Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Skalniak"

Zielono mi! 06:39, 20 lip 2011

Do góry
Z kwiatów przypomina mi tę drugą, to chyba ta.
A tu pierwsze doświadczenia z winoroślą, posadziłam na wyjściu z części reprezentacyjnej, do gospodarczej, czyli zaniedbanej.

To samo z tarasu.

Obrobiłam skalniak. Narobiłam się, ale jaki elegancki. Na kilka dni...

A potem już mi się nic nie chciało.

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 14:50, 14 lip 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Chyba jednak nie. Zauważ że ta podwyższona wyspa z realizacji Danusi jest w zupełnie innych "okolicznościach przyrody". Twoja rabata ma szansę przysłonić też murek, nie widzę go w całości ale chyba nie jest szczególnie cenny widokowo i dekoracyjny.

Niee - skalniak po prawej zostaje.
Chodzi mi mniej więcej o coś takiego - chyba się domyślisz?

Nie lubię być podglądany, a to jedyny zakątek nie osłonięty od ludziów

Popieram, wiem, że linię dopracujesz zgodnie z linią z prawej
Ale jak to się będzie miało do obwódki z kosteczki?
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:23, 13 lip 2011

Do góry
annka napisał(a)
Chyba jednak nie. Zauważ że ta podwyższona wyspa z realizacji Danusi jest w zupełnie innych "okolicznościach przyrody". Twoja rabata ma szansę przysłonić też murek, nie widzę go w całości ale chyba nie jest szczególnie cenny widokowo i dekoracyjny.

Niee - skalniak po prawej zostaje.
Chodzi mi mniej więcej o coś takiego - chyba się domyślisz?

Nie lubię być podglądany, a to jedyny zakątek nie osłonięty od ludziów
Zielono mi! 13:38, 08 lip 2011

Do góry
Haniu, Jotko, gdybyście były w moich okolicach, to ogród zaprasza, ja też!
Sebek, no trochę roboty z tym jest.... Różnie robimy; a to kosą spalinową do bólu, a to na kolankach raz w czs, a niekiedy i mazak z Roundapem. I tak to leci. A rośnie tam z prędkością światła, bo cieplutko przy kamykach chwaściory mają, a i woda nakapie.
Burza idzie!

A tu przykład świadczący o tym, że chwasty też posiadam. To boczne schodki na skalniak.

Motylki grasują w lawendzie na okrągło.

Zielono mi! 13:03, 08 lip 2011

Do góry
No cudnie wygląda ten skalniak. A powiedz jak się koło niego kosi tym traktorkiem. Kanciki widzę, ale czy docinać musisz?
Zielono mi! 07:10, 08 lip 2011

Do góry
Skalniak po wiośnie, kiedy wszystko kwitło, też ładny. Zmężniał, zarósł i zrobił się dostojny.

Ogród na końcu świata- Dominika 12:48, 26 cze 2011

Do góry
Kradziejki mi najlepiej rosną a te akurat są z plebanii Obecny ksiądz o swoje roślinki wogóle nie dba. te wydłubałam z trawy po kolana, taki skalniak ma Narazie wetknięte aby przechować.

A to hosta posadzona w znalezionej w szopie miedniczce glinianej potem przy oczku będzie a narazie tak sobie stoi
Ogród Sylwii od początku :) 23:03, 22 cze 2011

Do góry
Syla napisał(a)

Dołączam do grona zachwyconych Twoimi rabatami, cudne. A najlepsze, że tyle ich masz. W realu musi to wyglądać fantastycznie. Masz jakieś zdjęcia zrobione z góry, np. balkonu? No i podziwiam pracowitość i zapał.

Już mam , zrobiłam świeżusie dzisiaj rano

Te roślinki również znajdą inne miejsca

Jak widać wszystkie rabaty łącznie ze skalniakiem zostały ogołocone z palisady drewnianej
Skalniak również pozbędzie się kamieni , postaram się zrobić murek. Jak nie wyjdzie zawezmę fachowca ale chcę sama spróbować. Okropnie mnie korci . Pożyjemy , zobaczymy czy wyjdzie.

Rabaty piękne. Jestem pod wielkim wrażeniem
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 17:31, 22 cze 2011

Do góry
Martek napisał(a)

No dzięki. W sumie został mi jeszcze skalniak do zrobienia i można powiedzieć - że cały ogród zrobiłem w jeden rok - a nawet 4 miesiące
Gratuluję Sebek naprawdę zrobiłeś dużo ,dobrej roboty .Oglądałam twoje zmagania i jestem pełna podziwu dla twojej pracowitości i zapału .To ja jak żadnego innego sezonu trochę mam do tyłu ,ale też mam wakacje zacznę nadrabiać zaległości Pozdrawiam cię Wiaterek .

Dzięki
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 17:26, 22 cze 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
No dzięki. W sumie został mi jeszcze skalniak do zrobienia i można powiedzieć - że cały ogród zrobiłem w jeden rok - a nawet 4 miesiące
Gratuluję Sebek naprawdę zrobiłeś dużo ,dobrej roboty .Oglądałam twoje zmagania i jestem pełna podziwu dla twojej pracowitości i zapału .To ja jak żadnego innego sezonu trochę mam do tyłu ,ale też mam wakacje zacznę nadrabiać zaległości Pozdrawiam cię Wiaterek .
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 17:14, 22 cze 2011

Do góry
Ogród Sylwii od początku :) 23:30, 19 cze 2011

Do góry
ana_art napisał(a)

To co jutro robisz?

Pewnie znowu rabaty

Jeszcze nie wiem jak poukładać dzień bo mam kilka wizyt u lekarzy i muszę pozwozić trochę ziemi i kory
We wtorek działam w ogrodzie z moim osobistym pomocnikiem o ile pogoda dopisze i bierzemy się za skalniak przy tarasie
A co do reszty to sponton. Muszę się rozejrzeć za roślinami po szkółkach i zacząć duże nasadzenia W końcu !!!

A pomocnikiem kto będzie???

Ciekawe ile już zużyłaś kory i ziemi na rabaty - liczyłaś to kiedyś?
Bo mi teraz jakbym chciał grubą warstwę to z 20 worków potrzeba.

oj napewno duuużo... ja u siebie zużyłam 100 duużych worów kory, ale mam grubaśno

grubaśno, czyli ile cm?a chwaściuchy wyłażą?
Ogród Sylwii od początku :) 23:27, 19 cze 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

To co jutro robisz?

Pewnie znowu rabaty

Jeszcze nie wiem jak poukładać dzień bo mam kilka wizyt u lekarzy i muszę pozwozić trochę ziemi i kory
We wtorek działam w ogrodzie z moim osobistym pomocnikiem o ile pogoda dopisze i bierzemy się za skalniak przy tarasie
A co do reszty to sponton. Muszę się rozejrzeć za roślinami po szkółkach i zacząć duże nasadzenia W końcu !!!

Jednym kursem swoim autkiem przewożę 20 worków 80l ziemi. A że znalazłam super ogrodniczą ziemię opodal mnie to mam 2 km drogi do pokonania A ziemia super!!!
Ogród Sylwii od początku :) 23:27, 19 cze 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

To co jutro robisz?

Pewnie znowu rabaty

oj napewno duuużo... ja u siebie zużyłam 100 duużych worów kory, ale mam grubaśno
Ogród Sylwii od początku :) 23:23, 19 cze 2011

Do góry
Syla napisał(a)

To co jutro robisz?

Pewnie znowu rabaty

Ogród Sylwii od początku :) 23:20, 19 cze 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

To co jutro robisz?

Pewnie znowu rabaty

Ogród Sylwii od początku :) 22:56, 19 cze 2011

Do góry
isia33 napisał(a)
Dołączam do grona zachwyconych Twoimi rabatami, cudne. A najlepsze, że tyle ich masz. W realu musi to wyglądać fantastycznie. Masz jakieś zdjęcia zrobione z góry, np. balkonu? No i podziwiam pracowitość i zapał.

Już mam , zrobiłam świeżusie dzisiaj rano

Te roślinki również znajdą inne miejsca

Jak widać wszystkie rabaty łącznie ze skalniakiem zostały ogołocone z palisady drewnianej
Skalniak również pozbędzie się kamieni , postaram się zrobić murek. Jak nie wyjdzie zawezmę fachowca ale chcę sama spróbować. Okropnie mnie korci . Pożyjemy , zobaczymy czy wyjdzie.

Moje tymczasowe wysypisko

Michael my Garden 09:51, 16 cze 2011

Do góry
Michael napisał(a)
Zdjęcia pochodzą z 2010r.
]

a to właśnie jest mój skalniak

skalniak bajka !
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:08, 15 cze 2011

Do góry
Dziś pracowałem cały dzień w ogrodzie, rozebrałem cały skalniak w kształcie koła, posadziłem roślinki na nowym, poprawiłem skały między kamieniami i wreszcie ukończyłem hostowisko, bo żwir nie przyjechał więc my pojechaliśmy po niego.
Na razie na stałe są ty tylko klematisy, karmniki prawie po całej długości skał i żurawki georgia peach

A hostowisko wygląda tak

Proszę nie zwracać uwagi na spalony trawnik(czyli teraz już nie patrzeć w górę )
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:34, 14 cze 2011

Do góry
Ale się unosiłem i nawoziłem - ale jak zawsze warto było.
Tak więc jeden skalniak został tylko do obsadzenia co uczynię jutro

głównie zasadzę tam rośliny ze skalniaka co był, choć chyba z rogownic zrezygnuję - w ogóle nie kwitły(tylko jedna kępka) Oczywiście nie może zabraknąć żurawek - dam tu georgia peach bo źle rosły dotąd. No i pewnie dokupię co nieco - bo zaczynają robić płot - i będzie gdzieś tak 1,5 raza większy ten drugi

Moje pacioreczniki mają pąki (to te z gradobicia)

A teraz pochwalę się trawnikiem z siewu bo rośnie super

Tak wygląda z góry - wszedł gęsto w porównaniu do innych siewów

Pozostaje mi tylko dosypać ziemi, ale boję się go zniszczyć. A może po przysypaniu nic mu nie będzie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies