W nawiązaniu do zdarzenia w pokaleczeniu drzew przez panów czyszczących linie energetyczne przy ogrodzeniu Nie tylko bukszpanowego, chcę i ja pokazać przykre zdarzenie, jakie niedawno miało miejsce w naszym ogrodzie.
Mirciu ja w poprzednim domu miałam podłogę z litego dębu i byłam nią zachwycona. Panele teraz też są pięknie wykonane i z pewnością znajdziesz jakiś pasujący odcień. Mnie się podobają rustykalne odcienie dębu lub bielone.
Do nowego domu mam zupełnie inną podłogę. W starym miałam połączenie kafli ecru i dębu rustic
o tu widać
a teraz chcę połączyć białe kafle z drewnem merbau tu robiłam przymiarki z ecru
ale wydaje mi się, że z bielą zdecydowanie lepiej wygląda, takie mam płytki ścienne . Podłogowe muszą być 30 na 30 szukam non stop, ale wszędzie są zdecydowanie większe.
Jaką planujesz kuchnię? Ja strasznie żałuję, że nie zmieszczę murowanej jak poprzednio
Małgosiu zawsze piekę dużo,żeby nie było ....... "nie ruszaj". Dobrze wiem, że jak tylko przyjedzie wnuk to będzie prosił o zjedzenie jednego.... tylko jednego domku.
Dodam jeszcze, że w świeta domki będą podświetlone, tak je zrobiłam, żeby ładnie wydobywało się z nich światło.
Jakiś czas temu został nam beton, bo wylewaliśmy podjazd, murowaliśmy studzienkę do odpowietrzania linii wodnej. I jak został beton, zrobiliśmy takie donice. A na zimę włożyłam do nich coś zielonego. Fajnie wyglądają te poduszeczki
Tu też już zielono:
I jeszcze tu :
Kasya sosna to prawdopodobnie Winter Gold a kocica fakt nie do podrobienia nawet gdy na chwile wyskoczę do sąsiada za płotem (w celach rozmaitych) to przychodzi i daje mi znać ze pora już wracać
Muszę zdecydowanie przerobić front ogrodu i dosadzić traw, one teraz są niezastąpione i może czegoś o czerwonych pędach. Derenie są za duże macie jakieś inne propozycje?
Ja u Ciebie też jestem na bieżąco,z otwarta buzią śledziłam akcję strażaków,dobrze że tak pomyślnie się skończyła
Trochę popadało i jest na plusie i dobrze, że mocno nie wieje jak piszą dziewczynyAle ja siedzę w domciu,zatoki nie odpuszczająZ przygotowaniami świątecznymi też czekam na więcej mocy
Próbuję się zmobilizować oglądając zdjęcia a poprzednich lat: