Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 23:04, 10 kwi 2014

Do góry
Ogród niby nowoczesny ale... 22:51, 10 kwi 2014

Do góry
Poczekamy do weekendu!!! A jak nie to zbiorowe lanie, samosąd!!
Ogród do kwadratu 22:47, 10 kwi 2014

Do góry
Pomysł z winobluszczem wart kopiowania!!!
Dzięki za info o linkach... Myślę o moich... Nie chce mi się robic 8 stelaży bambusowych.... Wygląda to też slabo...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:43, 10 kwi 2014

Do góry
Ups jestem padnięta... 600 km w jeden dzień w deszczu i 3 godzinne maskarycznie trudne spotkanie... Jutro rano wrócę do was z energią...

Iza z 40 kostrzew za rok będzie 80 bo podzielę, ma byc dywan z kostrzewy w szarym żwirku z akcentem zieleni z kosdrzewiny i niebieskiego z Twojej lawendy ... Na tle szarych gabionów i szarego płotu...
Mala Mi nie myśl tylko przywież kuzynkę
malkul tnę masakrycznie nisko , niemal jak inni anabell, w sobotę zrobię fotkę

W ciemnościach po powrocie widzialam, ze tulipany exotic emparor rozkwitly i wyglądają całkiem calkiem
Optarzność czuwałam stoźek i buki porządnie przez deszcz podlane i ema z opuchlakami równiez.... Muszę wykonac oprysk na grzyba i nie moge polać nicieni... Chyba teraz wykonam zabieg a nicienie dopiero za tydzień?
Postawić trawkę nad i... 22:30, 10 kwi 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
....mam nadzieję że Madżenka pozwoli w imię wspólnej walki z robalemmm...

Ja też ...

Ściskam
Postawić trawkę nad i... 22:06, 10 kwi 2014

Do góry
....mam nadzieję że Madżenka pozwoli w imię wspólnej walki z robalemmm...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:51, 10 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Kasiu ciekawa zatem jestem jaki będzie wynik eksperymentu z ciecia kostrzewy. Bo zamówiłam 40 szt na front przed płotem... Przecież ja tego nie będę czesać tylko za rok wytne w 15 min...

Madżen ja moją wycięłam w momencie kwitnienia i nie zaszkodziło ... znalazłam też o kostrzewie tu - brzmi sensownie http://zojalitwin.wordpress.com/2014/01/09/kostrzewa-popielatasina/

40 sztuk ... zwariowałaś ... jak nic zwariowałaś ... Madżenka przecież za każdy zakup poniżej pięćdziesięciu kara musi być ... przemyśl to ... koniecznie ...

naoglądałam się ostatnio kostrzewy na pinsie i jestem szoknięta ... zaczynają mi się podobać z niej dywany ... dziwne bo mi się nie podobały ... światu chyba potrzebny odwyk pinsowy ... a przynajmniej tej części reprezentowanej przeze mnie ...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:43, 10 kwi 2014

Do góry
Buziam i macham zbiorowo, program naprawczy mam... Bo zarobiona jestem....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:42, 10 kwi 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Madzen, sasiadka sie nie przejmuj. Widac taki charakterek. Ciekawe czy do wlasciciela pola pojdzie, ze jego chwasty sie u niej panosza Ja tam za takie sasiedztwo oddalabym wiele

Stozek full wypas

Pytalas u mnie o kostrzewy. M pociachal...Zapomnial co mial wyciac a co przyciac. Z carex Ice dance kulki zrobil...

Kasiu ciekawa zatem jestem jaki będzie wynik eksperymentu z ciecia kostrzewy. Bo zamówiłam 40 szt na front przed płotem... Przecież ja tego nie będę czesać tylko za rok wytne w 15 min...

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:41, 10 kwi 2014

Do góry
kolagn napisał(a)
Madżenko inspirując się Twoim ogrodem zastanawiam się nad posadzeniem u siebie trzmieliny na pniu 3 szt, przed nią kiścień zeblid i carex morrowi. Po obu bokach po jednej laurowiśni, a obok jakieś małe drzewko -myślę jeszcze jakie (może grujecznik japoński pendula, śliwa dziecięca).
Za trzmieliną jest siatka, a za nią thuje szmaragd sąsiada. To byłoby zielone tło dla trzmielin i całej reszty.

Co myślisz o takim pomyśle? Doradź prosze

Zrobiłaś zdjęcie rabatki? Wpadne wieczorem pogadamy
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:40, 10 kwi 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)
Czemu w walce z opuchlakami zdecydowałaś się na EMA5 zamiast Larvanem?
Ja się jeszcze czaję bo znalazłam tylko przy jednej żurawce i myślę czy zapobiegawczo robić.. jeszcze RH muszę dobrze obejrzeć jak już wiatr się uspokoi...

