Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Blaski i cienie nowego życia 12:35, 23 sie 2018

Do góry
Adela napisał(a)
Urszulko, pokaż swoją werbenę
Ciekawa jestem w jakim stanie zastanę swoją
Pozdrawiam jeszcze słonecznie

Fotki na roboczo, nie kadrowane. Werbena patagońska w pełni kwitnienia. Najlepiej kwitnie pod murem.

Ale z drugiej strony domu też kika siewek zostawiłam, tam jest niższa i później zaczęła

Mam jeszcze werbenę hastata, mogę spróbować zebrać nasionka. Możesz mieć za rok i tą. Jest niższa o połowę i fajniutka. Teraz przekwita więc wrzucę fotkę z kwitnienia.

Nowocześnie z różAnką :D 12:31, 23 sie 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
Edyta fotki brzozowej zrobię jak wrócę.
A tu meble od M

No zacne!!!Fajnie Ci to wyszło...pewnie fajnie się tyłek sadza
Za drzwiami do ogrodu... 12:23, 23 sie 2018

Do góry
I cd.Może ktoś zna? Shone maid , to chyba nie?Troche inna budowa kwiatu
Skarpa w ogrodzie 12:20, 23 sie 2018

Do góry
Mam do Was prośbę o pomoc z wyborem roślin na niewielką (stromą) skarpę. Usytuowana jest od strony południowej więc jest tam dużo słońca.
Aby okryć powierzchnię chciałem zastosować Irgę Major (kolor zielony na zdjęciu), natomiast pośrodku skarpy w trzech miejscach Ostnicę Stipa Tennuissima (żółty kolor na zdjęciu).

Nie mam pomysłu na prawą część skarpy przy schodach, może jakiś Miskant? Chociaż może być za duży na taki niewielki kawałek miejsca.

Jeśli warto wybrać coś innego niż wspomniałem, też poproszę o radę.
Za drzwiami do ogrodu... 12:14, 23 sie 2018

Do góry
Nieznana... ale pachnie obłędniei co raz powtarza kwitnienie z malutkimi przerwami
Działka prawie w Borach Tucholskich 11:38, 23 sie 2018

Do góry
I na dodatek mądrala

Tardiva

Magical Moolight

machina piekielna nadchodzi a przecież byłem grzeczny (no prawie grzeczny)

Małymi kroczkami do celu... 11:29, 23 sie 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
I obecnie moja ulubienica, zakupiona w tym roku, sporo urosła ciekawa jestem jaka będzie w następnym sezonie - róża Minerva

Miłego dnia

Prześlicznie, moje ulubione roślinyCzy jesteś zadowolona z Polar Bear?
Przedziwny Ogród 11:16, 23 sie 2018

Do góry

Przedziwny Ogród 11:09, 23 sie 2018

Do góry
sierotka napisał(a)

Witaj Droga Ogrodniczko. Kule robiłam sama. Potrzebne mi były do niebieskich bratków. Jestem w trakcie innych mniejszych w kolorze wrzosowym.

Cieszę się że podoba Ci się mój ogród. Dziękuję za odwiedziny i zapraszam częściej.

Moja codzienność - ogród Oli 11:07, 23 sie 2018

Do góry
leon60 napisał(a)

Oluś, czy na tym zdjęciu widzę graby? Czy to inne drzewa?? Co to za odmiana?
Księżycowy... 10:58, 23 sie 2018

Do góry
A tu mój armagedon na przedpłociu Różnica terenu około 1 metra...

Przedziwny Ogród 10:57, 23 sie 2018

Do góry
Beatkowo napisał(a)
Witaj Agatko ależ cudny masz ogród marzenie.U mnie nie ma na razie kancików ścieżek wyłożonych ale co roku coś mniejszego czy większego ulepszamy stopniowo. Myślę ,że kiedyś powiem o jest już ładnie .Żródełko na pierwszych fotkach cudne U nas tylko staw jest duży na oczko czy kaskadę na razie eMa nie namówiłam wszystko w planach jednak najpierw ocieplenie domu elewacja pokoiki na górze dla dzieci a potem ogrodowe moje fanaberie.

Witaj Beatko. I to podoba mi się w Twoim ogrodzie.. Pozwoli, małymi kroczkami ale z wielkim sercem.. Masz bardzo dużo nasadzeń,ktore tworzą ciekawą kompozycję. Będę Ci kibicować w spełnieniu Twoich planów. Pozdrawiam gorąco.

Księżycowy... 10:56, 23 sie 2018

Do góry
Tak powoli ogarniamy teren przed domem. Tfu, tfu, Maciek ogarnia, ja biorę udział w decyzjach, czasami coś "wyhaczę". Pod domem będzie duża rabata "cienista" (na razie przechowalnik). Na przeciw jest brzozowa. Trawnik miał być jeszcze mniejszy, ale ze względu na dostęp do szamba, niestety musi zostać taki szeroki. Maciek robi kolejne części trawnika. Robota ciężka ze względu na suszę, upały i glinę, która jet tutaj najgorszym problemem (rozprowadzona z wykopu spod szamba), ale jednocześnie najlepiej tu z wilgotnością podłoża.

Przedziwny Ogród 10:53, 23 sie 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

[/quote

WitajAgatko ależ spektakl kolorów kule cudo powiedz gotowe były?Czy je oklejalas ?
Ogród przecudny brawo
Przedziwny Ogród 10:46, 23 sie 2018

Do góry
MalgosiaW napisał(a)
Witaj. Właśnie marzę o takim pięknym, kwiatowym ogrodzie jak twój. A te jeżówki U mnie na razie jedna taka malusia.

Dziękuję za odwiedziny.

Witaj Malgosiu. Dziękuję za miłe słowa...... Pamiętaj, marzenia się spełniają,jesli się tego bardzo chce.. A Ty nasz wielki zapał. Już nie mogę się doczekać Twoich ogrodowych pomysłów. Pozdrawiam gorąco

Okno na ogród 10:43, 23 sie 2018

Do góry
Po pierwsze, stanowczo protestuję przeciwko wrogiej propagandzie: bez koralowy to nie żadne drzewko, tylko krzak, a odmiana golden tower to wręcz nieduży krzaczek

Co do pozostałych argumentów: nie wydaje mi się, żeby wprowadzenie tego bzu wymuszało jakąś wielką rewolucję na tej rabacie. Co do połączenia bez/miskanty przyznaję, że nie mam pewności
ale połączenie kolumnowy żółty i pierzasty bez z ciemnozieloną kulą cisową moim zdaniem to byłaby bomba. Do tego była mowa o hortensjach limelight - one też by świetnie pasowały. I wtedy miskanty nie musiałyby bezpośrednio sąsiadować z bzem. O tak:

Toszko, nic nie poradzę, ale mnie po prostu brakuje czegoś jeszcze nad tymi miskantami. Tego jestem pewna. Natomiast co by to miało być - tutaj jestem elastyczna W zasadzie nawet jakby puścić jakieś pnącze na tą ścianę, to dla mnie już byłoby ok. Hortensja pnąca?

Haniu, tak jak Toszka napisała: Ty się nie przejmuj naszymi dyskusjami. Zwykle, koniec końców, i tak zgadzam się z wersją Toszki, ale najpierw muszę omówić co, jak, dlaczego tak a nie inaczej - taka moja metoda nauki. Dobrze że Toszka ma cierpliwość
Rozpoznawanie traw 10:20, 23 sie 2018

Do góry
A_gawa napisał(a)

Czy to są rozplenice? Mam dużo takich siewek przy starszych okazach.

Moje nikłe doświadczenie mówi mi że tak, zwłaszcza jak są dość sztywne i ostre; moje "szkarby" , które wyglądały tak jak te na zdjęciu zostawiłam i w tym roku mam nowe rozpleniczki
Kwiaty we włosach 10:19, 23 sie 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
Teraz różanka, róże słabo kwitną i do tego jeszcze chorują

Witam przepiękne róże ☺
Podmiejski ogródek 10:19, 23 sie 2018

Do góry
Ewciu, Ty zawsze masz dla każdego dobre słowo, dziękuję

Iwonko, kolejne zdjęcia buksa:

Moja ostoja 10:16, 23 sie 2018

Do góry
Dziękuję za życzenia i pozdrowienia Ładuję akumulatory na jesień.
Ogród ode mnie odpocznie, teraz córka podlewa
A przy okazji spytam Was o roślinę ogródkową, którą tu zobaczyłam pierwszy raz. Nie znam jej nazwy.
Może któraś z Was rozpoznaje?

Pozdrawiam Was serdecznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies