Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Makao 13:01, 24 maj 2024

mrokasia napisał(a)
Fajny ten widok z góry . Pod koniec sezonu trójkąt już nie będzie taki goły .

Trudno powiedzieć czy da radę do końca sezonu
Na razie to raczej stoi w miejscu i się ukorzenia
Możliwe że w przyszłym roku już będzie większy szał.
Zobaczymy jak po zimie rośliny się wybudzą
Makao 13:02, 24 maj 2024

Juzia napisał(a)
Mi tam jego golizna wcale nie przeszkadza Ładny jest. Taki idealny i czyściutki

To prawda
Na razie czyściutko jest i to też mi się podoba
Jak zaczną rosnąć chwasty to pewnie już mniej
Makao 13:04, 24 maj 2024

TAR napisał(a)

Ania to po prostu Bodziszek czerwony chyba Max Frei. Lubie je bardzo.

Trojkąt ładnie sie wpasowal, niedlugo zarosnie, sama widzialas jak u mnie wszystko poszlo w sezon. Za chwile bedziesz zastanawiac sie co przesadzic lub wysadzic

Słuchajcie niech kazda ukorzenia swoje hortki a potem strzelimy wymianke. Ja chce ukorzenic Pastel Green, Starburst, Le Vasterival, Limke i mam jeszcze kilka fajnych, ktore ciezko dostac. Ciekawe czy Serraty tez sie da. Sprobowac warto.

Dobry pomysł
Ja u znajomej posadziłam jakieś inne hortki (nie zapisałam sobie ale zapisze) właśnie żeby mieć różności do wymiany.
Tych Ci Ty wymieniasz nie mam
A wiem że ta Serrata jest cudna. Tylko właśnie ciekawe czy się da bo ogrodowe i krzewiastych się nie da. Tylko przez położenie pędu na ziemię

Masz rację. To może być Max Frei
Makao 13:47, 24 maj 2024

Kwietniowe przymrozki spowodowały że czereśni w tym sezonie nie będzie. Porażka
Kilka sztuk tylko widzę a mam dwa drzewa
Makao 14:46, 24 maj 2024

Chyba muszę pomyśleć o przesadzeniu swojego judaszka bo coś nadmiar słońca mi nie służy
Więdnie to co w słońcu pomimo podlewania
Gruszka_na_w... 14:55, 24 maj 2024

Makao napisał(a)
Chyba muszę pomyśleć o przesadzeniu swojego judaszka bo coś nadmiar słońca mi nie służy
Więdnie to co w słońcu pomimo podlewania

Żółtolistne rośliny nie przepadają za nasłonecznieniem. W półcieniu lepiej sobie radzą, w cieniu z kolei zielenieją.
U mnie też w tym sezonie będzie owocowa porażka. Na wiśniach jest kilka owocków.
Gratuluję sukcesów w rozmnażaniu hortensji. Patyczki z listkami budzą podziw.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
TAR 15:04, 24 maj 2024

Teoretycznie Eternal Flame jest na wystawe słoneczna. Tez sie zastanawiam nad przeniesieniem mojego. Nie mam dosc dobrej miejscowki zeby byla jednoczesnie wystarczajaco mokra, słoneczna, osłonięta i wizualnie odpowiednia. Mogłabym go podmienic z Judaszowcem Pink Pompons z zielonymi listkami ale tamten juz od roku tak ladnie rosnie, ze mi szkoda go ruszac kiedy sie zadomowil.
No i znowu w rozkroku stoje co zrobic
ElzbietaFranka 15:41, 24 maj 2024

TAR napisał(a)

Ania to po prostu Bodziszek czerwony chyba Max Frei. Lubie je bardzo.

Jak niski do 15 cm to bodziszek "max freu"
Jesienią bardzo ładnie przebarwiają się liście na czerwono.
Makao 16:24, 24 maj 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Żółtolistne rośliny nie przepadają za nasłonecznieniem. W półcieniu lepiej sobie radzą, w cieniu z kolei zielenieją.
U mnie też w tym sezonie będzie owocowa porażka. Na wiśniach jest kilka owocków.
Gratuluję sukcesów w rozmnażaniu hortensji. Patyczki z listkami budzą podziw.

Dziękuję

Myślałam że jednak da radę bo w ogrodniczych zawsze stały na patelni. Mówiona zawsze że wystarczy mocno podlewać ale chyba jednak to za mało
Może wyjmę go i dorzucę hydrożelu
Za kilka lat wiśnie piłkowane Royal Burgundy powinny go zasłonić ale musiałby jakoś ten czas przetrwać
Makao 16:31, 24 maj 2024

TAR napisał(a)
Teoretycznie Eternal Flame jest na wystawe słoneczna. Tez sie zastanawiam nad przeniesieniem mojego. Nie mam dosc dobrej miejscowki zeby byla jednoczesnie wystarczajaco mokra, słoneczna, osłonięta i wizualnie odpowiednia. Mogłabym go podmienic z Judaszowcem Pink Pompons z zielonymi listkami ale tamten juz od roku tak ladnie rosnie, ze mi szkoda go ruszac kiedy sie zadomowil.
No i znowu w rozkroku stoje co zrobic

No właśnie tak myślałam
Ja nie bardzo mam gdzie go przenieść
Może z czasem się zahartuje i mój, i Twój