U Was też tak wietrznie?

Nie zrezygnowałam z Larvanemu? Mialam wątpliwości czy nie nadejdą przymrozki dlatego najpierw zastosowałam ema5 z wrotyczem a w ten weekend (po dwóch tygodniach). Larvanem. Jeśli oczywiście pogoda nie spłata figli, bo temp gruntu powinna wynosić +14 stopni, zatem musi się ponownie ocieplić
Teraz jest apogeum larw, kolejne zastosowanie (jesli będzie skuteczna pierwsza faza) pewnie w lipcu/sierpniu gdy kolejne chrząszcze złożą nowe jaja...

Ponadrto poczytałam o dobroczynnym dzialaniu EMA5 na właściwości gleby a ja w ubiegłym roku chyba dursbanem wyniszczyłam wszystko za wyjątkiem opuchlaków....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:37, 10 kwi 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)

Dobry pomysł na zmianę - będzie bardziej wyraziście

Mojej Mahonii jeszcze nie cięłam i też wygląda upiornie.... jakoś konkretnie będziesz cięła bo nie wiem ja się za moją zabrać

Mathildiś utnę czubki mahoni na równej wysokości, poczekam aż się zagęszczą i postaram się prowadzić z nich gęsty żywopłocik
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:36, 10 kwi 2014

Do góry
mirela napisał(a)
Marzena - możesz mi powiedzieć dlaczego zrezygnowałaś z bambusów w ogrodzie ? Z czym był konkretnie problem ?

Mirella zrezygnowalam z kilku powodów:
- na wietrznej , mocno nasloniecznionej i otwartej przestrzeni tracą wszystkie liście i przemarza im sporo pędów nawet przy łagodnej zimie
- długo startują, nawet dopiero w okolicach lipca stawaly się ponownie zielone a tak straszą suchy,i żółtymi badylami
- są mega mega mega ekspansywne, korzenie zaczeły mi rozwalać podjazd z kostki granitowej

Jesli je sadzić to tylko w ciepłej, osłoniętej części ogrodu, wyłącznie w porządnej barierze korzeniowej i traktować jako drugie tło dla roślin

Dlatego mam teraz 6 szt w wielkich donicach i pojawiają sie w ogrodzie od póxnej wiosny do lata.
Pytaj dalej, bo mam je już ponad dwa lata więc co nieco na ich temat wiem
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 06:31, 10 kwi 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)

Ja Ci się zaraz potnę!!!
mam 400 m.kw.

Masz raćję nie ciąć się, kopiować. Zawsze się śmieję gdy czytam Twój pierwszy wpis na forum i pomyśleć jak to niedawno było....
Kwiatowy ogródek Monteverde 06:29, 10 kwi 2014

Do góry
U mnie leje i dobrze. Wiosną roślinom potrzebny deszcz!

Ps moja piwonia drzewiasta chińska zakwitnie po raz pierwszy po 3 letniej przerwie.... Chyba się wystraszyła japońskiej konkurentki z Bawarii
Ależ jestem szczęśliwa!
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 06:27, 10 kwi 2014

Do góry
Anitko ja czekam na kolejne. Twoje inspiracje wielkanocne, najlepiej w kolorze niebieskim czekam na zgapianie

Ps. anitko czy mogłabyś napisać w wątku o kiku-shidare więcej jak ja pielęgnujesz, przycinasz? Bo mi albo nie rośnie (rok temu) albo pędy się robią dlugie do ziemi... Czy ciąć, jak odmładzać?
Perowskia łobodolistna - Perovskia atriplicifolia 06:22, 10 kwi 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Teraz dobra pora na przycięcie pędów perowskii. Patyczków nie wyrzucamy, tylko. podobnie jak z patykami hortensji, wsadzamy do ziemi i ukorzeniamy. Łatwy sposób na otrzymanie nowych roślin

Wiosna w tym roku zdecydowanie wcześniej nadeszła , moja oerwoskia nie tylko dawno przycięta ale już ruszyła z nowymi przyrostami.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:21, 10 kwi 2014

Do góry
Anki nie ma? Rabatę z zawijaskiem już rewolucjonizuje???
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 06:19, 10 kwi 2014

Do góry
Czy doradzono ci jakiś sposób na nornice?
Ogród do kwadratu 06:17, 10 kwi 2014

Do góry
Aga czy mogłabym Cię prosic o fotki linek przy Twoich bukach? Na zliżeniu, jak zamontowane?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies