Mamy tyyyle mułu w domu że to jakas masakra. I nie ma jak posprzatac bo to blotnista woda, ciezko jak nie wiem. Pan Mirek przyjedzie odkopie nas zrobimy porzadne odwodnienie - myslalam ze mamy czas. Ups
Kochani, potrzebuję Waszej porady. Pan sprzątający na moim osiedlu wpadł na raniony pomysł wypalania chwastów w chodniku wypalarką w upalny dzień. Niestety robił to przy moim klombie. Efekt? Spalony jałowiec ( już wycięty do pieńka) i podpalony świerk środkowy oraz nadpalony świerk po lewej stronie. Zastanawiam się, jam teraz postępować z biedakami, jak głęboko wyciąć im gałezie: czarne trzeba usunąć,ale co zrobić z gałeziami, ktore mają brązowe igły, a drewno wydaje się być ok ( ewentualnie jak sprawdzic, czy jest ok)
Do czosnków dołączyły kocimiętki Walker' s low, Cat' s pajamas, Purrsian blue.
Szałwie Caradonna i ulubiony bodziszek Dragon Heart ,który zakwitł przy "Kropelce"
A co do "Kropelki" to utopiła się właśnie w gąszczu roślin
Kocham!
Kupiłam hakony All gold. Przykładowo rozmieściłam je na rabacie. Fioletowe doniczki to tuje kulki hoseri. Za tujami będzie trawa ozdobna Karl Foester. Pytanie czy posadzić pod trzmielinami również hakony czy będzie za żółto i kupić odmianę hakony greenhills tą zieloną?