Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

mikina34 15:23, 11 lut 2019

Bogdziu, dziękuję za instrukcję, pewnie jak nabędę to się dopytam na wszelki wpadek
Czy budkę lęgową mogę jeszcze czyścić? pytam.bo wczoraj mazurek ewidentnie gościł się w jednej z nich,a jeszcze nie uprzątnięta po zeszłym sezonie.
Bogdzia 17:43, 11 lut 2019

Milka napisał(a)
U mnie pogoda podobna, choć oznaki wiosenne widać. Za to Twoja wiewiórka, to już zwiastun przedwiośnia.
Piwonie we wszystkich kombinacjach zachwycają

Tez uwazam że piwonie zachwycają ale moje podzieleone jesienią w tym roku nie zachwycą , liczę że za rok bedzie na co popatrzec. Wiewióra chyba głodna bo jakas chuda a zwiastuny wiosny i u mnie dzis znalazłam a ze małe jeszcze to zdjecia mocno przybliżone.

pora liście zgrabic bo ranniki zasłaniają.Jak zobaczyłam ile w ogrodzie roboty to strach mnie dzis ogarnął.
Bogdzia 17:44, 11 lut 2019

Urszulla napisał(a)
Temat piwoniowy interesujący

A Ty tez masz jakies ładne o ile czegos nie pomyliłam.
Bogdzia 17:47, 11 lut 2019

mikina34 napisał(a)
Bogdziu, dziękuję za instrukcję, pewnie jak nabędę to się dopytam na wszelki wpadek
Czy budkę lęgową mogę jeszcze czyścić? pytam.bo wczoraj mazurek ewidentnie gościł się w jednej z nich,a jeszcze nie uprzątnięta po zeszłym sezonie.

Na budki juz najwyższa pora bo w czwartek Walentynki uznawane za rozpoczecie sezonu lęgowego, ptaki juz szukają miejsc na gniazda a jesli bedzie ciepło to będą juz je zajmowac.
To jeszcze zdjecia oczara który zaczyna kwitnąc.W tym roku jakby mniej kwiatków.

mikina34 10:58, 12 lut 2019

Bogdzia napisał(a)

Na budki juz najwyższa pora bo w czwartek Walentynki uznawane za rozpoczecie sezonu lęgowego, ptaki juz szukają miejsc na gniazda a jesli bedzie ciepło to będą juz je zajmowac.
To jeszcze zdjecia oczara który zaczyna kwitnąc.W tym roku jakby mniej kwiatków.

Oj to muszę się spieszyć
Przepiękny kolor kwiatów
Milka 12:23, 14 lut 2019

Bogdzia napisał(a)

Tez uwazam że piwonie zachwycają ale moje podzieleone jesienią w tym roku nie zachwycą , liczę że za rok bedzie na co popatrzec. Wiewióra chyba głodna bo jakas chuda a zwiastuny wiosny i u mnie dzis znalazłam a ze małe jeszcze to zdjecia mocno przybliżone.

pora liście zgrabic bo ranniki zasłaniają.Jak zobaczyłam ile w ogrodzie roboty to strach mnie dzis ogarnął.

I mnie też
Ale powoli sie zrobi, jak tylko aura dopisze.
Ja raczej stacjonarnie kupuję piwonie, wiem, mniejszy wybór, ale chcę aby w tym samym roku kwitły, choć jednym kwiatem. Część może podzielę, bo już niektóre kępy 20 lat, ale to bliżej sierpnia chyba.
Fantastycznie pokazałas zwiastuny wiosny
Urszulla 15:45, 14 lut 2019

Bogdzia napisał(a)

A Ty tez masz jakies ładne o ile czegos nie pomyliłam.

Mam tylko jedną. Miałam kupować ale z planów nic nie wyszło, realizacja z innej strony domu też nie wyszła. Za to u Ciebie oglądam są piękne niektóre naprawdę wyjątkowe. Piwonie potrzebują czasu żeby zachwycać.
Basilikum 16:27, 14 lut 2019

Bogdzia napisał(a)

ale piekna ta fotka
ach wiosenka juz idzie do nas

Piwoniowe rozwazania przeczytalam i fotkami sie pozachwycalam ale Ty ich duzo masz i same pieknosci

pozdrawiam serdecznie
Mala_Mi 08:37, 15 lut 2019

W tym roku u Ciebie wiosna zdecydowanie szybciej.
Rudzielec może i trochę szkodnik, ale bardo uroczy szkodnik. No i bajka o wiewiórkach i Agnieszce... zawsze się dobrze kojarzy.

Nie błąkam się po forum i nawet nie wiedziałam, że Kasia zamknęła wątek..szkoda.
Bogdzia 15:43, 17 lut 2019

Urszulla napisał(a)
Temat piwoniowy interesujący

Kocham piwonie , to takie zastępstwo róż bo łatwe w uprawie a równie piękne. Zamówiłam juz porcję nowych i czekam niecierpliwie na nie i na lilie.