AgaBoso
08:08, 23 paź 2024

Plany trochę szybko ewoluują, bo dostałam 8 sadzonek sesleri a na wiosnę mam dostać sadzonkę miskanta Gracimillusa i Lady U. Zrobiłam propozycję jak na obrazku. Zaplanowałam również Świdośliwę na rabacie 5. Startam się wykorzystać to co otrzymuję, aby był i wilk syty i Wilkowyje City.
1 - szklarnia, 2 - WC, 3 - big bag z trocinami iglastymi, 4 - domek
5 - misknaty Gracillimus, piwonie, jeżówki, cebulowe, Lady U oraz na początku rabaty pomyślałam żeby posadzić Świdośliwę, aby była widoczna
6 - rabata podzielona na 2 części,
węższa ma piwonie, goździki brodate, rozchodniki i cebulowe
szersza ma miskanty Morning Light, hortensje Annabell Strong, jeżówki, rozchodniki, seslerie jesienne, werbena patagońska i cebulowe
7 - miskanty Grazziela na przemian z hortensjami Polar Bear, przed nimi seslerie a pomiędzy hortensje i trawy werbena patagońska. U mnie dobrze rosła niepodlewana całe lato.
8 - żywopłot z miskanta Memory, 3 sadzonki
9 - żywopłot z miskanta Memory, 3 lub 4 sadzonki, 2 hortensje Wim's Red
10 - żywopłot z miskanta Memory i hortensje Wim's Red
11 - żywopłot z miskanta Morning Light
12 - brama wjazdowa

1 - szklarnia, 2 - WC, 3 - big bag z trocinami iglastymi, 4 - domek
5 - misknaty Gracillimus, piwonie, jeżówki, cebulowe, Lady U oraz na początku rabaty pomyślałam żeby posadzić Świdośliwę, aby była widoczna
6 - rabata podzielona na 2 części,
węższa ma piwonie, goździki brodate, rozchodniki i cebulowe
szersza ma miskanty Morning Light, hortensje Annabell Strong, jeżówki, rozchodniki, seslerie jesienne, werbena patagońska i cebulowe
7 - miskanty Grazziela na przemian z hortensjami Polar Bear, przed nimi seslerie a pomiędzy hortensje i trawy werbena patagońska. U mnie dobrze rosła niepodlewana całe lato.
8 - żywopłot z miskanta Memory, 3 sadzonki
9 - żywopłot z miskanta Memory, 3 lub 4 sadzonki, 2 hortensje Wim's Red
10 - żywopłot z miskanta Memory i hortensje Wim's Red
11 - żywopłot z miskanta Morning Light
12 - brama wjazdowa