Rozdzieliłam patyczki hortensji do 5 doniczek. Nie widziałam jeszcze żadnego korzonka. Tak więc chyba w porę je rozsadziłam. Z resztą zobaczymy wkrótce.
dzis widzialam znowu pelzacza ale cos nie moge drania utrafic, utrafilam za to panie gilowe z sikorkami i dzieciolem. A pan gil z gory pilnowal towarzystwa
[
Pogoda do bani, znowu leje. I wszystko co zdazylo juz jako tako podeschnąć znowu bedzie zalane. Zalamka.
Monia dzięki
Lubię krajobrazy. I takich maluje sporo obrazów.
Są do sprzedania oczywiście
Jak ci się podoba to możemy się dogadać
A który bardziej ci się podoba ? ten z prawej czy z lewej strony ?
Dadzą radę w tej fazie, u mnie kiedyś przy dużym przymrozku, może nawet -7, wszystkie pędy zwisły. Do południa się jednak podniosły. Były nerwy. Swoich teraz nawet nie przykrywam.
Znasz odmianę, czy kwitła wcześniej?
Bardzo kolorowe miejsce Kwiaty kaliny też się załapały, w tle ranniki, kilka pierwiosnków, dla mnie najatrakcyjniejsze są tu liście cyklamena coum. Ładnie przyrasta. Masz kilka kępek śnieżycy karpackiej? A jaka paproć tak ładnie zachowała liście?
U mnie w iryskach reticulata buszowały ślimaki i mocno poobgryzały kwiaty, kisi się ta wiosna na wschodzie, bardzo czekam na ciepło
Wykorzystując piękny dzień i w miarę pogodę na plusie odwiedziłam dziś rezerwat przyrody Śnieżyczki. Zbierałam się do tego od roku. Raz w roku przez kilka tygodni spory teren zamienia się w prawdziwy dywan z przebiśniegów. Niesamowite wrażenie. Zresztą zobaczcie same...