Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

Nowa12 21:30, 10 sty 2019

dana1s napisał(a)

Pada cały czas, ale dzisiaj coś mówili że idzie odwilż. W sumie to nie wiem czy się cieszyć, bo taka ilość wody naraz to może być zagrożenie powodziowe w niektórych miejscach, u nas raczej nie ma takiej możliwości, ale będzie mokro jak ch....

Ja chciałam zrzucić, ale tak oblepiło i zmarzło że łamię pędy. Nic nie dotykałam, nic nie poradzę będzie co będzie

Teraz się tylko wkurzam po ch... to okrywałam.
Ale co będę teraz latać i wszystko zdejmować? Jak znam życie to jak tylko to zrobię przyjdzie mróz -30 .
Muszelka 21:44, 10 sty 2019

dana1s napisał(a)

Twój grill wygląda jak Muminek siedzący za stołem
sylwia_slomc... 21:54, 10 sty 2019

Danusiu nasza zima to jest pikuś w stosunku do tego co się dzieje u Kasi Bawarki, tam jest klęska żywiołowa
pestka56 01:14, 11 sty 2019

Iza też pokazała fotkę z gór. Domu spod śniegu nie widać. A ja przeszukałam archiwum foto i okazało się, że taki większy śnieg, bo prawie do pół uda na drodze, mieliśmy 12 lat temu. Potem już tylko bywały takie 20cm. Lubię zimę, ale taką prawdziwą. Oczywiście z mrozikiem i słoneczkiem. A tej zimy jak dotąd jeden dzień tylko był ładny. Brak mi tego i z przyjemnością spaceruję po twoim ogrodzie.
Żal krzewów. Ciekawe czy te japońskie konstrukcje Yukitsuri dałyby radę, przed czynś takim co napada, roztopi się i zamarznie, ochronić rośliny.
Aldona40 11:07, 11 sty 2019

Danuś, ale ty masz zimę no w ogrodzie wyglada bajkowo. Aby tylko roślinki nie ucierpiały
U mnie jak u Kasi jeden dzień był tylko ładnej zimy, a dziś już śnieg topnieje.

Ale nie mieliśmy śniegu w takiej ilości co u Ciebie Danusiu.

dana1s 16:31, 11 sty 2019

Nowa12 napisał(a)

Teraz się tylko wkurzam po ch... to okrywałam.
Ale co będę teraz latać i wszystko zdejmować? Jak znam życie to jak tylko to zrobię przyjdzie mróz -30 .

Tak samo sobie pomyślałam. teraz ściągnę a za chwilę przyciśnie i wszystko szlag trafi... bądź tu mądry
dana1s 16:32, 11 sty 2019

Muszelka napisał(a)

Twój grill wygląda jak Muminek siedzący za stołem

Faktycznie podobny
Kochałam Muminki, a teraz mam swojego prywatnego
dana1s 16:34, 11 sty 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Danusiu nasza zima to jest pikuś w stosunku do tego co się dzieje u Kasi Bawarki, tam jest klęska żywiołowa

Sylwuś właśnie wracam z górskich wątków to armagedon jakiś!
U nas po kolana i dosypuje...ale tam to całe góry śniegu spadły Z jednej przesady w drugą...susza, a teraz taka masa śniegu...
dana1s 16:38, 11 sty 2019

pestka56 napisał(a)
Iza też pokazała fotkę z gór. Domu spod śniegu nie widać. A ja przeszukałam archiwum foto i okazało się, że taki większy śnieg, bo prawie do pół uda na drodze, mieliśmy 12 lat temu. Potem już tylko bywały takie 20cm. Lubię zimę, ale taką prawdziwą. Oczywiście z mrozikiem i słoneczkiem. A tej zimy jak dotąd jeden dzień tylko był ładny. Brak mi tego i z przyjemnością spaceruję po twoim ogrodzie.
Żal krzewów. Ciekawe czy te japońskie konstrukcje Yukitsuri dałyby radę, przed czynś takim co napada, roztopi się i zamarznie, ochronić rośliny.

Kasiu widziałam, strasznie dużo tego śniegu spadło. Mam nadzieję, że więcej im nie dopada, a to zacznie się stopniowo topić, a nie naraz bo to by groziło powodzią
Pamiętam tą zimę, my wychodziliśmy z domu przez okno, bo drzwi nam się otwierały na zewnątrz i musieliśmy je jakoś otworzyć
Też lubię zimę i deszcz i słońce ale w umiarze, wszystko ponad stan jest niebezpieczne...
Mam nadzieję, że wielkich szkód jednak nie będzie, ale to co się złamało to już nie dokleję. Już nic nie dotykam, bo sama sobie szkody narobiłam
dana1s 16:41, 11 sty 2019

Aldona40 napisał(a)
Danuś, ale ty masz zimę no w ogrodzie wyglada bajkowo. Aby tylko roślinki nie ucierpiały
U mnie jak u Kasi jeden dzień był tylko ładnej zimy, a dziś już śnieg topnieje.

Ale nie mieliśmy śniegu w takiej ilości co u Ciebie Danusiu.

Aldonko zima pełną gębą, dzisiaj znów na chwilę wyszło słonko. Jednak szybko mu się znudziło...
U nas faktycznie delikatna zima w porównaniu z górami. Takie intensywne opady mogą być bardzo groźne. Najbardziej narażone są dachy, w Szczyrku jeden od nadmiaru się zawalił. Trzeba mieć rękę na pulsie!
Śnieg to wielka frajda, ale potrafi narobić szkód.