Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Kasya 16:45, 03 gru 2018

Iwk4 napisał(a)

Kasiu, a masz taki przepis może? Podeślij proszę

Zapisałam sobie 2 przepisy ale nie są przeze mnie sprawdzone

Pierniczki

Piernik

Może ktoś się odważy przetestować
Iwk4 16:57, 03 gru 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Fajnie że tak piszesz bo jakoś forum opustoszało Coraz mniej osób pisze

Gosiu, statystycznie jakoś 3 lata na forum, to sporo. Jak się jest dłużej, to sukces.
A potem ma się ogród i człowiek stawia sobie nowe cele. A czasem po prostu chciałoby się pokazać kilka fotek, a na pisanie brak czasu, niestety. Czasami trzeba odpocząć, zmienić zainteresowania, by było ciekawiej, by nie było nudno w życiu...
Dzieci dorośleją, pojawiają się nowe problemy

Wiesz, rok temu założyłam sobie stronkę, chciałam podsumować moje ogrodowe zmagania, zrobiłam kilka wpisów i straciłam wenę twórczą. Wiem, że jak życie zwolni, to czas znajdę, na razie jest kilka niedokończonych spraw
Iwk4 16:57, 03 gru 2018

Jakiś czas temu został nam beton, bo wylewaliśmy podjazd, murowaliśmy studzienkę do odpowietrzania linii wodnej. I jak został beton, zrobiliśmy takie donice. A na zimę włożyłam do nich coś zielonego. Fajnie wyglądają te poduszeczki

Tu też już zielono:

I jeszcze tu :
Iwk4 16:59, 03 gru 2018

Kasya napisał(a)

Zapisałam sobie 2 przepisy ale nie są przeze mnie sprawdzone

Pierniczki

Piernik

Może ktoś się odważy przetestować

Kasiu, dziękuję, poczytam i powiem, co zdecydowałam Bo jakieś jeszcze będę robić, na pewno
Kasya 17:00, 03 gru 2018

Podobaja mi się betonowe pierścienie co posluzylo za formę
Iwk4 17:14, 03 gru 2018

Kasiu, formą były wiadra 10 litrowe po farbach, a w środek wcisnęłam doniczki, by potem ziemię mieć gdzie wysypać. Postały sobie w kotłowni 2 tygodnie i wyjęliśmy z wiader. a jednym widać trochę farby, ale wiosna oczyszczę, bo teraz bałam się, by nie ukruszyć. Chciałam jedną płytką i niską, ale przy wyjmowaniu się popsuła...
sylwia_slomc... 18:15, 03 gru 2018

Iwk4 napisał(a)
Jakiś czas temu został nam beton, bo wylewaliśmy podjazd, murowaliśmy studzienkę do odpowietrzania linii wodnej. I jak został beton, zrobiliśmy takie donice. A na zimę włożyłam do nich coś zielonego. Fajnie wyglądają te poduszeczki

Tu też już zielono:

I jeszcze tu :

Ależ mi się to podobaPod mchem masz ziemię, jest szansa, że mech się zadomowi na stałe??? Super to wygląda
Iwk4 19:02, 03 gru 2018

Sylwia, pod warunkiem, że wytrzyma mrozy. Zależy od zimy...
jolanka 19:15, 03 gru 2018

Donice świetnie Ci wyszły Ja nawet kupiłam specjalnie worek cementu aby spróbować zrobić ale.... leży dalej w garażu i czeka
Iwk4 19:37, 03 gru 2018

Cześć Jolu.
U mnie zaczęło się tak: Wylany pierwszy podjazd, zostało trochę zaprawy, M pyta się, co z tym zrobić? Kazałąm zostawić we wiaderku, potem byłam chora, tydzień stałą zaprawa we wiaderku, aż M przyjechał na weekend. Miałaś go słyszeć, jak mnie ochrzaniał, ze cement związał, a ja go nie wykorzystałam. Normalnie się wściekł, że marnotrawię i we wiadrze zostawiłam. Pomarudził, a ja się spokojnie pytam, czy zastygł? No tak, teraz z nim nic nie zrobisz !!!
Wyjął mi go z wiaderka i chciał wyrrzucić, a ja sobie wzięłam, położyłam na skraju rabaty i postawiłam miseczkę z wodą dla ptaszków na tym mini postumencie. M wielkie oczy, bo mu nie opowiadałam, ze na O dziewczyny cuda robią z betonu. U mnie inny typ donic, wiec nie planowałam betonów wprowadzać, no ale jest
Kolejnym razem celowo zrobił więcej zaprawy na postumenty, więc zarządziłam, ze tym razem w środek zatopimy doniczki (owinęłam folią), by można było wsypać ziemię
Planowałam, ze na wiosnę posadzę sukulenty, a teraz jest mech