drewutni żwirek. Przed garażem żywopłot z cisa, żeby go trochę przykryć. Basen lekko przesunięty za nim wielka rabata owocowo-kwiatowa. Tam już teraz rosną przy płocie tuje, są jeżyny, maliny, jagody kamczackie. 5 jaśniejszych kulek brzozy. 3 gwiazdki serby.
Przy tarasie ma być wymurowana donica, przy niej przejście przez rabatę na przód domu po płytach. Z drugiej strony tarasu już jest wykorytowane na ten chodniczek, skos w chodniku, który już jest chciałam ukryć rabatą z trawami, tak żeby się wylewały na ten chodnik
HELP!

Przedziwny Ogród 20:36, 10 sty 2019

Do góry
Jutro minie rok, jak jestem na Ogrodowisku. Dziękuję Wam bardzo za miłe przyjęcie za tyle ciepłych słów za to, że doceniliście moją pracę i pomysły za to, że pasja ogrodowa to nie tylko mój wymysł za to, że mnie odwiedzacie, również anonimowo 195000 zaglądających ( zapisałam na pamiątkę)

Miłkowo - sezon 2016-2022 20:18, 10 sty 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Jeśli takowy będzie, nie ma problemu mogę też nasiona zebrać, może uda się coś wyhodować
Odrośnie wisteria, ale będzie mocno kontrolowana

To super dziękiWidzę, że i Ty się białego doczekałaś
Miłkowo - sezon 2016-2022 20:17, 10 sty 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Na razie nic, jak będzie dokładnie ustalone, podam

Teraz to mnie dopiero zaintrygowałaś
Podwórkowa rehabilitacja 19:55, 10 sty 2019

Do góry
Aniu z Dębowegodziękuję bardzo.
Anula-Zana, Basia-BasiaLT u nas cały czas dosypuje. Temperatura waha się od 1 na plusie do 10 na minusie.

Pozdrawiam serdecznie
Fotka z 2013 z okolic Jaskini Niedźwiedziej

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies