Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:49, 03 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu czy Ty te szarłaty siałaś ? mam zamiar siać, kiedyś miałam i pamiętam że z sianiem nie było problemu.
Szarłaty i dalie to super połączenie, chyba z wysokimi cyniami też.
Ja szukam towarzystwa do cynii i właśnie sobie pomyślałam że przecież niskie dalie mogą być.

pozdrawiam
Ogród Basi 20:31, 03 gru 2018

Do góry
Basieńko! Z okazji zbliżających się imienin składam Ci najsereczniejsze życzenia. Niech spełnią Ci się wszystkie marzenia i plany. Również ogrodowe
Ściskam mocno

Pamiętajcie o ogrodach 20:25, 03 gru 2018

Do góry
Grażynko ten krzew na tle świerka to przemijająca już pęcherznica,
latem była taka

a jesienią taka
W ogródku emerytki 20:25, 03 gru 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Dziewczyny, dziękuję
Ta choinka powstała dzięki Wam, no, pozazdrościłam pozytywnie i się zmobilizowałam
A robi się wyjątkowo szybko, włóczka i szpilki i już
Mam jeszcze taką włóczkę.
Powiedzcie, czy ten domek pasuje?

Grażynko, a mnie ta choinka morska podoba się naj, naj ....najbardziej. Jest piękna. U nas tak bardzo nie wieje. Mocno wiało w czwartek, piątek.
Pozdrawiam.
Przedziwny Ogród 20:16, 03 gru 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Ale fajna dekoracja, patrząc na nią zima wcale nie taka sroga a wręcz przytulna
Przedziwny Ogród 20:09, 03 gru 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Przepiękna dekoracja.
Agatko, przepis zapożyczyłam do siebie, by nie zgubić. Dziękuję.
Pszczelarnia 20:04, 03 gru 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie mam jak napisać do sąsiada bo On za granicą nie, mam adresu, a tel, który miałam okazał się nie aktualny gdyby była szansa, że sprzeda i będzie nowy sąsiad, pewnie bym do urzędów poszła, ale w tej sytuacji nie chcę na iść na udry bo może nam przyjdzie przez płot mieszkać.....na razie czekam może ten orzech te dwa lata jeszcze pociągnie.....w razie czego budynki ubezpieczyłam.

Sylwia, ale za szkody odpowiada właściciel przyczyny szkody. Urzędy mają adres właściciela (płaci podatki). To nie chodzi o udry sąsiedzkie tylko o właściwie pojętą ochronę siebie i swojego domu.

Nie rozumiem dlaczego dwa lata dla orzecha? Ten klon nie miał korzeni stracił całą statyczność i związanie z podłożem.

Na ogród też zawarłaś ubezpieczenie?

Moja działka na Dębowym Lesie 20:00, 03 gru 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Czy planujesz na tym zwężeniu?

Agatko, jak ty to wszystko wiesz.
dokładnie tam.Widok będzie na dwa stawy.
Chyba ok ??

Ukojenie 19:58, 03 gru 2018

Do góry
Ogrodkowo

Ogladam ich filmiki to i kalendarz zamowilam.
Fajny ale cena przesadzona.
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:54, 03 gru 2018

Do góry

a wieczorową porą szklaneczka martini extra dry i taka muza (ciekawe kto to pije i słucha )

https://www.youtube.com/watch?v=BGr8SxiN3K8

a na replay Rysiek R.(idzie z automatu) i jeszcze raz to samo ...bo czas leczy rany....
i jeszcze gitarowa perełka BB King/Eric Clapton
https://www.youtube.com/watch?v=HzTlB-TjAzM
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:24, 03 gru 2018

Do góry
Sylwio ja też. Dreszczyk i radość dają rośliny gdy zakwitną, ale sporo emocji wzbudza polowanie na starocie. Uwielbiam polować.
Dzisiaj upolowałam coś na angielskiej stronie. Czekam na odpowiedź.

Pszczelarnia 19:18, 03 gru 2018

Do góry
Co było przyczyna wydarzenia? W 2008 roku ówczesne RZGW dokonywało melioracji naszego górskiego potoku. Ekspertyzy przyrodników sobie, mapy kreślone czysto teoretycznie sobie, a w praktyce pod okiem Inspektora panowie wykonawcy obciachali klonowi korzenie, (bo był zawadą w meliorowaniu potoku):

Nikt wtedy nie zareagował. Każdy (w tym i ja) kiwał głowami). Ale cóż, mieliśmy większy problem na głowie w związku z tą inwestycją albowiem w studniach przy meliorowanym potoku zabrakło wody. Były i inne problemy "środowiskowe" wtedy.

Drzewo powoli konało a ja patrzyłam. Nawet przeszła mi w czerwcu tego roku myśl o zgłoszeniu go do wycinki. Potem zapomniałam o tym a potem sobie powiedziałam "drzewo ma właściciela przecież" a potem ono .... runęło.

Szkoda pięknego klona i szkoda strat i nakładów pracy u nas na posprzątanie u nas.

Ogrodowe zaduszki dosłownie i w przenośni.

Cóż lekcja dla mnie, żeby rzeczy ważne robić od razu. A sąsiad będzie miał czym palić przez zimę.

Robiąc zdjęcia z każdej strony przy okazji zobaczyłam jesienne kolory w ogrodzie. Pozbyłam się słupa elektrycznego (został postawiony u sąsiada, nawet nie szpeci widoku).

Moja działka na Dębowym Lesie 19:14, 03 gru 2018

Do góry

Ba Dębowy też w lodzie.

Czy planujesz na tym zwężeniu?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:02, 03 gru 2018

Do góry
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:01, 03 gru 2018

Do góry

...uDany ogród 18:59, 03 gru 2018

Do góry
Rosa napisał(a)

Danuś ja to jestem konserwa i chyba już tego nie zmienię. Poza tym punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, to nie ja ubieram choinkę . A nastrój robią stroiki.
Oj taka duża a jesteś jak dziecko .
Wiesz jest coś takiego magicznego w tych świętach, że odmieniają ludzi, wprowadzają cudowny nastrój i dają tyle radości.

Po co zmieniać jak Ci z tym dobrze Ja stroję wcześniej i ciesze się przy tym jak dziecko. Kocham ten czas i próbuję go wydłużyć jak tylko się da.
Stroiki, wianki, girlandy i mnóstwo świec, o tak to lubię
Mój M się śmieje, że na 100% kiedyś oświetlę dom jak Griswold
Mam uczucie, że wtedy wszyscy są jacyś spokojniejsi i milsi dla siebie. Przyda nam się to wszystkim, teraz takie nerwowe czasy.

Za tym tęsknię...

Ogród z uśmiechem 18:59, 03 gru 2018

Do góry
Strzyżyk jest bardzo płochliwy więc cieszę się, że mogłam go "upolować"

Pszczelarnia 18:59, 03 gru 2018

Do góry
Drzewo skosiło topiar z buka czerwonolistnego, połamało żywopłot cisowy, skosiło magnolię 'Haeven Scent'. Zgniotło kilka konewek blaszanych. Cudem nie zgniotło tych lampek.

Lecący słup elektryczny skosił konar jednej z lip, cudem nie załamał dachu szopy.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies