Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi 2017 15:03, 05 wrz 2018

Do góry
sierika napisał(a)
Ogrodu pod kloszem nie schowasz więc atakują różne plagi a kiedy jeszcze brak czasu daje się we znaki,nie pozwala na sytematyczne doglądanie, dopada nas chandra. Takie to nasze ogrodowanie....

Ewuś dokładnie o to chodzi....

Ta chandra na niemoc..
Ogród Małej Mi 2017 15:01, 05 wrz 2018

Do góry
Piotr_ napisał(a)
Widzę że ty też brak czasowy na ogród to samo co ja dziś ciałem co popadnie bo krzaczory takie że masakra, wiec jutro muszę to posprzątać trochę bo z 20 kuper gałęzi trawy i roślin na kompost.

Musimy się gdzieś ugadać na pogawędkę

Musimy sie ugadac na ryby... mow kiedy... oczko mi wywracaja do gory nogami.

Ogród Małej Mi 2017 14:58, 05 wrz 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
Ania, można jeszcze ciąć tuje, czy już za późno?

Ja bym przycieła. Zimy sa coraz pozniej i łagodniejsze.
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 14:43, 05 wrz 2018

Do góry
Dzień dobry

Nie wiem czy tu mogę zapytać o poradę, jeżeli gdzie indziej to proszę o przekierowanie mnie

będziemy zakładać "ogródek" w przyszłym roku i chcieliśmy zacząć na jesieni przygotowywać miejsce na rabaty. Strasznie ciężko idzie, więc po wielu perturbacjach taki oto powstał wstępny plan

proszę o wskazówki, czy taki kształt rabat może być czy zupełnie do poprawy
Ogród w remoncie 14:01, 05 wrz 2018

Do góry
Szczęśliwy finał mojej reklamacji

Moja działka na Dębowym Lesie 13:44, 05 wrz 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Basiu to róża Elmshorn.
Cudna róża.Z małą przerwą kitnie prawie cały czas.

różyczka piękna, ale mnie zainspirowałaś - do zmiany kolorów moich obelisków czekam aż przyjdą farby - a zaszalałam: biel, róż, błękit i czerwień
jak często odmalowujesz?
Pamiętajcie o ogrodach 13:40, 05 wrz 2018

Do góry
Przyszły nowe zakupy, moje pierwsze przez internet.

przetacznik kłosowy (fioletowy)
rozchodnik oriental

i trawy
perłówka orzęsiona

sporobolusy różnołuskowe i wrightii ( na jesień stają się pomarańczowe)

trzcinnik krótkowłosy, bo trzcinniki ostrokwiatowe już mam

i do kolekcji pięciu miskantów kolejny miskant flamingo
Ogrodowe szaleństwo ... 13:35, 05 wrz 2018

Do góry
Wczoraj poszerzyłam drugą rabatę wzdłuż głównej alejki

Pomyślałam ze na rogach posadzę hosty.
Księżycowy... 13:27, 05 wrz 2018

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Złoto przyjechało... Korzystamy...

Coś więcej niż złoto. Złoto to pikuś z tym czymś.
Rozpoznawanie bylin 13:18, 05 wrz 2018

Do góry
Wykopałam tę roślinę z zakamarka na działce. Przesadziłam do donicy. Podpowiedzcie proszę czy to jakiś klon czy winobluszcz?
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 13:09, 05 wrz 2018

Do góry
Cześć, Poppy! Miło, że się ujawniasz i dzięki za gratulacje.

Urazić mnie w temacie różanym?! - niemożliwe. Zawsze (jeżeli wiem co) odpowiadam

Jeżeli chodzi o te 4 róze - jak najbardziej, są w podobnej gamie kolorystycznej.

Zobacz zdjecie z dzisiaj (Baronessę i Leosia ciachnęłam sąsiadce, Pomponella i Mme Graindorge są moje):

A tu zestawienie Baronessy z Mariatheresią (sportem której ona jest) i Larissą:

Też pasują do siebie.

Moje uwagi: Mme F. Graidorge jest niziutka (do 50 cm) i nadaje się na brzeg rabaty wyłącznie. Niestety lubi łapać plamki, więc może dosyć wcześnie gubić listki, no i przekwita nieładnie - ma w gronie mieszankę uschniętych i świeżych kwiatów.

Pomponella jest spoko, szpalerek z 3 sztuk to super pomysł (Anulajda tak ma i zachwyca tym widoczkiem).

Leoś kolorystycznie do niej podobny bardzo, na pewno ma większe kwiaty (tu na zdjęciu pąk jest jeszcze słabo rozwinięty).
Baronesse (też jest tu jeszcze w niepełnym stadium rozkwitu) ma w sobie trochę więcej fioletu, ale nadal jest w tym samym odcieniu. Mme F. Graindorge ma trochę więcej lila, ale z tym różnie bywa - dużo zależy od gleby i od pogody.

Baronesse się zgra zarówno z Larissą, jak i z Mariatheresią. Larissa zaczyna kwitnienie baardzo późno i jest dosyć rozłożysta (nawet do 2 metrów), Mariatheresią będzie podobnych rozmiarów co Baronesse.
Przedziwny Ogród 12:10, 05 wrz 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Na zdjęcia kotków, choć mam swoje cztery i x dochodzących, mogę patrzeć bez końca
Moje też tak spały, jak były małe
Twój ogród odsłania następne swoje tajemnice, jest pięknie.
Kompozycje z roślinami o srebrnych liściach na prawdę są świetne, ja, oprócz starca lubię kalocefalus.

Kociaki, choć nie są z jednego miotu bardzo się lubią.
Z biegiem lat krzewy i drzewa są coraz większe i rzeczywiście w niektórych miejscach w ogrodzie tworzą się kwiatowe zakamarki.
Starzec w upały sprawdził się rewelacyjnie, więcej za rok będzie go więcej.
Kalocefalus nigdy nie miałam, poczytam o nim
Dziękuję.,........

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:09, 05 wrz 2018

Do góry
Odwiedzającym życzę miłego dnia

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:05, 05 wrz 2018

Do góry
bogumila napisał(a)
Przybiegłam pooglądać bylicę...a tutaj tyle wspaniałości.
Trójsklepka kwitnie[Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie ma 1,5 m...musiałam ją popodpierać,też już kwitnie od tygodnia.
Bylica bardzo mi się podoba,szczególnie ten jej szary kolorek.
...niespodzianka z avatarkiem też...miło mi,że się podoba.Pasuje do Ciebie...
Bogusiu trójsklepka nie jest wysoka, ma tak do pół metra wysokości, a bylica 70-80 cm, kolorek pożądany w ogrodzie, rozświetla

Ogrodowe przygody 12:04, 05 wrz 2018

Do góry
iwonadm napisał(a)

james galway

Witaj. Nie mogę przestać się uśmiechać do Twoich róż Zjawiskowy ogród stworzyłaś. Liliowców niestety nie mam u siebie, nie wiem dlaczego. Muszę się poprawić.

Mam prośbę, jaka biała róża rośnie za James Galway? Szukam właśnie białej róży dla swojego
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:03, 05 wrz 2018

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Aniu, wiesz że kocham twój ogród i domek. Ogród co roku piękniejszy, bo tworzy go pasjotnatka. Mam nadzieję go jeszcze w tym roku podziwiać.
Dziękuję Ewo, tyle ciepłych słów.
Jesień ma być pogodna więc będzie okazja do odwiedzin.

Popatrz, gdzie ona się zadomowiła
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 11:34, 05 wrz 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
ale trawa gesta piekna soczysta chciala bym zobaczyc jeszcze foto ze scietej calkiem trawki

trawka po ścięciu jest mniej zielona bo i mniej światła miała. Powinno to się zmienić przez pare dni, a potem ściacham na 1cm no, jak będzie sucho bo teraz faza deszczy. Muszę się pozastanawiać czy robić dosiewki trawy bo są dziury jeszcze po stanie z ub roku, czy może jednak się ją zmieni na rolkę w przyszłym sezonie.

Przy okazji pochwalę się i wierzbami hakuro nishiki - bo one popularne nie są na ogrodowisku, też swoje nawet chciałam wywalac a w tym roku stwierdziłam ze je lubię. Moje są mniej różowe niż czasem hakuro bywa i pewnie dlatego je lubię. Wiosną ścinałam na zero. A przez lato stanowiły fajny cien i odcięcie od sąsiadów.

a drugą rośliną która pochwalę się to klon. ten po lewej, ładnie przyrósł, myślę że spokojnie z pół metra Był na wysokości siatki na początku sezonu a teraz pięknie buja. oby się rozkrzewił w przyszłym sezonie, bo jak nie to znów będę go przycinać z góry tak jak to robili w sklepie.
Słoneczny Ogród 11:30, 05 wrz 2018

Do góry
Mam jeszcze (od wiosny) do wsadzenia sosnę o długich zieloniutko-niebieskich igłach.
Chyba już wreszcie się zdecydowałam gdzie będzie rosła.
Posadzę ją obok różowej rabaty po lewej stronie koło niebieskiego świerka, tam mam puste miejsce za ostrózkami.

Słoneczny Ogród 11:02, 05 wrz 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
wow pierwszy raz widze kwitnace hakonki rewelka a te kaktusy to jakis szok przesliczne kwiatostany wieksze niz caly kaktus

Hakonki kwitną i jak widać ten kwiat mają też taki zwiewny.
Moja hakonka jednoroczna jest i nie wiem czy jej na wiosnę nie podzielę.
2 kaktusy mam na parapecie kuchennym południowa strona i oba kwitną kilka razy w roku. Najpierw jest taka kuleczka kudłata a potem z niej rośnie kilka dni długa trąba, no i zakwita zawsze tak samo późnym wieczorem, na noc tak ok 21:30. Kwiat utrzymuje się jeszcze cały następny dzień ... i koniec pokazu.

Słoneczny Ogród 10:55, 05 wrz 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Świetne te fotki kaktusa z kwitnącym miskantem w tle.
Przepiękną mam hortensję na pniu. Kwiat jej niesamowity. Moja jakaś biedniutka, mimo nawożenia i podlewania

Dziękuję za pochwały.
Dopiero od kilku dni widzę tego kwitnącego mislkanta przez okno i coraz to wyżej. Tegoroczne nasadzenie, a okno całkiem wysoko
Hortensja w pierwszym roku wyglądała tak jak powyżej, ale w tym roku podobnie, jakos mocno nie przyrosła.
Nie martw sie o swoją, na pewno przytyje
Moja w tym roku na dwóch zdjęciach tylko gości, to jedno z nich.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies