Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 14:20, 18 paź 2018

Do góry
Czereśnia

Lipa
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 14:06, 18 paź 2018

Do góry

Ogród z wilkiem zamkn. 13:47, 18 paź 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

może i delikatne ,ale u mnie pomimo wygwizdowa rosną
spróbuj są śliczne
a tu mój nowy nabytek -cudowny kolor jesienią
Klon Palmowy Arakawa-sesja dla zachęty

Kusicielko Ty! Piękne, na wiosnę chcę kupić Aureum, cudny jest.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 13:42, 18 paź 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Tak w ogóle to siedzę, podczytuję Was, karmię i takie widoki mi towarzyszą

Gilgi w stópki!
Pszczelarnia 13:22, 18 paź 2018

Do góry
Anabell napisał(a)
Kenora M u mnie zawsze wyrastała b. wysoka w różnych miejscach, a Platinum pewnie jest niskie to jeszcze pomiędzy średnia wysokość by się przydała.

Z tym że między innymi jednorocznymi czy bylinami jako solitery.
Właśnie Ty tak łączysz, tylko ja już nie mam miejsca i przestrzeń potrzebna.

Platinum - 90 cm
a Kenora - 100, 110 cm, z tym, że jest masywniejsza, więc sadzić ew. 1:2?

Tej nie umiem z niczym połączyć?

Może jedynie z 'Arabian Night'?

albo:

Moje miejsce na ziemi -początek 13:14, 18 paź 2018

Do góry

Tego miejsca teraz może nie jest dużo ..ale docelowo rabatę chce poszerzyć za świerki koniki. Więc miejsce na tło by było..siatka zaczyna mnie drażnić
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:08, 18 paź 2018

Do góry
Agania napisał(a)
Klony w trzech kolorach

Aganiu pięknie jest
Ogród z widokiem na jezioro 12:36, 18 paź 2018

Do góry
yolka napisał(a)
Myślałam, że dokarmiam kota sąsiadów...

ale cudnyyy i jakie długie nogiii haa super mieszkaniec ogrodu cudowne widoczki masz i magnolia ślicznie się przebarwia chyba dla tego że nazwa z nieba buuuziam
Tajemniczy Ogród 12:28, 18 paź 2018

Do góry
Wiesz Aprilku, jak popatrzę na 23 stronę, gdize jest zdjęcie tej mojej frontowej rabatki z października zeszłego roku i wyjrzę teraz za okno, to sama nie mogę uwierzyć, że to tylko rok minął. Dobrze, że tak jest, bo czasem zniechęcenie ogarnia Słońce piekne, pstryknęłam więc przez okno, na widoczek, na który właśnie patrzę
Ranczo Edy 12:25, 18 paź 2018

Do góry

Ranczo Edy 12:23, 18 paź 2018

Do góry

Ranczo Edy 12:21, 18 paź 2018

Do góry

Ranczo Edy 12:19, 18 paź 2018

Do góry

Ranczo Edy 12:18, 18 paź 2018

Do góry
kolorki

Ranczo Edy 12:13, 18 paź 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Witaj Ależ u Ciebie kolorków Co to kwitnie na biało? Różyczki takie zdrowiutkie. Przepięknie
Pozdrawiam

Witaj Agatko to różnorodności bo mi się wszystko podoba chyba że coś nie wytrzyma i nie rośnie u mnie hiii Dziękuję bardzo róże chyba odpoczęły bo wcześniej liche były i są na nowym miejscu to teraz szaleją a to białe to smagliczka mam jeszcze fioletową zakochałam się w niej dwa sezony temu i już musi być u mnie fajnie bo to roślinka jednoroczna która sama się rozsiewa a ja ją tylko przenoszę po całym ogrodzie biała jest wytrwalsza a pachnie oszałamiaco buziaki

W kamiennym kręgu od początku 11:47, 18 paź 2018

Do góry
zawitka napisał(a)
A w Kamiennym kiedyś było tulipanowo a teraz daliowo i cyniowo .Cynii nigdy nie sadziłam ale na wiosnę trza pomyśleć bo są piękne co zobaczyłąm u Ciebie .Bukiety Twoje tylko do namalowania .jak pozwolisz to spróbuję bo nigdy np dalii nie malowałam Pozdrówka ślę

Halinko, to dla mnie zaszczyt
Sama robiłam ten bukiet z myślą, że może będzie dobry do haftu. Zatem Ty malujesz a ja haftuję
Tylko zastanawiam sie jakie ujęcie?
Może któryś z tych?

Dwa ogrody 11:06, 18 paź 2018

Do góry
Małgosiu, czuję się lepiej, trzeba było do pracy wrócić. Ale nie szaleję w ogrodzie, powolutku coś tam ogarniam.
Żadnych tulipanów w tym roku nie kupowałam, chcę zobaczyć, co przetrwa z ubiegłorocznych.
Jolu, asterek od Ani szaleje, muszę go wiosną przesadzić, bo ma już za mało miejsca. Zastanawiam się, jak Ania sadzonki z niego robi, bo żadna łodyżka mi się nie ukorzeniła.
Aniu, u nas sucho jest, dalie z trudem dały radę. Wczoraj je wykopałam i bardzo mizerne karpy mają. Widziałaś "swojego" asterka?
Twoje dalie z siewu cudne, nie wiem, czy to nie łatwiejszy sposób, by cieszyć się ich urodą.
Laurowiśnio - Agatko, dziękuję Tobie i Ewie wobec tego za sprostowanie nazwy astra. Jak dalej będzie tak sucho i mało śniegu zimą, to nie wiem, czym będziemy zachwycać się w przyszłym sezonie, z obawą patrzę na drzewa i resztę roślin. Jeszcze nigdy o tej porze hortensje nie zrzucały liści, a przymrozków u mnie nie było.
Pszczółko, jeśli masz wolne moce przerobowe, to sadziłabym cebule do pojemników. Zakopiesz je wszak na zewnątrz, a to to samo, jak gdybyś na rabatach sadziła. Chyba, że chcesz je przechować w pomieszczeniu, to byłoby jeszcze za ciepło.
Haniu, dzięki za życzenia zdrówka. Spostrzeżenia co do kondycji roślin mamy podobne, ale cóż poradzić. Dziury w rabatach to pewnie nornice, wykładaj w małych słoiczkach np. po koncentracie pomidorowym granulki. Wlot słoiczka nieco niżej, skierowany do dziurki. Żadne inne zwierzę nie skorzysta z żarełka, a tego jak będzie w słoiczkach ubywać, to dosypuj. To sprawdzony u mnie sposób, skuteczniejszego nie znam.

zasuszone

Zielony AZYL 11:06, 18 paź 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
u mnie kochana lawenda slabo rosnie jakos a jaką odmiane rozchodnika masz ?

Kasiu to "Eline"
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:44, 18 paź 2018

Do góry
wspominkowo rozplenica i miskant
rozplenica Pegasus.....................................................................miskant Dreadlocks młode kłosy ciut podobne

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:01, 18 paź 2018

Do góry
admete napisał(a)
Fotki sprzed tygodnia
pochwalę się w tym tygodniu zrobiłam moją drugą pracę ogrodową poza domem
odświeżyłam rabaty przy tarasie gdzie rosły same lawendy
dosadziłam kilka rodzajów traw i uwaga 500 czosnków główkowatych, 100 krokusów, i 310 tulipanów , na rabatach były tony żwiru które trzeba było zdjąć a potem wsypać z powrotem . Miałam znajomą do pomocy, ale mięśnie będą nas chyba z tydzień bolały - ale satysfakcja ze zrobienia takiej roboty w 3 dni jest mega

dziś cyknę jakieś fotki

a póki co moje

Ale pięknie u Ciebie Ach te cebulowe szaleństwo Na szybkie liczenie wyszło mi 910 cebul - masakra - ale będzie czadowo na wiosnę Aguś coś czuję że jeszcze nie koniec cebulowych u Ciebie na ten rok
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies