Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi!

Zielono mi!

grama 06:39, 20 lip 2011

Z kwiatów przypomina mi tę drugą, to chyba ta.
A tu pierwsze doświadczenia z winoroślą, posadziłam na wyjściu z części reprezentacyjnej, do gospodarczej, czyli zaniedbanej.

To samo z tarasu.

Obrobiłam skalniak. Narobiłam się, ale jaki elegancki. Na kilka dni...

A potem już mi się nic nie chciało.

monteverde 10:40, 20 lip 2011

odpoczywać też czasami trzeba a widać,że praca była efektywna
grama 21:28, 20 lip 2011

Ta hortensja, sadzonka ubiegłoroczna, kwitnie od Wielkiej Nocy nieprzerwanie.

A tu moje pierwsze hortensje-matki. To te same, tylko kiedyś zmieniły sobie kolor. Tego roku kwitną mniej, kwiaty mają na pędach, które zimą były pod śniegiem. Reszta zmarzła i wycięłam, a nowe odbiły.

hania 21:53, 20 lip 2011

Witam serdecznie,dawno mnie tu nie było ,postanowiłam wpaść zobaczyć co u Ciebie nowego,znowu wypieściłaś ogród,a hortensje piękne,....u mnie kwitną też mniej
Sebek 22:03, 20 lip 2011

Grażynko - no przepięknie Ci kwitną te hortensje - bardzo mi się podobają.

Skalniak zawsze wygląda świetnie - rośliny na nim wielkie to i chwasty się w oczy nie rzucają.

Ja ze swoimi winogronami nie mam dobrych doświadczeń, bo strasznie marzną, ale mam zamiar zasadzić odmiany regent - ta jest idealna na polskie warunki.
grama 22:23, 20 lip 2011

Sebek, moje też zmarzły, ale wszystko odbiło i mają grona. a w ogole, to posadzone, żeby umaić trejaż i mają, aż za bardzo.
A to nówki.

A teraz, kto czyta, niech zapamięta!!!
Brałam dziś kompost z pryzmy, pod krzewy. Zainteresowały mnie "muchy", które się tam nagle pojawiły. Wróciłam po nastepną porcję i... ludzie, jak ja wiałam do domu, jak się szpadlem oganiałam, a one za mną. Dziabnęłam gniazdo os, trzy mnie za to gniazdo też udziabały, choć wydawało mi się, że ze trzydzieści.
Ciekawe, czy ktoś mnie widział i co pomyślał...
W KOMPOŚCIE MOGA BYĆ OSY, UWAŻAJCIE!!!

Sebek 22:30, 20 lip 2011

Rany boskie Grażynko, ale mi stracha narobiłaś. U siebie w garażu ostatnio znaleźliśmy wyrojone gniazdo os - popatrzyliśmy w górę, a tam drugie. Bałem się tam strasznie chodzić, ale w nocy (wolno tylko w nocy) gniazdo zostało spryskane muchozolem. Już ich nie ma - gniazdo nadal wisi. Grażynko uważaj na siebie, bo wiesz jak to mogło się skończyć, no ale kto by pomyślał takie rzeczy. Jak możesz to wezwij kogoś i niech się z nimi rozprawi...
grama 22:44, 20 lip 2011

Taaa, wyczytałam, że to Straży sprawa. Zadzwoniłam. Od dwóch lat nie jeżdżą. Pytam, co zrobić ma ktoś, kto nie ma kasy na firmę prywatną i ma na przykład dzieci. Powtarzali jak mantrę, że komendant zakazał. Nic, ja sprawdzę, co mówią przepisy. Cholerny kraj, dopóki nic się nie stanie, nikt nic nie może.
A tego gniazda Sebek, nie widać. Wlatują małą dziurką do pryzmy. Sami tego nie zrobimy.
Sebek 22:50, 20 lip 2011

Jeśli się nie uda to mam plan. Może macie jakiegoś znajomego pszczelarza?
Jeśli tak to pożycz się kombinezonu i zakradnij się do pryzmy w środku nocy - wtedy one śpią. weź ze sobą muchozol i cały czas pryskaj do dziury - uduszą się wszystkie. Jeśli dziurka jest za mała to musicie ją jakoś odgarnąć i wtedy dopiero spryskać - u nas kilka razy zadziałało
grama 23:00, 20 lip 2011

O nie! One mnie rozpoznają nawet w nocy! Na pewno wystawiły straże. A, niech się M. martwi, ja już tam nie pójdę. Taka rola wszystkich M-ów, szykuj się!
Wejdż do Hanki-Andrus, przeczytaj coś, co napisałam.