Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:14, 08 sty 2016

Do góry
Gęstość żywopłotu grabowego nie leży wyłącznie w tym, czy rośnie w lesie czy na słoneczku. Grab może rosnąć w lesie, a jego wygląd w znacznej mierze zależy od starań ogrodnika

Cięcie, podlewanie, odpowiednie sadzonki gęste i ładne, gęsto posadzone.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:09, 08 sty 2016

Do góry
Drugi rzecznik nam się kluje
Rozpoznawanie odmian róż 07:57, 08 sty 2016

Do góry
Chopin w pąku jest lekko nawet żółtawy, z różem nie ma nic wspólnego, to róża bym powiedziała "śmietankowa".
Ogród Małej Mi - sezon 2015 07:55, 08 sty 2016

Do góry
Moje róże także mają zielone liście, chyba to norma taka.. Śniegu podobnie, widziałaś, troszkę się zabieliło, może trochę więcej, ale ochrona przed mrozem żadna i to mnie martwi.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:54, 08 sty 2016

Do góry
chelll napisał(a)
Pani Danusiu, chciałabym posadzić (może podjąć próby formowania) taką roślinę w kształcie stożka jak rosną u Pani w ogrodzie. Proszę mi doradzić, czego masz szukać w przystępnej cenie . Miejsce ze słońcem do czternastej ... Z góry dziękuję. Pozdrawiam!

Ja mam z cisa, ale to wersja dla cierpliwych, taki okaz musi rosnąć co najmniej 30 lat Ja swoje już kupiłam dość wysokie, ale były krzywe. Kilka lat trwało wyrównywanie

Stożka można zrobić ze wszystkiego, z buka, graba, świerka, jodły. Wtedy od razu masz wysoki okaz.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:33, 07 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mają wszyscy śnieg? Mam i ja

Największa iluzja w ogrodzie...... ścieżka która nie ma końca

Śniegu masz ho, ho.... z braku śniegu rozbieram jutro choinkę.. idiotycznie wygląda jak nie ma zimy.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:29, 07 sty 2016

Do góry
Zawsze jakieś jokery trzeba mieć. Taką mam naturę, poszukiwawczą i dążenie do ciągłych zmian.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:33, 07 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Może wiesz Aniu, jak poradzić sobie z tym kłopotem?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6392-jak-wypedzic-sroki

Jest jedna metoda.. przyzwyczaić się. Jak ja do krogulca.... sroki przy nim to małe piwo.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:24, 07 sty 2016

Do góry
Hortensja, ja juz mam tyle odcinków i tysięcy że hej, raczej zostanę przy tym
Cis - Taxus 17:02, 07 sty 2016

Do góry
Dlatego tak napisałam, bo w tym roku zrobiłam półtorametrową kulę z czegoś co nigdy nie było cięte Zależy ile kto ma czasu.
Rozpoznawanie roślin domowych 16:59, 07 sty 2016

Do góry
To widliczka Martensa

Poszukaj uprawy gdzieś tutaj
Cis - Taxus 16:25, 07 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Można i tak i tak. Może wyrosnąć, wtedy przytniesz pa całości, potem się zagęści.
Można od razu od małego ciąć. Wtedy wolniej trwa ale powstanie gęściejsza kula.

Polecam mocniejsze przycięcie, właśnie dlatego, że lepiej się zagęszcza. Te, które nie przycięłam tak mocno od razu, w następnym sezonie poprawiałam. Nowe przyrosty były tylko na końcach.
Fotka z 2012r, one były już rok wcześniej jeszcze mocniej przycięte, bardzo fajnie rosną, może słabo widać ale nie mogę znaleźć lepszego.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:10, 07 sty 2016

Do góry
Może wiesz Aniu, jak poradzić sobie z tym kłopotem?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6392-jak-wypedzic-sroki
Jak wypędzić sroki? 16:08, 07 sty 2016

Do góry
Ponieważ nie znam odpowiedzi na to pytanie, zamieszczam je tutaj, może wiecie jak Ania może sobie poradzić z problemem?

Cytuję:

Mam problem ze srokami.Zamieszkały bardzo blisko naszego ogrodu. Jestem załamana. Poniszczone mamy domki dla owadów,porozwalały całe wydłubując murarki,nawet siatki nie pomogły.

Dobierały się do gniazd małych ptaszków, niszczyły te gniazda. Zauważyłam,że ptaszki małe nie przylatywały do naszego ogrodu jak miało to miejsce wcześniej bo sroki w nim się rozpanoszyły (jest to para).

Przesiadują jakieś 10 metrów od naszego ogrodu na sośnie ale rejon do penetrowania to właśnie nasz ogród.Jak założyłam karmniki z nasionami,kulkami to żadnego małego ptaszka nie było tylko te dwie sroki pilnowały terenu.Ja wiem,że to prawo przyrody ale ja chcę znów mieć małe ptaszyny u siebie.Mam bardzo dużo przeróżnych poidełek,dbam o te małe ptaszynki ale w tym roku to bardzo smutno u nas było,latały tylko te dwie wściekłe sroki przeganiając maluszki.

Nawet moja Sunia przed nimi ucieka. Może znasz jakiś sposób by je przepłoszyć.Doczytałam, że jak są sroki to małych innych ptaszków nie będzie, będą omijać teren gdzie są sroki. I tak jest u nas. Załamka.

Za zielonym płotem 15:05, 07 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wywalić palisadę, ani to ładne ani zgrabne A jeśli nie palisada to co? Nic. Ostry kancik trawnika.

Wiem o tym dobrze Danusiu, ale nie ma takiej opcji - rodzice rządzą Jak mówię, że to brzydkie, to oni, że jak będę mieć swój ogródek to będę dyktować co i jak Więc palisada brzydal musi zostać, ale chciałabym ją jakoś zasłonić - to płożące jałowce też mi się nie podobają i tak myślę co można by było posadzić przy brzegach, żeby się rozrosło i zasłoniło. Ostry kancik będzie przy nowej rabacie - ogrodowiskowej z hortensjami.

Miło mi, że mnie odwiedzasz
Za zielonym płotem 14:36, 07 sty 2016

Do góry
Wywalić palisadę, ani to ładne ani zgrabne A jeśli nie palisada to co? Nic. Ostry kancik trawnika.
Tawuła śliwolistna - Spiraea prunifolia 12:06, 07 sty 2016

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Jak w temacie czy ktoś ją ma w ogrodzie i może się podzielić spostrzeżeniami z jej uprawy pielęgnacji. Mam zamiar ją posadzić u siebie w ogrodzie lecz mam pewne wątpliwości. Urzekające ma kwiatostany które są pełne przypominają małe różyczki w kolorze białym.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:16, 06 sty 2016

Do góry
W tak dużym ogrodzie bardzo ważne są drzewa liściaste. Posadź chociaż ze dwa duże, okazałe, żeby widać było je Wysokie, na pniu, nie patyczki. Zobaczysz zmianę. Wprowadzą też mikroklimat, jakieś proporcje, wysokość.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:12, 06 sty 2016

Do góry
Zielona napisał(a)
Witam się w Nowym Roku, Danuś
Przespałam nieco ostatnie tygodnie na forum, ale zdążyłam już zarejestrować, że wybrałaś u siebie kolejne miejsce na rewolucję Jak zawsze zasilę tłum podglądających, jak z pięknego wyczarować doskonałe.
Dobrego Roku!, ogrodowa Wróżko

Witaj Marto Cieszę się, że się znalazłaś, w dodatku u mnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies