Edytka to posadź w rzędzie.
Z tym brzydko to Juzia żartuje
Zacznij szukać buków. Możesz kupić dawyck purple lub rohani. Oba bordo.
Ten rochani bardziej gęsty, liście mocniej pofalowane na brzegach i szybciej mu grubieje pień.
Oba piękne.
Nie musisz sadzić dużych bo one po roku lub dwóch bardzo fajnie i szybko rosną.
Moje mam od 21 i 22 roku. Kupione jako metrowe patyku a obecnie mają po ok 3.5 m.
A jak nie chcesz bordo to Asia wojująca ma graby. Też piękne i chude.
Jeszcze klony cromson centry to piękne bordo i kolumny. Przyrost roczny duży. Liście aksamitne i duże. Łatwe do sprzątania a po zimie na rabacie sie kruszą i rozkładają. Ruszają po zimie najszybciej z moich drzew. I nie zmarzły jak platany i katalpa.
Oglądam Marte z leniwej niedzieli na yt i ona pokazuje jak brzozy śmiecą. Nie wiem jakie ma.
Tam tylko 7 m trawnika u Ciebie by było to za pare lat glistki z brzóz były by wszędzie i na meblach tarasowych też. Na O dziewczyny nie piszą o tym śmieceniu. Może dorenbosy nie śmiecą? Nie wiem.
Poza tym że brzozy pijaki to dość szeroko i płytko mają korzenie. Po paru latach przy sadzeniu i kopaniu bedziesz na nie trafiać.
Lidka bardzo pomocna informacje
Brzozy będą tam gdzie zaplanowałam a przy tarasem to do przemyślenia
Moj mąż się załamuje jak mu powiem o kolejnych drzewach..on tego nie widzi
On zresztą uważa że trawnik by był najlepszy
Wcale nie żartuję.
Można mieć kilka drzew posadzonych od linijki. Ale wszystko sadzone od linijki z czasem się nudzi. A nudno to dla mnie brzydko
Graby chude nie są. Żeby były chude to trzeba je ciąć. Bez cięcia rosną wielkie
Mam klona Crimson Sentry i wcale nie rośnie kolumnowo. To kulka Także trzeba uważać jak się kupuje bo można wtopić . Mam go 11 lat i 11 lat ma mączniaka... raz miał nawet czarną plamistość na dokładkę do mączniaka Liście też ma! Też spadają i trzeba sprzątać
Hahahhaa!
Dla mnie żadne drzewo nie śmieci.
Ma liście, to logiczne że jesienią spadają.
Roboty jest... ale korzyści jest nieporównywalnie więcej.
Poza tym brzozy są piękne o każdej porze roku i w miarę ażurowe. Dają specyficzny klimat.
Ale żeby nie było że jestem zafiksowana na brzozy to uwielbiam też wiśnie piłkowane. Amanogawy i Kanzany.
Amanogawy do Ciebie za wąskie.... nie załonią domu. Kanzany za to za wielkie i trzech tam nie wciśniesz. Dwa to brzydko jakoś A jeden.... chyba za mało na 11m rabatę
Buki Dawyck Purple też mam. Też śmiecą Hahahahaha! (Sorry, ale mnie to śmiecenie strasznie rozbawia) Ale i tak je kocham