zapas na zimę dla kosów i kwiczołów, Em mówi, że jeden kwiczoł już po ogrodzie buszuje
brzeziniak coraz ładniejszy, ktoś podpowie czy dorrenbosy tez w żółte jesienią idą?
Marzyłam o czosnkach główkowatych i po przeczytaniu informacji, że ceny w LM zjechały o 50% to pojechałam, jednak w Piaseczyńskim niestety nie zjechały ale akurat za czosnki cena i tak troszkę w doł poszła bo na opakowaniu 5.95 a ja dałam 3,75
Rodek chyba się nie dał jednak uratować - z jednej strony trochę cieszy mnie myśl, że na jego miejsce coś nowego będzie, choć jeszcze nie wiem co
Listki rutewki są bardzo zjawiskowe, takie filigranowe
Miskant już stracił kolory
Patrzę na tą kępkę codziennie i już marzę o kolejnych
Te kule robiłam sama, to są duże styropianowe kule obłożone klejem tynkarskim. Później pomalowałam je farbą w takim kolorze jak dom. Na wypukłych miejscach pociągłam delikatnie brązową farbą.
Mam też różnej wielkości kule styropianowe pomalowane farbą akrylową, które naśladują marmur. Z takich styropianowych kul zrobiłam też imitację czosnków fioletowych.
Takie szmatowe doniczki też robiłam, ale jakoś nie najciekawiej mi wyszły i stoją sobie za garażem.
Jeśli zalewasz pękniętą piłkę betonem musisz tą piłkę umieścić w przygotowanym dołku z piasku, żeby było stabilnie i żeby beton się nie przemieszczał.