Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Żywopłot strzyżony liściasty 06:33, 06 gru 2018

Do góry
Mój żywopłot z buka ma 10 lat, sadzony co 30-40 cm.

Teraz wygląda jak ten na twoich zdjęciach.
Za drzwiami do ogrodu... 01:06, 06 gru 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Bardzo lubię te Twoje białe pergole, płotek i tą małą brameczkę. Ten zakątek bardzo chętnie wkleiłabym w swój ogródek. To miejsce jest takie romantyczne, że tylko usiąść i marzyć, bo ja taka niepoprawna romantyczka jestem, więc wpasowałabym się w to miejsce idealnie.
Mam też przepis na taką apetyczną choinkę, ale jeszcze się nie odważyłam jej upiec, a smaka na nią mam. Twoja wyszła pięknie.

Dorotko ta choinka to prościzna i szybko się robi tylko trzeba się za nią wziąść!. Ciasto francuskie gotowe,masa makowa z bakaliami z puszki,więc jak się ma produkty ,to idzie biegusiem
Niestety nie oddam Ci pergoli z bramka i płotkiem!Chyba że chcesz wirualnie kopiuj - wklej do ogródkato pozwalam na przymiarkę.A na posiedzenie i marzenia zapraszam do mnie latem...wtedy najromantyczniej przy pergoli!Planuj przyjazd!
RODOS - trochę inaczej 23:59, 05 gru 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Podobaj mi się obydwie kompozycje, ale, ponieważ zakochałam się w trawach, wybrałabym tę pierwszą.
Pomysł malowania mieszkania na kolorowo super, też tak zaszalałam parę lat temu.
Nie mam białych sufitów, np. pokój telewizyjny jest zielono-różowo-beżowy, gościnny błękitny z dwiema beżowymi chmurami / jedna na ścianie, druga na suficie /, kuchnia żółto-turkusowa, w pozostałych pokojach żółty, zielony, pomarańczowy i brzoskwiniowy , w różnych odcieniach.
Pozdrawiam

Jak możesz to wrzuć kilka zdjęć. Bardzo ladnie proszę....
RODOS - trochę inaczej 23:52, 05 gru 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ile ciekawostek

RODOS - trochę inaczej 23:45, 05 gru 2018

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Matko jakie cuda pokazujesz!

Takie cuda też byly I po co kamyki?

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:01, 05 gru 2018

Do góry
mira napisał(a)

Tak tak, powoli rozłażą się po domu wszelkie anioły i wianki.

Pierniczki też upiekłam.Dużo.

Ja w takich białych foremeczkach wieszam przysmaki dla ptaków na święta w ogrodzie
Ukojenie 21:28, 05 gru 2018

Do góry
Po pracy

Sprostowanie dla Basi: podszywam czyms innym niz alcantara - to przypomina zamsz, proboje znalezc paragon albo cos z nazwa - to chyba super suede z koralik.pl
Alcantara jest sztywniejsza i biala na lewej stronie a to czasem klopot.
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:21, 05 gru 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Widzę, że wyciągasz już jakieś elementy świątecznych dekoracji. Ja jeszcze nie znoszę nic, ale pierniczków już sporo upiekłam.

Tak tak, powoli rozłażą się po domu wszelkie anioły i wianki.

Pierniczki też upiekłam.Dużo.

Wymarzony sielankowy ogród..... 21:11, 05 gru 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)

Teraz już sezon stopnięty zmroziło ziemię, ostatnio chciałam wykopać jeszcze porę bo mi parę zostało na polu, ale już nie dało radę...
buziaczki Gosiaczku
stipy uwielbiam, będzie ich więcej w przyszłym roku

Witam Moniu dawnonie bylam. Przejrzalam piekne masz stipy. W tym roku na przelomie stycznia i lutego zasialam stipy rosly ladnie i czas wysadzania do gruntu rosly ladnie ale nie zakwitly. Stipa bez kwiatu to nie trawa bo efekt jest w zwiewnych kwiatostanach.

Jak nie zmarzna to beda na przyszly rok.
Chcialam zapytac czy te twoje okazy to tego roczne.

Chwalic ogrodu nie bede, bo wszedzie tak samo. Brazowo a teraz szaro buro i ponuro chociaz dzisiaj sloneczko SWIECILO.

Pozdrawiam Moniu
...uDany ogród 20:53, 05 gru 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Dana, piękna kolekcja dereni. Midwinter prawie się nie różni od Winterorange.

A z trawek, czy masz obiedkę albo szarobródka syberyjskiego?

Pokaż swojego Baton Rouge, proszę.

Ewciu chyba tylko wielkością, jak spotkam to kupię oba Nie lubię zakupów internetowych , ale chyba nie będzie wyjścia...
Obiedkę mam i bardzo ją lubię, ale Szarobródka właśnie oglądam i już wiem że do mnie trafi
Baron Rouge na liście chciejstw, jeszcze go nie mam

...uDany ogród 20:49, 05 gru 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
U Ciebie zawsze pięknie, ogród jesienny się złoci
Miałam jeszcze spytać co opatulałaś na zimę?

Sylwuś kochana, bardzo dziękuję
Pytanie powinno brzmieć czego nie opatulałam Hahahah
Wszystkie nowości i maleństwa( klony palmowe, Abelia, Abeliofylum, Kielichowiec, Bambus niebiański, Derenie Kousa, Leyceseria, Dawidaia Chińska, Ośnieża Karolińska) kaliny, bo nadal mam strach że sarny wejdą, wrażliwce typu Paulownia

i nie wiem co jeszcze?

...uDany ogród 20:30, 05 gru 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
Danusiu twój ogród z ulicy mega pięknie się prezentuje. Ciekawa jestem czy sąsiedzi coś od ciebie ściągają.
W którym miejscu ma być domek?

Mirciu cieszę się, że Ci się podoba. Moi sąsiedzi korzystają z usług firm ogrodniczych, sami nic nie robią oprócz koszenia. To zupełnie inna bajka niż mój ogród

Dom ma stanąć na tym placyku tak jak są wbite kołki To będzie mikro domek

o tak mniej więcej będzie wyglądał

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:22, 05 gru 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)

Ewuś bardzo ci dziękuję będę miała prośbę do Ciebie, bo tak jeszcze nad tarasową myślę, ale chodzi mi o ten przód rabaty, paprocie i kosmatki mi wypadły,funkii już nie widać, a brakuje mi tu czegoś myślałam o czymś zimozielonym, Ewuś doradź, popatrz

tak myślałam czy cisowe poduszki nie dać, ale nie wiem...

Monia, a może coś co ma owocki teraz, które zdobią....
Poduszki możesz zrobić z irgi np. mają teraz czerwone koralikiI irga też jest zimozielona
Albo irgę szczepiona na pniu, sąsiadka ma cudna parasolka w czerwone korale, sama myślę, że podobną kupię
Ogrodowe kreacje 20:21, 05 gru 2018

Do góry
Mam do was pytanie: Czy są tu nasiona przetacznika kłosowego, bo ucięłam kłosy teraz, oskubałam i wyszło coś takiego:

Nie wiem jak wyglądają jego nasiona w google trudno znaleźć są opakowania, ale zdjęcia nasion brak. Może któraś siała z was i wie ?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:10, 05 gru 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Gałązki dereni wykorzystam do dekoracji świątecznych.

Czym wiekszy mroz tym intensywniejszy kolor mocniejszy. Patrze na spod krzaka albo krzaczki odmlodzone albo tak pieknie mlode. Moje to pierwsze krzaki posadzone na dzialce i juz kilka razy odmladzane.

Widze w tle choine kanadyjska Haniu przycinasz ja? Moich nie przycinalam, ale w tym roku przycielam bardzo mocno i fajnie sie zageścily.

W kamiennym kręgu od początku 18:47, 05 gru 2018

Do góry
Aktualnie w kamiennym.

Na posty odpowiem innym razem
Pozdrawiam Was serdecznie, dziękując, że o mnie pamiętacie
Wymarzony sielankowy ogród..... 18:44, 05 gru 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Rany, Monia, ale Ty masz czyściutko na rabatach Kostrzewy się jeżą i niebieszczą. Piękna zima u Ciebie Napracowaliście się jak widać. Gratuluję efektów

Ewuś bardzo ci dziękuję będę miała prośbę do Ciebie, bo tak jeszcze nad tarasową myślę, ale chodzi mi o ten przód rabaty, paprocie i kosmatki mi wypadły,funkii już nie widać, a brakuje mi tu czegoś myślałam o czymś zimozielonym, Ewuś doradź, popatrz

tak myślałam czy cisowe poduszki nie dać, ale nie wiem...
Wymarzony sielankowy ogród..... 18:40, 05 gru 2018

Do góry
MonikA napisał(a)
Wiesz tak pomyślałam, że jak skończy to niech podskoczy do mnie

Monia
Wymarzony sielankowy ogród..... 18:39, 05 gru 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Nom... taki mąż to skarb !!

Anusia nic dodać, nic ująć ale u Ciebie eMuś też ostro walczy buziaczki

Wymarzony sielankowy ogród..... 18:38, 05 gru 2018

Do góry
Zana napisał(a)

Tu się nie ma co chichrać, trzeba ubolewać nad brakiem żyłki technicznej u mojego eMa. Stoję niestety przed koniecznością zamówienia firmy do zrobienia nawadniania i właśnie sobie uświadamiam, że czas się za to zabrać, żeby na przyszły sezon było. To nasze stare prymitywne nawadniania już nie pociągnie w przyszłym roku. A ja ciągle nie wiem jak ostatecznie będą pociągnięte linie rabat i ile zostanie trawnika.

Anulka no to czeka cię przedsięwzięcie w przyszłym sezonie, że ho ho... ja o tyle mam dobrze, że eMuś bardzo techniczny, więc się cieszę po nowym roku z betonem będę kombinować, doniczki chcę, zaraziłam się u Polinki i Iwonki buziaczki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies