Nie zrezygnowałam z Larvanemu? Mialam wątpliwości czy nie nadejdą przymrozki dlatego najpierw zastosowałam ema5 z wrotyczem a w ten weekend (po dwóch tygodniach). Larvanem. Jeśli oczywiście pogoda nie spłata figli, bo temp gruntu powinna wynosić +14 stopni, zatem musi się ponownie ocieplić
Teraz jest apogeum larw, kolejne zastosowanie (jesli będzie skuteczna pierwsza faza) pewnie w lipcu/sierpniu gdy kolejne chrząszcze złożą nowe jaja...
Ponadrto poczytałam o dobroczynnym dzialaniu EMA5 na właściwości gleby a ja w ubiegłym roku chyba dursbanem wyniszczyłam wszystko za wyjątkiem opuchlaków....
Kasiu ciekawa zatem jestem jaki będzie wynik eksperymentu z ciecia kostrzewy. Bo zamówiłam 40 szt na front przed płotem... Przecież ja tego nie będę czesać tylko za rok wytne w 15 min...
...macham Marzenko na początek dnia...deszczowo u nas ciągle ale to sie przyda...fajne te koneweczki na gabionie... donice mi przysłali z Pol...i jest uszkodzona...ale mam nerwa...ostatnio coś tego nerwa za duzo i nawet relakcacja nie pomaga
Madżenko na 1 stronie mojego wątku mam zdjęcia. Na lewym boku rosną już thuje aureospicata. Trzmielina, kiścień, trawki, śliwowiśnia ma być na wprost.
Powoli tworzę listę roślin, które mi się podobają i mają szansę u mnie przetrwać.
Będę bardzo bardzo wdzięczna jak znajdziesz chwilkę
Gospel powinna być purpurowa, nie martw się. Czerwona jest dla mojego eMa, przecież nie odróżnia czerwieni od purpury...
Będę dzisiaj dzwoniła do pani ze szkółki, zapytam która lepsza : Ingrid czy Gospel...mnie ta druga też bardziej pasuje ze względu na wysokość. Ingrid piękna, ale niska