Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 18:39, 05 gru 2018

anabuko1 napisał(a)

Nom... taki mąż to skarb !!

Anusia nic dodać, nic ująć ale u Ciebie eMuś też ostro walczy buziaczki

Monia81 18:40, 05 gru 2018

MonikA napisał(a)
Wiesz tak pomyślałam, że jak skończy to niech podskoczy do mnie

Monia
Monia81 18:44, 05 gru 2018

Anda napisał(a)
Rany, Monia, ale Ty masz czyściutko na rabatach Kostrzewy się jeżą i niebieszczą. Piękna zima u Ciebie Napracowaliście się jak widać. Gratuluję efektów

Ewuś bardzo ci dziękuję będę miała prośbę do Ciebie, bo tak jeszcze nad tarasową myślę, ale chodzi mi o ten przód rabaty, paprocie i kosmatki mi wypadły,funkii już nie widać, a brakuje mi tu czegoś myślałam o czymś zimozielonym, Ewuś doradź, popatrz

tak myślałam czy cisowe poduszki nie dać, ale nie wiem...
19:30, 05 gru 2018
Widoczki jesienne świetne i jak czysto na rabatach u mnie gruba kołderka liściowa leży
sylwia_slomc... 20:22, 05 gru 2018

Monia81 napisał(a)

Ewuś bardzo ci dziękuję będę miała prośbę do Ciebie, bo tak jeszcze nad tarasową myślę, ale chodzi mi o ten przód rabaty, paprocie i kosmatki mi wypadły,funkii już nie widać, a brakuje mi tu czegoś myślałam o czymś zimozielonym, Ewuś doradź, popatrz

tak myślałam czy cisowe poduszki nie dać, ale nie wiem...

Monia, a może coś co ma owocki teraz, które zdobią....
Poduszki możesz zrobić z irgi np. mają teraz czerwone koralikiI irga też jest zimozielona
Albo irgę szczepiona na pniu, sąsiadka ma cudna parasolka w czerwone korale, sama myślę, że podobną kupię
Monia81 20:22, 05 gru 2018

AgataM napisał(a)
Podziwiam, podziwiam dokonania Męża. Tyle wykopów i do tego tak dokładnie. Umęczył się biedak..... Złota rączka nic dodać nic ująć Gratuluję

Agatko dziękuję zdążył jeden kawałek zrobić, a wiosną będzie musiał kopać dalej, zmroziło ziemię, więc wyjścia nie ma, a zostało mu jeszcze tego kopania... pozdrawiam
Monia81 20:24, 05 gru 2018

Gabi1110 napisał(a)
Widoczki jesienne świetne i jak czysto na rabatach u mnie gruba kołderka liściowa leży

Gabi widzę, że wątek już masz, więc idę się przywitać
daszum 21:11, 05 gru 2018

Monia, wstąpiłam i WOW!!!jakie zmiany. Rabatki wyczesane i jeszcze e-M chętny do roboty. Razem możecie góry przenosić.
Tobie i Sylwii można pozazdrościć e-Mów .
ElzbietaFranka 21:11, 05 gru 2018

Monia81 napisał(a)

Teraz już sezon stopnięty zmroziło ziemię, ostatnio chciałam wykopać jeszcze porę bo mi parę zostało na polu, ale już nie dało radę...
buziaczki Gosiaczku
stipy uwielbiam, będzie ich więcej w przyszłym roku

Witam Moniu dawnonie bylam. Przejrzalam piekne masz stipy. W tym roku na przelomie stycznia i lutego zasialam stipy rosly ladnie i czas wysadzania do gruntu rosly ladnie ale nie zakwitly. Stipa bez kwiatu to nie trawa bo efekt jest w zwiewnych kwiatostanach.

Jak nie zmarzna to beda na przyszly rok.
Chcialam zapytac czy te twoje okazy to tego roczne.

Chwalic ogrodu nie bede, bo wszedzie tak samo. Brazowo a teraz szaro buro i ponuro chociaz dzisiaj sloneczko SWIECILO.

Pozdrawiam Moniu
Gruszka_na_w... 22:08, 05 gru 2018

Moniu, a Ty nie miałaś tam zaplanowanych do posadzenia rodków i azalii? Tak coś kojarzę z wiosennych rozważań.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies