Pod cisem będą mniejsze za rok, bo tu jest sucho.. widzę, że jak mają wilgoć to rosną większe ..
Mam na skalniaku gdzie sucho i jest ta sama odmiana 3 razy mniejsza.. i 10 razy wolniej rośnie.
Pokazywała mcisy u Pani w moim eldorado.. ale maja tez dużo tujek formowanych..ta tujka skradła też moje serducho Nie mam gdzie posadzić o też bym ją zakosiła, no i ta jest wielka do osobówki nie ma opcji aby weszła
Ja też tak uważam,że to miejsce jest piękne.Dla nas szczególnie.
Oczywiście ,że można obejść dookoła. niby niedużo km z kawałkiem.Ale mi ciągle braknie na całość czasu.Ale kiedyś w końcu zaliczę taki spacerek.
Fiona mi dzisiaj towarzyszyła przy obchodzie ogrodu.
I wchodziła mi ciągle w kadry.
Pogawędka z kaczką
Tak tak wiem ze z graczami to pomyłki powszechne są ale mam gracki z różnych źródeł i wszystkie takie same- kwitnące. Tak czy inaczej mi odpowiadają choc wole trawy bez kwiatow.
Moje ss wlasnie tracą liscie. Może to kwestia ich wieku jest?
Już zacieram rączki na wiosenne sadzenie nowych rabat
Szczerze to prawie wszystko wykonałam sama bo eM nieogrodowy i nieczasowy ...ale chociaż mu się podoba i żonkę chwali
Dzięki za gratki, to ujęcie w awatarku też uwielbiam
Oj tak, dobrze,że kupiłyśmy te jeżówki.
Ciekawa jestem czy przez zimę coś wymyślimy do zamówienia ??
Bukieciki jesienne troszkę cieszą
My dzisiaj oboje obiad gotowaliśmy, to nad Zalew pojechaliśmy,pochodziliśmy troszkę i deko przez dzień odpoczęliśmy.
A teraz jeszcze gotuję słoiczki( które wcześniej razem przygotowaliśmy ) pieczarki z ostrą papryką i cebulką
A ty co tam w tych słoiczkach zrobiłaś ?
Danuś u mnie w przyszłości przynajmniej połowa podwórka do zmiany....kiedyś po remoncie domuA i na dużym jeszcze sporo do zrobienia...nie wszystkie plany już zrealizowane
Pani Danusiu witam! Jakże się cieszę że osobiście odpowiedziała mi Pani na powitanie. Nie ukrywam że Pani ogród obserwuję już od kilku lat. Jak się zmieniał i powstawał. Mam sobie zapisane większość zdjęć z Pani ogrodu oraz realizacji. A nazwa mojego wątku hmmm... To chyba STEP najbardziej by pasował. Działka płaska o powierzchni 1600 m2. Na niej dom
i nic poza tym. A dom taki trochę nowoczesny. O taki
Aniu jesień namalowała nam cudowne obrazy nic tylko podziwiać
Czy dobrze zestawiłam okaże się za kilka lat jak się rozrosną, jeżeli o kolorystykę chodzi, to chyba się udało Cieszę się, że Ci się podoba
Trawy bardzo lubię, szczególnie jesienią
Wokół leżaka rośnie z jednej strony spartyna grzebieniasta z drugiej miskant cukrowy obydwa gatunki bardzo ekspansywne, ale radzimy sobie z nimi.
Ja się nigdy nie nudzę w moim ogrodzie chciałabym tam już zamieszkać