Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 13:27, 31 gru 2018

Do góry
Radek danke dir auch

Grazynko sniegu juz nie ma, pada deszcz.

odpalamy fojerwerki

Blaski i cienie nowego życia 13:20, 31 gru 2018

Do góry
BarbaraM napisał(a)
Rzeczywiście te niebieskie babki są wyjątkowe.
Przypomniałam sobie że była taka osoba która miała fajny ogródek z takimi niebieskosciami. Robiła śliczne zdjęcia.
Przetacznik czy jakoś tak.
Ale nie mogę znaleźć.

Ja też nie wiem. Za to Ci zalinkuję cudowny ogród znajomych za Krakowem- lektura na zimowy czas najlepsza

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5608-ranczo-szmaragdowa-dolina

A tu masz fotki mojej letniej rabaty w tym roku robiłam tam mało zdjęć. Cieszyłam się jej bujnością

I pod jabłonką się dużo zmieniło

...uDany ogród 13:13, 31 gru 2018

Do góry
Drodzy moi czas na życzenia, ponieważ później mogę nie mieć możliwości, chcę Wam w przededniu Nowego Roku życzyć szczęścia, zdrowia i wszelkiej pomyślności, żeby spełniły się wszystkie Wasze marzenia.
A dzisiaj bawcie się i zapomnijcie o wszystkich przykrych i złych momentach, tak żebyście tanecznym krokiem weszli w ten nowy 2019 rok.
Pozdrawiam i do zobaczenia za rok

...uDany ogród 13:04, 31 gru 2018

Do góry
pestka56 napisał(a)
Rozwiąż od góry i zrób otwór, żeby był dopływ powietrza bezpośrednio. Nie zdejmuj całkiem agro. To wystarczy, a przed sarenkami ochroni. One pewnie nie przyjdą, bo przy takiej pogodzie mają mnóstwo jedzenia, ale na wszelki wypadek bym całkiem agro nie zdejmowała.

E-my są bardzo skuteczne. Ja sporo wiem, bo robiłam gazetę dla producenta polskiego. Zawsze wtedy czytam. Nie lubię łamać robić grafiki na ślepo. Mam zresztą do dziś kilka informatorów o różnych ich produktach. Poza tym rozmawiałam z kilkoma używającymi e-mów konsultantami. Opowiadali różne historie U nich każdy konsultant zaczynał od tego, że sam w swoim gospodarstwie, bo to w większości rolnicy i sadownicy, wprowadzał e-my. Na początek nieśmiało. A dopiero jak zadziałało decydował się na prowadzenie sprzedaży, bo sam miał wtedy taniej. Jest nawet kilku takich, którzy mają podstawowe wyposażenie do namnażania tych bakterii, bo jak stosują np. na kilkadziesiąt hektarów pola pod pszenicę, to muszą wylać potężne ilości.
2 lata temu 30 tys. gospodarstw wykorzystywało e-my. Musi działać, bo chłop nie wydaje pieniędzy na darmo.
Zresztą na własne oczy obserwuję u znajomego akcję uratowania ponad 20 cisów. Posadził wzdłuż płotu chyba 60 sztuk dużych 150 cm i nagle po pół roku część zaczęła marnieć. Grzyb. Próbował tradycyjnie. Opryski, podlewanie nie pomogły. Wykopał. Wyjałowił ziemię. Nowa, którą wsypał była z kompostownika zaprawianego e-mami. Korzenie cisom też wykąpał. Posadził i robił dodatkowo opryski z e-mów. Bardzo szybko zaczęło być widać, że działa. Nie wypadł ani jeden cis. Nie musiał ich nawet przycinać. Teraz po roku już dogoniły resztę i są nie do odróżnienia, a wyglądały jak drapaki.
E-my najlepiej działają wpuszczone w czyste środowisko. Anektują przestrzeń i nie dopuszczają złych bakterii. Wtedy proces następuje szybko. Jak muszą walczyć z tymi złymi bakteriami, wszystko idzie znacznie wolniej.
U mnie jak dotąd e-my sprawdziły się w oczyszczalni. Kompost dopiero na wiosnę będę wykorzystywać ten emowany.

Kasiu tak zrobiłam z mniej wrażliwymi, resztę zostawiłam, bo już głoszą u nas mróz... i wierz tu prognozom
O E-mach będę dalej czytać i z pewnością wykorzystam ich pozytywny wpływ w moim ogrodzie.

Ogrodowe szaleństwo ... 13:03, 31 gru 2018

Do góry
Nowalijka napisał(a)
Już czuję brak ogrodu i słońca☺. Z nudów kombinuję. Wymyśliłam ze zrobię buta i anioła do ogrodu. Wyszedł "mokasyn" i żona stracha na wróble

No faktycznie może nie przypomina anioła ale i tak całkiem fajnie się prezentuje. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku Elu
Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:01, 31 gru 2018

Do góry
Kochani kolejny rok za nami. Czas podsumowań i rozliczeń. Życzę Wam by te podsumowania wychodziły zawsze na Waszą korzyść, a Nowy Rok niósł nowe spełnione marzenia i nowe przyjaźnie do grobowej deski. Byście nigdy nie zapominali co jest w życiu ważne, by życie nie przeciekało przez palce. Kolejny rok to kolejna cyferka w naszym wieku, będą wśród nas Tacy co i okrągła się z przodu pojawi. Moc życzeń dla Wszystkich i dla Nich już dzisiaj również. Uściski i wieczorem bawmy się razem, a o północy wznosząc szampana pomyślmy o sobie ciepło
Ptasi gaj 12:58, 31 gru 2018

Do góry

Na koniec ciepelka życzę jak kominkiem biała sciana

Ale masz fajny kolorowy kominek. Jaka nazwa tej niebieskiej farby?
Blaski i cienie nowego życia 12:55, 31 gru 2018

Do góry
BarbaraM napisał(a)
Hej Ula.
Jak to miło wpaść po przerwie i zobaczyć że są osoby znane a w ich ogródkach wypieknialo.

Basiu fajnie

Tu są Silver Dollar upchane jeszcze w 2017

a w kwietniu 2018 zmieniły miejscówkę i trochę odbiło się to na ich bujności ale i tak cieszyły latem i jesienią. Upchane są na wąskim pasku jak widzisz Niestety zaginęła mi fotka z ich jesiennej odsłony. Musiałabym w wątku poszukać.

Ukorzenię Ci patyczki z cięcia wiosną.

Blaski i cienie nowego życia 12:49, 31 gru 2018

Do góry
Gabriela napisał(a)
Tak, to norma i kosmosy ciężko się wyrywa w przeciwienstwie do werbeny. Ładne te niebieskie bombki w zielonych gałęziach. Pozdrawiam.

Dzięki za info sprawa kosmosów jako chwilowych zapełniaczy jest dla mnie już oczywista. Pozdrowionka ślę

W ramach wspomnień można powiedzieć że czekamy odtąd na takie widoki kolejnego sezonu

i powspominać różane chwile

Ogród Muszelki 11:34, 31 gru 2018

Do góry
Pszczółko, karmnik ten sam. Duży, w kształcie domu, z kominem
Wiosną na jednej ze "ścian" wieszam maleńką doniczusię ze zwisającymi kwiatkami. W przemijającym sezonie kwiatki były czerwonego koloru, niby pelargonie.
Na nadchodzący sezon przygotowałam białą "doniczkę" (z nakrętki po paście do zębów) z białymi kwiatuszkami. Ot, bawię się

W moim małym ogródeczku - Dorota 11:05, 31 gru 2018

Do góry

Napatrzeć się nie mogę na tę baletnicę. Cudo po prostu.
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, Dorotko.
W moim małym ogródeczku - Dorota 10:09, 31 gru 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
(...) Najlepszy moment to układanie całej dekoracji.

Aż chciałoby się być Jasiem z bajki i nadgryźć kawałek piernikowej chałupki.
Wśród brzóz i dębów 09:58, 31 gru 2018

Do góry
Moniko, do wiosny rzeczywiście jeszcze daleko, ale na wczorajszych fotkach widać jakby jej się bardzo śpieszyło.

Dziękuję za życzenia, a Tobie i wszystkim zaglądajcym życzę udanego Sylwestra.

Szmaragdowy Zakątek 01:45, 31 gru 2018

Do góry
Z okazji Nowego Roku życzę wszystkim samych dni bez trosk i zmartwień,
czasu na wypoczynek i na zabawę,
życia w miłości, przyjaźni i szczęściu
oby każdy dzień Nowego Roku przynosił tylko radość i uśmiech
a najskrytsze marzenia znalazły urzeczywistnienie.
A gdy już spełnią się Wasze marzenia dorzućcie garść nowych,
bo marzenia są po to żeby je realizować a nie odkładać na później.

I jeszcze…niesamowitego, niezapomnianego i niepowtarzalnego Sylwestra!!!

Ogrodowe kreacje 01:31, 31 gru 2018

Do góry
W grudniu na chwilkę pojawił się śnieg:

Dziękuję za obejrzenie podsumowania 2018 roku
Ogrodowe kreacje 01:31, 31 gru 2018

Do góry
Nadszedł grudzień

Ogrodowe kreacje 01:24, 31 gru 2018

Do góry
Listopad 2018 pokazał kolorową odsłonę jesieni:

W połowie przyszedł pierwszy przymrozek i spadł pierwszy śnieg:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies