Pozwolilam sobie bo dostalam kiedys pozwolenie od Marzeny czytałam Jej watek bardxiej niz inne przez kilka lat zanim odwazylam sie zalozyc swoj wiec cos tam pamietam tylko od kiedy Marzena ma rozanke to sie poddalam
Gęstość żywopłotu grabowego nie leży wyłącznie w tym, czy rośnie w lesie czy na słoneczku. Grab może rosnąć w lesie, a jego wygląd w znacznej mierze zależy od starań ogrodnika
Cięcie, podlewanie, odpowiednie sadzonki gęste i ładne, gęsto posadzone.
Moje róże także mają zielone liście, chyba to norma taka.. Śniegu podobnie, widziałaś, troszkę się zabieliło, może trochę więcej, ale ochrona przed mrozem żadna i to mnie martwi.
Ja mam z cisa, ale to wersja dla cierpliwych, taki okaz musi rosnąć co najmniej 30 lat Ja swoje już kupiłam dość wysokie, ale były krzywe. Kilka lat trwało wyrównywanie
Stożka można zrobić ze wszystkiego, z buka, graba, świerka, jodły. Wtedy od razu masz wysoki okaz.
Polecam mocniejsze przycięcie, właśnie dlatego, że lepiej się zagęszcza. Te, które nie przycięłam tak mocno od razu, w następnym sezonie poprawiałam. Nowe przyrosty były tylko na końcach.
Fotka z 2012r, one były już rok wcześniej jeszcze mocniej przycięte, bardzo fajnie rosną, może słabo widać ale nie mogę znaleźć lepszego.