Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie

Ukojenie

BasiaLT 14:46, 23 lis 2018

No właśnie też widziałam że idą duże mrozy i muszę zabezpieczyć co bardziej wrażliwe roślinki.
zoja 15:27, 23 lis 2018

BasiaLT napisał(a)
No właśnie też widziałam że idą duże mrozy i muszę zabezpieczyć co bardziej wrażliwe roślinki.

i też tego nie lubisz?
mi ręce wtedy totalnie zamarzają i jak te sznurki powiązać w kokardki?
okupiłam się w taśmy i liczę, że wykpię się łatwo
Aurelllia 19:20, 23 lis 2018

Zojka a agrowłókninę też nakładać będziesz? Bo ja to się już dziś zestrachałam wylazłam i okryłam agro hortki, bo na dłuższą metę jak patrzyłam, to cały czas jakies przymrozki, a przez ten tydzień już się chyba zahartowały
zoja 20:27, 23 lis 2018

Aurelllia napisał(a)
Zojka a agrowłókninę też nakładać będziesz? Bo ja to się już dziś zestrachałam wylazłam i okryłam agro hortki, bo na dłuższą metę jak patrzyłam, to cały czas jakies przymrozki, a przez ten tydzień już się chyba zahartowały

Popatrze jutro jak wygladaja z bliska.
Mysle i o agrowlokninie - wtedy juz definitywnie nic nie bede musiala w tym roku robic.
zoja 20:43, 23 lis 2018

Aurellka dla Ciebie porownanie moich tuj smaragd i brabant:

Po lewej smaragdy - po prawej brabanty. Brabanty ciete po szerokosci w tym roku w sierpniu - po raz pierwszy. Smaragdy nie bylu ciete.

Zdjecia
Pierwsze: maj 2017
Srodkowe: maj 2018
Ostatnie: pazdziernik 2018

Czerwone linie to wysokosc ogrodzenia z siatki.
Aurelllia 21:03, 23 lis 2018

Zojka dziękuję Smaragdy lubię bardzo za ten stożkowy ładny pokrój, a brabanty znowu za szybkość wypełniania luk między sobą i tworzenie parawanu
Aurelllia 21:06, 23 lis 2018

Hahhahah chyba, żeby być zadowolona i mieć i to i to to po połowie połowa szpaleru ze smaragdu a połowa z brabantu hihhi - no nie wiem zobaczę jeszcze na wiosnę - na pewno i ceny pomogą mi w zdecydowaniu co tam lepiej mi wyjdzie, jak na razie obliczyłam z całkiem konkretnymi szerokościami między sobą - 10 jak nic do kupienia.....
zoja 21:14, 23 lis 2018

Aurelllia napisał(a)
Hahhahah chyba, żeby być zadowolona i mieć i to i to to po połowie połowa szpaleru ze smaragdu a połowa z brabantu hihhi - no nie wiem zobaczę jeszcze na wiosnę - na pewno i ceny pomogą mi w zdecydowaniu co tam lepiej mi wyjdzie, jak na razie obliczyłam z całkiem konkretnymi szerokościami między sobą - 10 jak nic do kupienia.....

Wybierz jedne - ladniej to wyglada. U mnie to taka zachcianka eM z tymi smaragdami - teraz zaluje, bo przerwy sa a u brabantow juz sciana.
Ja juz nie zmienie i musze polubic.
Aurelllia 21:22, 23 lis 2018

No właśnie tym brabanty do siebie zachęcają, że szybko ładną ścianę tworzą, bez przerw także pewnie brabanty
Anabell 23:29, 23 lis 2018

Widziałam ściany z brabantów cienkie na 30 cm szer. zawsze strzyżone i nie dają wówczas nasion. Tylko systematyczne cięcie.
Jutro sadzę ostatnie tulipany mam dużą skrzynkę balkonową moich wykopanych i nie było kiedy.

Dziś zajęty miałam dzień wreszcie przyszedł zamówiony laptop, stary wykończył się i siedziałam jeszcze nad nowym tel z ustawieniami.

Ciekawe co wymyślisz na okres zimy, czym się zajmiesz nie wierzę że potrafisz tylko wypoczywać.